Πώς θα πετύχεις εύκολα ένα πιο eco-friendly style αυτή τη σεζόν!

Πώς θα πετύχεις εύκολα ένα πιο eco-friendly style αυτή τη σεζόν!

Η απάντηση που ζητάς «κρύβεται» στη φύση, η οποία είναι η αστείρευτη «πηγή» από την οποία θα αντλήσεις ιδέες και έμπνευση φέτος.

Sustainability, eco-friendly, bio-based, zero waste, ethical fashion. Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους σύγχρονους όρους που βλέπεις παντού γύρω σου και κυρίως, στις αναρτήσεις των influencers που ακολουθείς στα social media. Και αυτούς ακριβώς τους όρους, προσπαθείς να κάνεις μέρος της καθημερινότητάς σου το τελευταίο διάστημα. Διότι γνωρίζεις πως πέρα από το ό,τι είναι trend να ακολουθείς έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής, την ίδια ώρα αποτελεί μία επιλογή που σε βοηθά να προστατεύεις τον πλανήτη και να αναβαθμίζεις την ποιότητα της ζωής σου.

Έτσι, κάνεις ό,τι μπορείς για να παραμένεις πιστή σε μία καθημερινότητα η οποία «αγκαλιάζει» το περιβάλλον, ακολουθείς μία περισσότερο plant based διατροφή που περιορίζει το οικολογικό σου αποτύπωμα και το food waste και έχεις διαμορφώσεις τον προσωπικό σου χώρο σε ένα «πράσινο» περιβάλλον ευεξίας. Αλήθεια όμως, με το στυλ σου τι γίνεται; Μήπως ήρθε η ώρα να ενσωματώσεις την eco-friendly «φιλοσοφία» και στην γκαρνταρόμπα σου;

Αν αναλογιστείς πως τα ρούχα σου δεν είναι απλώς μερικά άψυχα κομμάτια από ύφασμα, αλλά μία προέκταση του εαυτού σου, καταλαβαίνεις ότι είναι απαραίτητο να συμβαδίζουν με την επιθυμία σου για έναν οικολογικό τρόπο ζωής. Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, για να διαμορφώσεις ένα σύγχρονο eco-friendly στυλ, το οποίο θα ταυτίζεται με την αισθητική σου, ενώ συγχρόνως, θα σου παρέχει μία ευέλικτη, timeless γκαρνταρόμπα, η οποία θα ανταποκρίνεται σε κάθε εποχή και περίσταση;

Κι όμως, η απάντηση που ζητάς «κρύβεται» στη φύση, η οποία είναι η αστείρευτη «πηγή» από την οποία θα αντλήσεις ιδέες και έμπνευση φέτος, για να διαμορφώσεις cozy, φθινοπωρινά, eco-friendly σύνολα. Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα από tips, τα οποία θα σε βοηθήσουν να μετατρέψεις τη διαχρονικότητα της φύσης, αλλά και τη βιωσιμότητα, σε αναπόσπαστα μέρη της γκαρνταρόμπας σου.

Buy less and buy better ή αλλιώς, προτίμησε την ποιότητα από την ποσότητα

Υπάρχει μία «χρυσή» τομή, όπου η βιωσιμότητα συναντά την κομψότητα της minimal αισθητικής. Αυτό ακριβώς το σημείο περιγράφει η φράση «buy less and buy better», η οποία σε καλεί να αρχίσεις να επενδύεις στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα, σε ό,τι αφορά στο στυλ σου. Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν βασικό κανόνα της βιώσιμης μόδας, ο οποίος μπορεί να σε βοηθήσει να αναβαθμίσεις το περιεχόμενο της γκαρνταρόμπας σου. Βλέπεις, υιοθετώντας αυτή τη λογική, θα αποκτήσεις πιο υπεύθυνες αγοραστικές συνήθειες, αγοράζοντας λιγότερα αλλά καλύτερα ρούχα, ενώ ταυτόχρονα θα βελτιώσεις το στυλ σου, επενδύοντας σε πιο ποιοτικά outfits. Άλλωστε, μία ασφυκτικά γεμάτη ντουλάπα από ρούχα χαμηλής ποιότητας, δεν θα σου εξασφαλίσει τις μοναδικές εμφανίσεις που επιθυμείς. Συνεπώς, τα σημεία στα οποία αξίζει να εστιάσεις την προσοχή σου για να βελτιώσεις τα σύνολά σου, είναι η ποιότητα και η διαχρονικότητα. Διότι αυτά είναι τα δύο χαρακτηριστικά που θα αναδείξουν το προσωπικό σου γούστο, μέσα από ανθεκτικές, ποιοτικές υφάνσεις και κλασικές γραμμές που δεν φεύγουν από τη μόδα.

