Η μέρα που ένιωσα πραγματικά ότι η ομορφιά και το στυλ δεν έχουν μέγεθος!

Η μέρα που ένιωσα πραγματικά ότι η ομορφιά και το στυλ δεν έχουν μέγεθος!

Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο περίπου εβδομάδες, όταν άνοιξα τη ντουλάπα μου και διαπίστωσα πως το περιεχόμενό της, χρειαζόταν άμεσα ανανέωση.

Αν με ρωτήσεις πόσες φορές έχω μπει σε ένα κατάστημα ρούχων στην Αθήνα και έχω φύγει με άδεια χέρια, θα δυσκολευτώ να σου απαντήσω. Γιατί; Διότι απλούστατα, είναι περισσότερες από όσες μπορώ να θυμηθώ.

Αυτές οι εξορμήσεις που κατέληγαν σχεδόν κάθε φορά σε αποτυχία, εξηγούν ενδεχομένως το γιατί δεν έχω πάει για shopping με τις φίλες μου εδώ και περίπου τρία χρόνια. Βλέπεις, όταν έχεις μερικά παραπανίσια κιλά και το σώμα σου δεν πληροί τα πρότυπα ομορφιάς που βλέπεις καθημερινά στα social media, τότε δεν είναι σίγουρο πως κάθε φορά που θα πηγαίνεις για shopping σε ένα κατάστημα ρούχων, θα βρίσκεις αυτό που θέλεις, τη στιγμή που το χρειάζεσαι.

Δοκίμασε να μετατρέψεις τις παρακάτω λέξεις σε εικόνες και θα με καταλάβεις: Διασχίζεις έναν εμπορικό δρόμο στην Αθήνα και ξαφνικά, έξω από τη βιτρίνα ενός καταστήματος, βλέπεις το φόρεμα που ονειρευόσουν εδώ και καιρό. Μπαίνεις μέσα, ζητάς από την πωλήτρια να το δοκιμάσεις και εκείνη, αμέσως γυρνάει και σου λέει ότι δυστυχώς, αυτό το outfit δεν βγαίνει στο μέγεθός σου.

Με λίγα λόγια, λοιπόν, ακόμη και αν διανύουμε τη δεκαετία του 2020, μια plus size γυναίκα, όπως εγώ, δεν απολαμβάνει πάντα την… ισότητα στο μέγεθος που θα έπρεπε να απολαμβάνει. Υπάρχουν όμως και ορισμένες εξαιρέσεις, τις οποίες αν και άργησα λίγο, κατάφερα να ανακαλύψω.

Όταν μία online αναζήτηση σε οδηγεί στον κόσμο της αυτοπεποίθησης

Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο περίπου εβδομάδες, όταν άνοιξα τη ντουλάπα μου και διαπίστωσα πως το περιεχόμενό της, χρειαζόταν άμεσα ανανέωση. «Πού να τρέχω τώρα και τι θα βρω τελικά;», διερωτήθηκα και αποφάσισα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου. Δηλαδή να στραφώ ξανά στον κόσμο του διαδικτύου για τις αγορές μου, αυτή τη φορά όμως κάνοντας μία διεξοδική έρευνα αγοράς, προκειμένου να ανακαλύψω όλες τις fashion επιλογές που είχα στη διάθεσή μου.

Δεν πέρασαν πάνω από πέντε λεπτά, λοιπόν, όταν βρέθηκα στο site της Parabita, το μεγαλύτερο online κατάστημα με γυναικεία ρούχα σε μεγάλα μεγέθη. Και εκεί ανακάλυψα fashionable outfits με ασύγκριτη ποιότητα και μοναδικό στυλ, που «αγκαλιάζουν» τις καμπύλες. Όλα αυτά σε εξαιρετικές και δη, πολύ προσιτές τιμές!

