Μoments of Glitter: Πώς να φορέσεις sequin κομμάτια και το πρωί (γιορτές είναι εξάλλου!)

Διονυσία Καλαποθαράκου
Μoments of Glitter: Πώς να φορέσεις sequin κομμάτια και το πρωί (γιορτές είναι εξάλλου!)

Λίγο extra glam κάνει πιο όμορφη τη μέρα και πιο ενδιαφέρουσα την γκαρνταρόμπα μας.

sequin 2
sequin 3
sequin 6

Ένα από τα πιο γνωστά fashion tips που δίνουν οι Γαλλίδες όταν τις ρωτούν για το απαράμιλλο στυλ τους είναι πως πάντα πριν φύγουν από το σπίτι αφαιρούν κάτι από πάνω τους. Γιατί μία γυναικά είναι σίγουρα καλοντυμένη όταν έχει ένα minimal σύνολο και αυτό είναι γεγονός. Πόσο δύσκολο είναι να κάνεις «λάθος» όταν φοράς κάτι μονοχρωματικό χωρίς πολλά αξεσουάρ; Στις γιορτές όμως είναι η κατάλληλη περίοδο για να ξεχάσουμε όλες τις γνωστές, fashion ρήσεις, σαν και αυτήν και να γίνουμε πιο τολμηρές, πιο εκκεντρικές και σίγουρα πιο εντυπωσιακές.

Γι΄αυτό και τα Χριστούγεννα είναι η μοναδική εποχή του χρόνου που μας «επιτρέπεται» να είμαστε overdressed χωρίς αυτό να είναι πραγματικό πρόβλημα. Μπορούμε να μπούμε σε πραγματικά χαρμόσυνο πνεύμα κάνοντας την εξωτερικής εμφάνιση να συμβαδίζει με τη διάθεσή μας. Λάμψη μέσα και έξω, αυτό είναι το σύνθημα των εορτών και θα το κάνουμε πράξη υιοθετώντας το sequin trend και το πρωί. Ρούχα με ιριδισμούς από λούρεξ, metallics, και παγιέτες, ήρθε η ώρα να γίνουν κομμάτι των everyday looks μας. Δεν χρειάζεται να κάνουμε εκπτώσεις στην αισθητική μας για να ακολουθήσουμε την τάση, χρειάζεται μόνο καλή, παιχνιδιάρικη διάθεση και το να ακολουθήσουμε τα τρία styling tips παρακάτω…

#1 Οnly one!
To παν είναι η ισορροπία! Πρέπει το outfit μας να έχει μόνο ένα sequin κομμάτι. Αν μιλάμε για φόρεμα, τότε πρέπει να το συνδυάσουμε μόνο με σκουλαρίκια και ένα ανδρικό, φαρδύ παλτό. Αν το εντυπωσιακό μας κομμάτι από παγιέτες, είναι η φούστα ή το παντελόνι μας, τότε φροντίζουμε να το φορέσουμε με ένα μονόχρωμο πουλόβερ ή με ένα πουκάμισο. Τα μόνα αξεσουάρ που πρέπει να εντάξουμε στο look είναι κάποια διακριτικά κοσμήματα, όπως κολιέ ή δαχτυλίδια.
#2 The shine!
Ένα κομμάτι από παγιέτα σε μαύρη απόχρωση είναι εξ’ορισμού ένα βραδινό ρούχο. Αν όμως διαλέξουμε ένα sequin σε άλλο χρώμα, πιο φωτεινό, όπως γκρι ή ασημί, τότε αυτομάτως προσαρμόζουμε το αμπιγιέ αυτό item σε όλες τις ώρες της ημέρας. Στα αξεσουάρ κρατάμε και πάλι «χαμηλούς τόνους» επιλέγοντας elegant κοσμήματα, όπως βραχιόλια από ασήμι 925, με κρυστάλλους και κυβική ζιρκόνια.
#3 Denim in on!
To mix&match είναι σωτήριο και σε αυτήν την στυλιστική περίσταση που θέλουμε να ενσωματώσουμε ένα λαμπερό κομμάτι σε ένα all day look. Το μυστικό είναι να φορέσουμε το glam ρούχο μας με το αγαπημένο μας denim παντελόνι. Αν μιλάμε για ένα σακάκι από παγιέτες, μπορούμε να το συνδυάσουμε με το jean μας, ένα λευκό T-shirt και ένα διακριτικό ζευγάρι σκουλαρίκια. Αν πρόκειται για ένα μεταλλικό φόρεμα, το «εξισορροπούμε» αν το φορέσουμε με ένα denim jacket, μερικά κομψά δαχτυλίδια και booties.

Oι γιορτές είναι μία πρώτης τάξεως αφορμή για να βγάλουμε στην επιφάνεια τον καλύτερο εαυτό μας αλλά και την πιο λαμπερή πλευρά μας. Και αυτό σημαίνει πως θα χαμογελάμε περισσότερο, θα σκεφτόμαστε τους άλλους, θα βάλουμε στο επίκεντρο των πράξεών μας την προσωπική μας ευτυχία και θα δώσουμε λάμψη στις νύχτες και στις ημέρες μας με σύνολα που αντανακλούν τη θετική μας ενέργεια. Οι παγιέτες και τα metallics κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας, τώρα μπορούν να φορεθούν όλη την ημέρα γιατί μας αξίζει λίγο extra glam… και το 2022 θα μας το δώσει!

PANDORA XMAS SHINY STORIES