Γιατί το πιο shiny και ιδιαίτερο δώρο των φετινών γιορτών, θα το χαρίσω εγώ στον εαυτό μου!

Διονυσία Καλαποθαράκου
Γιατί το πιο shiny και ιδιαίτερο δώρο των φετινών γιορτών, θα το χαρίσω εγώ στον εαυτό μου!

Λίγο pampering παραπάνω δεν έβλαψε ποτέ καμία. Και όταν δεν στο κάνουν οι άλλοι, μάθε να το κάνεις εσύ στο εαυτό σου.

Η Ιμέλντα Μάρκος, η πρώην πρώτη κυρία των Φιλιππίνων λένε ότι είχε στην κατοχή της μία θρυλική συλλογή παπουτσιών που μετρούσε σχεδόν 3.000 ζευγάρια. Όταν η μέση γυναίκα έχει στην γκαρνταρόμπα της περίπου δέκα ζευγάρια αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά. Η Μάρκος, φυσικά, είχε την οικονομική επιφάνεια που να επιτρέπει ένα τόσο extravagant «χόμπι». Εγώ μπορεί να μην μπορώ να αποκτήσω αλλά 2.990 ζευγάρια παπούτσια, αλλά αυτά τα Χριστούγεννα αποφάσισα να αποκτήσω ό,τι άλλο λαχταρούσα.
Είμαι αρκετά μεγάλη για να περιμένω να μου φέρει ο Άι Βασίλης αυτό που θέλω και αρκετά μικρή για να σκέφτομαι πάντα ορθολογικά και αποκτώ μόνο ό,τι έχω ανάγκη. Τα πιο ωραία πράγματα στη ζωή, άλλωστε, δεν είναι αυτά που χρειάζεσαι αλλά αυτά που ποθείς.

tim mossholder sntk3r36jOU unsplash
xaroumeni pandora

Έτσι έβαλα πρώτο πρώτο στη λίστα με τις New Year’s Resolution το να κακομάθω τον εαυτό και θα είναι το πρώτο πράγμα που θα σβήσω το 2022 από την to do list μου. Μετά από σχεδόν δύο χρόνια σε «αυτοπεριορισμό», μετά από δύο χρόνια τηλεργασίας, μετά από δύο χρόνια που το πιο κοντινό που είχα σε διασκέδαση ήταν τα διαδικτυακά ραντεβού με τους φίλους μου στο skype, ήρθε η στιγμή να κερδίσω πίσω το χαμένο έδαφος και να επαναπροσδιορίσω τις προτεραιότητές μου βάζοντας εμένα πρώτη.

Γιατί το «μένουμε σπίτι», μπορεί να ήταν ωφέλιμο για την υγειονομική κρίση που διανύουμε αλλά ήταν εξαιρετικά επιβλαβές για τη ψυχολογία και την γκαρνταρόμπα μας. Όλο τον προηγούμενο χειμώνα τον πέρασα πίσω από ένα laptop αγοράζοντας trackpants και oversized hoodies. Τι άλλο να φορέσεις, άλλωστε, όταν η πιο μακρινή απόσταση που κάνεις καθημερινά είναι μέχρι την κουζίνα του σπιτιού σου; Όσο όμως φτάνουμε όλο και πιο κοντά σε αυτό το «τέλος του τούνελ» και ετοιμαζόμαστε να περάσουμε στην post Covid-19 εποχή τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη μου να επιστρέψω με τον πιο λαμπερό τρόπο στην «κανονικότητα».

Γι’ αυτό και κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν θα βάλω μόνο δώρα για τους αγαπημένους μου. Θα κρατήσω ένα μικρό κουτί για να επιβραβεύσω που «έβγαλε το 2021» τον πιο σημαντικό άνθρωπο της ζωής μου… εμένα! Θα μου χαρίσω όχι κάτι που έχω ανάγκη αλλά κάτι που απλά ποθώ, όπως ένα λαμπερό σετ κοσμημάτων στις αγαπημένες μου πράσινες αποχρώσεις. Το χρώμα της αισιοδοξίας και της γαλήνης θα συμβολίζει την πιο σημαντική μου απόφαση για τη νέα χρονιά: να με προσέχω και να με φροντίζω, έτσι θα μπορώ να δίνω την αγάπη μου και στους γύρω μου.

Ας ξεκινήσουμε το 2022 τραγουδώντας στη διαπασών στο σαλόνι μας το «Spoil me baby» της Mia και ας μας το αφιερώσουμε, το αξίζουμε!