image003 copy

Αφού έβαλα στο καλάθι των αγορών μου τα outfits που ήθελα και για την ακρίβεια, ένα maxi εμπριμέ, κρουαζέ φόρεμα, ένα tropical καφτάνι, ένα φόρεμα-καφτάνι, μια ριγέ παντελόνα, ένα εντυπωσιακό, κόκκινο μπικίνι σλιπ και ένα tropical cropped παντελόνι, αποφάσισα να εντάξω στο πρόγραμμα της εβδομάδας μου και μια επίσκεψη στο κατάστημα της Parabita στην Ερμού, για να απολαύσω από πρώτο χέρι την εμπειρία που είχα ανάγκη. Δηλαδή να μπω σε ένα κατάστημα ρούχων και να βρω ό,τι θέλω για εμένα και δη όχι μόνο ένα αξεσουάρ, αλλά και ένα outfit που ταιριάζει άψογα στο σώμα μου.

image005

Η σημασία του να νιώθεις ισότιμη στον κόσμο της μόδας

Αν αναρωτιέσαι γιατί αποφάσισα να γράψω σήμερα για την plus size σιλουέτα μου και το ιδιαίτερο αυτό αγοραστικό μου «ταξίδι», ο λόγος είναι απλός, αλλά κατά την άποψή μου πολύ σημαντικός. Διότι ήθελα να σου υπενθυμίσω πως όποιο και αν είναι το size, το ύψος και το στυλ σου, πρέπει να νιώθεις ισότιμη στον κόσμο της μόδας.

Αυτό σημαίνει πως πρέπει να είσαι σε θέση να βρίσκεις σε κάθε κατάστημα ό,τι outfit θέλεις και χρειάζεται, χωρίς να στέκονται «εμπόδιο» το ύψος, το βάρος ή οι καμπύλες σου. Με λίγα λόγια, να μπορείς να μπεις σε ένα κατάστημα ρούχων και να βρίσκεις ακριβώς αυτό που σου αρέσει στο μέγεθός σου και να μπορείς να φοράς ρούχα που σε κάνουν να νιώθεις ακόμη πιο όμορφα με το σώμα και το στυλ σου και τονώνουν την αυτοπεποίθησή σου.

Γιατί αν υπάρχει ένα πολύτιμο «μάθημα» που πήρα τα τελευταία χρόνια, ως γυναίκα με λίγα επιπλέον κιλά, αυτό είναι πως αγαπώντας το σώμα σου, θα καταφέρεις να αγαπήσεις πιο πολύ τον εαυτό σου, κάτι που θα έρθει σιγά-σιγά και καθώς θα μετατρέπεις τη φιλοσοφία του body positivity σε τρόπο ζωής.

Στη δική μου περίπτωση, για να τα καταφέρω, ξεκίνησα απλώς να επενδύω σε fashion brands που σέβονται το γυναικείο σώμα και προσφέρουν επιλογές και λύσεις ανεξαρτήτως μεγέθους και φυσικά, άρχισα να «φιλτράρω» το περιεχόμενο που παρακολουθούσα στα social media. Κάπως έτσι, τώρα γνωρίζω πως εκείνη η γυναίκα με την αψεγάδιαστη σιλουέτα που εμφανίζεται στο timeline μου φορώντας ένα extra small φόρεμα, δεν αποτελεί τον «κανόνα».

image007

Στην περίπτωση, λοιπόν, που θέλεις να νιώσεις πραγματικά ισότιμη στον κόσμο της μόδας, κάνε μία online περιήγηση στο parabita.com ή επισκέψου ένα από τα καταστήματά της. Στην Parabita το σίγουρο είναι πως θα βρεις ό,τι ακριβώς θέλεις να φορέσεις και μάλιστα, σε κορυφαία ποιότητα και χωρίς να βγεις εκτός budget. Κάνε μία δοκιμή και θα με θυμηθείς!

Οι συλλογές Parabita είναι διαθέσιμες στα ομώνυμα καταστήματα και στο e-shop parabita.com.

Instagram: @parabitacom

Facebook: https://www.facebook.com/Parabitacom

Youtube: Parabita channel