Trend Guide: Πώς θα δημιουργήσεις τη δική σου capsule γκαρνταρόμπα σε μία εξόρμηση για shopping

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Trend Guide: Πώς θα δημιουργήσεις τη δική σου capsule γκαρνταρόμπα σε μία εξόρμηση για shopping

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αυτή η εποχή με βρίσκει να αναζητώ τα stylish ρούχα, τα αξεσουάρ και τα υποδήματα, που θα ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα και τα look μου.

Ειδικότερα αυτό φθινόπωρο, η ανάγκη για στυλιστική ανανέωση είναι πιο μεγάλη από ποτέ. Διότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, τα νέα δεδομένα στη ζωή μας, έκαναν τις περισσότερες από εμάς να παραμελήσουμε λίγο το στυλ μας, αφού η νέα καθημερινότητα μας ώθησε να περνάμε περισσότερες ώρες εντός σπιτιού.

Εκτός όμως από το να φοράω τα φορέματα, τις midi φούστες, τα cigarette παντελόνια και τα ankle boots μου στο γραφείο και τις after work εξόδους μου, περισσότερο από όλα, το περασμένο διάστημα μου έλειψε το να βιώνω κορυφαίες shopping εμπειρίες μαζί με τις φίλες μου, να περιηγούμαι σε διαδρόμους και καταστήματα, να περπατώ ανάμεσα σε luxury items, να κάνω σύντομες στάσεις για έναν καφέ, προτού συνεχίσω το αγοραστικό μου «ταξίδι» με όρεξη. Αυτή ακριβώς την εμπειρία αποφάσισα να βιώσω ξανά πριν από μερικές ημέρες, στην πρώτη μου φθινοπωρινή shopping εξόρμηση. Και δίχως δεύτερη σκέψη, όλοι οι δρόμοι με οδήγησαν στο εκπτωτικό χωριό McArthurGlen. Διότι με περισσότερα από 100 καταστήματα με αγαπημένα designer brands έως 70% πιο φθηνά και πολλά καφέ και εστιατόρια, αποτελεί πάντα «εγγύηση».

Γιατί κάθε αναβαθμισμένη shopping εμπειρία ξεκινά με το brunch της

Το ραντεβού με την κολλητή μου δόθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί του περασμένου Σαββάτου, στην είσοδο του εκπτωτικού χωριού, στα Σπάτα. Είχαμε καιρό να συναντηθούμε και προτού ξεκινήσουμε τις αγορές μας και τις shopping περιηγήσεις μας, θέλαμε να πούμε τα νέα μας, πίνοντας έναν καφέ και απολαμβάνοντας ένα πλούσιο brunch, όπως αρμόζει άλλωστε σε κάθε ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο στην πόλη.

Μετά το brunch, σειρά είχαν οι βόλτες στα καταστήματα του εμπορικού χωριού, για να ανακαλύψουμε τις κορυφαίες τάσεις για το φετινό φθινόπωρο και τον ερχόμενο χειμώνα και να επιλέξουμε νέα fashionable item για να ανανεώσουμε την γκαρνταρόμπα μας. Καθώς επισκεπτόμασταν το ένα designer brands κατάστημα μετά το άλλο και προχωρώντας στα πλακόστρωτα δρομάκια του εκπτωτικού χωριού, ανάμεσα σε γλυπτά, καλόγουστες βιτρίνες και ξύλινα παγκάκια, νιώσαμε πως βρισκόμασταν σε κάποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της μόδας για μία μοναδική shopping εμπειρία πολυτέλειας… χωρίς να μας απασχολεί η σκέψη ότι θα βγούμε εκτός budget.

Πώς επιλέξαμε, λοιπόν, τα απαραίτητα ρούχα, αξεσουάρ και υποδήματα, ανάμεσα σε τόσες επιλογές; Φυσικά, βασιστήκαμε στο προσωπικό μας γούστο, ωστόσο, είχαμε και ως «οδηγούς» τις τάσεις που επικρατούν στον χώρο της μόδας αυτό το φθινόπωρο, καθώς και εκείνες που θα κυριαρχήσουν τον χειμώνα του 2022. Ρίξε, λοιπόν, μία ματιά στον trend guide που ετοίμασα για εσένα με έμπνευση από την πρόσφατη shopping εμπειρία μου στο αγαπημένο μου εκπτωτικό χωριό και δες τα κομμάτια που βρήκα, για να αναδείξω την πιο fashionable πλευρά της καθημερινότητάς μου!

