Ακολουθώντας το dress code του καλοκαιριού που μας θέλει αέρινες, κομψές και ντυμένες στα λευκά

Ακολουθώντας το dress code του καλοκαιριού που μας θέλει αέρινες, κομψές και ντυμένες στα λευκά

Όλα τα λευκά items που αξίζει να συμπεριλάβεις στην γκαρνταρόμπα σου για να υιοθετήσεις το απόλυτο dress code του καλοκαιριού.

Ποια είναι η πρώτη σκέψη που μας έρχεται στο μυαλό, όταν ακούμε το όνομα «Marilyn Monroe»; Είμαι σίγουρη πως οι περισσότερες από εμάς σκεφτόμαστε αυτόματα την εικόνα της θρυλικής ηθοποιού από την εμβληματική ταινία του 1955, «Εφτά χρόνια φαγούρας», όπου εκείνη στέκεται θελκτική, ανέμελη, ανεπιτήδευτη και πιο σέξι από ποτέ πλάι στον Tom Ewell, ενώ ένας αέρας που βγαίνει από τη σχάρα του πεζοδρομίου, σηκώνει με χάρη το λευκό της φόρεμα σε στυλ «κοκτέιλ», ίσως το πιο αναγνωρίσιμο ρούχο στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Τι μας διδάσκει, λοιπόν, αυτή η επική σκηνή, όπως και η απαστράπτουσα λευκή τουαλέτα της Audrey Hepburn στο «Ωραία μου κυρία» του 1964 ή το σούπερ μίνι λευκό φόρεμα της Sharon Stone στην ταινία του 1992 «Βασικό Ένστικτο»; Πως το λευκό χρώμα είναι η καλύτερη απάντηση στο διαχρονικό ερώτημα «τι να φορέσω;», ειδικότερα όταν διανύουμε την πιο «καυτή» και αισιόδοξη εποχή του χρόνου. Διότι τα λευκά φορέματα και τα λευκά παντελόνια, μας επιτρέπουν να πειραματιζόμαστε με ασφάλεια, δημιουργώντας κομψά και αέρινα σύνολα, τα οποία αναδεικνύουν την πιο καλοκαιρινή, θηλυκή και στυλάτη εκδοχή μας.

Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα με τα λευκά items που αξίζει να συμπεριλάβουμε στην γκαρνταρόμπα μας την περίοδο που διανύουμε, καθώς και τις συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να υιοθετήσουμε το απόλυτο dress code του καλοκαιριού, δηλαδή τον «άγραφο» fashion κανόνα που μας θέλει στυλάτες και ντυμένες στα λευκά!

#1 Ένα λευκό φόρεμα που μπορεί να σταθεί σε όλες τις περιστάσεις

Ας είμαστε ειλικρινείς. Το καλοκαίρι είναι μία εποχή που ιδανικά, θα θέλαμε να μην μας απασχολεί απολύτως τίποτα. Συνεπώς, δεν θέλουμε να χάνουμε χρόνο κοιτώντας την ανοιγμένη ντουλάπα και απορώντας, «τι θα βάλουμε σήμερα;». Ακριβώς για αυτό, ένα λευκό φόρεμα είναι αυτό που χρειαζόμαστε, το ρούχο που θα μας «λύσει» τα χέρια, όλες εκείνες τις άβολες στιγμές που νομίζουμε πως δεν έχουμε κάποια καλή επιλογή. Παρόλα αυτά, επιλέγοντας ένα κλασικό σχέδιο με άνετη γραμμή, κεντητές, ρομαντικές λεπτομέρειες και βολάν, θα έχουμε αποκτήσει ένα ακαταμάχητο λευκό καλοκαιρινό outfit, το οποίο θα μας βγάζει ασπροπρόσωπες σε κάθε μας εμφάνιση, από τα πρωινά στο γραφείο, μέχρι τη βάφτιση του παιδιού της κολλητής μας.

image003

#2 Το λευκό παντελόνι που «απογειώνει» κάθε καλοκαιρινή εμφάνιση

Μπορεί η θερμοκρασία να ανεβαίνει όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα, όμως εμείς δεν θέλουμε με τίποτα να αποχωριστούμε την άνεση και την ευελιξία που μας παρέχουν τα παντελόνια. Συνεπώς, είναι σημαντικό να βρούμε ένα καλοκαιρινό σχέδιο που ταιριάζει με την εποχή και το οποίο θα μας κρατάει δροσερές και στυλατές. Τι καλύτερο, λοιπόν, μπορούμε να κάνουμε από το να προσθέσουμε στην γκαρνταρόμπα μας μία φαρδιά λευκή ζιπ κιλότ, ένα passepartout item που θα μπορεί να μας συντροφεύει από νωρίς το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ, όταν απολαμβάνουμε βραδινούς περιπάτους στην πόλη. Εναλλακτικά, μπορούμε να επιλέξουμε ένα λευκό παντελόνι καμπάνα για πιο casual εμφανίσεις, το οποίο με το σωστό top και τα κατάλληλα λαμπερά αξεσουάρ, θα μπορεί να μας συνοδεύσει και σε πιο επίσημες περιστάσεις.

image005

#3 Το λευκό τζιν που μας «αγκαλιάζει» τις δροσερές βραδιές του καλοκαιριού

Ένα λευκό τζιν αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι για κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα, επειδή είναι αυτό που «αγκαλιάζει» με στυλ το σώμα μας, τις δροσερές καλοκαιρινές βραδιές. Μπορούμε να επιλέξουμε ένα σχέδιο με loose, άνετη γραμμή, τύπου «boyfriend», καθώς είναι πιο δροσερό, μας παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία κινήσεων και κολακεύει τη σιλουέτα μας. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει αμφιβολία πως το λευκό τζιν είναι ένα must-have item, ένας fashion «σύμμαχος» για το φετινό καλοκαίρι, ο οποίος αξίζει οπωσδήποτε μία θέση στη βαλίτσα των διακοπών μας.

image007

Αν θέλουμε, λοιπόν, να δημιουργήσουμε μοναδικές εμφανίσεις φέτος το καλοκαίρι, τότε το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να ακολουθήσουμε το διαχρονικό καλοκαιρινό trend που μας θέλει ντυμένες με αέρινα λευκά φορέματα και σοφιστικέ λευκά παντελόνια. Επενδύοντας στο απόλυτο χρώμα του καλοκαιριού, είναι σίγουρο πως θα συνθέσουμε πρωτότυπα, κομψά σύνολα, τα οποία δεν θα περάσουν απαρατήρητα!