Εικόνα1

Επένδυσε σε βιώσιμες καινοτομίες που συμβαδίζουν με μία eco-friendly φιλοσοφία

Αν μέχρι σήμερα το μέγεθος ήταν ο μόνος λόγος για τον οποίο παρατηρούσες τις ετικέτες των ρούχων που αγόραζες, καλό θα ήταν να γίνεις λίγο πιο παρατηρητική. Καθώς στις ετικέτες που φέρουν τα ρούχα, αναγράφονται όλες οι σημαντικές πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζεις, πριν προσθέσεις ένα item στο καλάθι των αγορών σου. Πιο αναλυτικά, βιώσιμες καινοτομίες όπως τα mono-material σχέδια που κατασκευάζονται από ένα υλικό και προηγμένες bio-based τεχνολογίες που δεν περιλαμβάνουν PU (polyurethane), είναι μερικές από τις ενδείξεις που σου εγγυώνται μία σύγχρονη, βιώσιμη γκαρνταρόμπα, η οποία θα ενισχύει την προσπάθειά σου για έναν τρόπο ζωής πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Και μπορείς να τις ανακαλύψεις στη νέα, γυναικεία, φθινοπωρινή συλλογή της TOMMY HILFIGER, «The Explorer Club», η οποία δημιουργήθηκε με έμπνευση από τα Απαλάχια Όρη και την κατάκτησή τους, αποτελεί μία ωδή στη φύση και σε παρακινεί να ανακαλύψεις την ομορφιά του πλανήτη, μέσα από το προσωπικό σου στυλ. Πλισέ φούστες, oversized πουλόβερ, μάλλινα παλτό και σακάκια, καθώς και άνετα half zip μπλουζάκια, είναι μερικές από τις επιλογές που θα σε κρατούν ζεστή και στυλάτη τη σεζόν που διανύουμε.

Εικόνα2

Πειραματίσου με γήινες αποχρώσεις, cozy υφές και γραμμές με ασυναγώνιστη άνεση

Αν αισθάνεσαι πως η φύση είναι το δεύτερο σπίτι σου, ένα μέρος που διεγείρει τη διάθεσή σου για εξερεύνηση, ενώ συγχρόνως σου παρέχει μια ανεκτίμητη αίσθηση ηρεμίας, τότε τα κομμάτια που θα συμπεριλάβεις στην γκαρνταρόμπα σου, είναι σημαντικό να ανταποκρίνονται στο αυθεντικό lifestyle της υπαίθρου, το οποίο σε εκφράζει απόλυτα. Τι κι αν η καθημερινότητά σου απαιτεί να κινείσαι στα στενά όρια του αστικού τοπίου; Επιλέγοντας γήινες αποχρώσεις και έντονες μονοχρωμίες, όπως το καμηλό, το μπεζ, το λαδί, το κόκκινο, το μουσταρδί, το γκρι και το μπλε, θα φέρεις την ομορφιά της φύσης στην πόλη! Επιλέγοντας δε ζεστά καρό σχέδια, quilted κομμάτια, cozy πλεκτά, πρακτικά αλλά κομψά κομμάτια από cargo και flannel υλικά, τα οποία σου προσφέρουν ασυναγώνιστη άνεση και ευελιξία, θα συνεχίσεις να ελίσσεσαι στους απαιτητικούς ρυθμούς του προγράμματός σου, ως γνήσια explorer που λατρεύει τη φύση και «κυνηγά» την περιπέτεια.

Εικόνα3

Να θυμάσαι πως για να παραμείνεις συνεπής στον eco-friendly τρόπο ζωής που έχεις επιλέξει, είναι σημαντικό να συμπεριλάβεις στην γκαρνταρόμπα σου διαχρονικά κομμάτια, τα οποία θα μπορείς να φοράς ξανά και ξανά, ρούχα που έχουν δημιουργηθεί για να «αγκαλιάζουν» τη σιλουέτα σου, αλλά και τη φύση, όπως εκείνα που θα βρεις τώρα στη νέα φθινοπωρινή συλλογή, «The Explorer Club», της TOMMY HILFIGER και θα σε βοηθήσουν να δώσεις μία sunstainable διάσταση στις εμφανίσεις σου.

Η νέα συλλογή «The Explorer Club» είναι διαθέσιμη στο e-shop ΤΟΜΜΥ HILFIGER, στα ομώνυμα καταστήματα και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.