Πλεκτά και καρό patterns: Αν υπάρχει ένα must outfit στο οποίο αξίζει να επενδύσεις φέτος, αυτό είναι το μονόχρωμο πλεκτό μακρύ φόρεμα. Γιατί; Διότι θα προσδίδει εύκολα μία «νότα» πολυτέλειας στα look σου, εντός και εκτός γραφείου. Αν θέλεις δε να το αναδείξεις ακόμη περισσότερο, τότε μπορείς να το συνδυάσεις με ένα καρό σακάκι, που είναι στη μόδα φέτος -όπως επίσης τα καρό φορέματα και παντελόνια.

macathour1

Οι επιλογές μου από το εκπτωτικό χωριό ΜcArthurGlen: Πλεκτό φόρεμα Attrattivo, σακάκι Scotch & Soda, παντελόνι Celebrity Brands (NA-KD), γκρι φόρεμα Polo Ralph Lauren

Η κομψή τάση του neo work: Αν την περίοδο που διανύουμε, σε ενδιαφέρει περισσότερο να εξοπλίσεις την γκαρνταρόμπα σου με κομμάτια για το γραφείο και τις επαγγελματικές συναντήσεις, το neo look είναι το fashion trend που ψάχνεις. Για να το δημιουργήσεις, θα συνδυάσεις στυλάτα oversized πουκάμισα σε ανοιχτές αποχρώσεις με φαρδιά, σκουρόχρωμα παντελόνια, κομψά μποτάκια και σακάκια σε αυστηρές γραμμές, που αποπνέουν κομψότητα.

macathour2

Οι επιλογές μου από το εκπτωτικό χωριό ΜcArthurGlen: Πουκάμισο Celebrity Brands (NA-KD), παντελόνι Funky Buddha, μποτάκια Kalogirou (Nine West), σακάκι BSB

Οι grungy λεπτομέρειες: Κάθε γυναίκα που αγαπά τη μόδα και την άνεση, γνωρίζει πως δεν γίνεται να απουσιάζει από την ντουλάπα της ένα μικρό μαύρο φόρεμα. Φέτος, λοιπόν, θα συνδυάσεις το μαύρο σου φόρεμα με ιδιαίτερες grungy λεπτομέρειες, δηλαδή με τσαντάκια με ροκ αισθητική, με ιδιαίτερα gothic κοσμήματα και με αρβυλάκια ή biker μπότες.

macathour3

Οι επιλογές μου από το εκπτωτικό χωριό ΜcArthurGlen: Φόρεμα Guess, τσάντα Simple Caracters (Karl Lagerferl), κόσμημα Li La Lo, μποτάκι Alcott

Οι τολμηρές αποχρώσεις: Τέλος, αν έχεις βαρεθεί το μαύρο, να ξέρεις πως φέτος η μόδα σε καλεί επίσης να «αγκαλιάσεις» το colour blocking. Από έντονο κίτρινο μέχρι ζωντανό μοβ και από βαθύ κόκκινο μέχρι ροζ. Μάλιστα, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να υιοθετήσεις αυτό το fashion trend φέτος, από το να ενισχύσεις την γκαρνταρόμπα σου με πολύχρωμα ζιβάγκο, τα οποία θα συνδυάζεις με τις καρό mini φούστες ή τα μονόχρωμα παντελόνια σου.

macathour4

Οι επιλογές μου από το εκπτωτικό χωριό ΜcArthurGlen: Κίτρινο ζιβάγκο Toi & Moi, παντελόνι Tommy Hilfiger, τσάντα Pinko, μοβ ζιβάγκο ALE

Στην περίπτωση, λοιπόν, που θέλεις να ανανεώσεις και εσύ την γκαρνταρόμπα και τα look σου για τη νέα σεζόν, επιθυμώντας να βρεις κομμάτια από κορυφαία luxury designer brands έως 70% πιο φθηνά, τότε έχεις κάθε λόγο να σχεδιάσεις άμεσα την επίσκεψή σου στο εκπτωτικό χωριό McArthurGlen. Διότι εκεί θα ανακαλύψεις ό,τι χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις μία καλά ενημερωμένη capsule γκαρνταρόμπα, που αποτελεί και το «κλειδί» για να είσαι πάντα καλοντυμένη!