Total Black with a Twist: Με αυτά τα κοσμήματα τα μαύρα σύνολα γίνονται πιο γοητευτικά από ποτέ

Διονυσία Καλαποθαράκου
Total Black with a Twist: Με αυτά τα κοσμήματα τα μαύρα σύνολα γίνονται πιο γοητευτικά από ποτέ

Μπορεί «το μαύρο να είναι ένα χαρούμενο χρώμα» -σύμφωνα με την Morticia Addams- αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να το κάνεις και πιο εορταστικό...

Αν είσαι λάτρης του μαύρου χρώματος είναι κάτι που γνωρίζεις και -λογικά- έχεις πια αποδεχθεί στην ενήλικη ζωή σου. Και γράφω «ενήλικη» γιατί λογικά αυτή η αγάπη έχει ξεκινήσει από την εφηβική σου ηλικία και από τα χρόνια του σχολείου. Από τότε που όλες αγόραζαν πολύχρωμα φούτερ με logos και εσύ minimal, μονόχρωμα αθλητικά μπουφάν. Πλέον αυτές οι πρώιμες, διακριτικές επιλογές έχουν μετουσιωθεί σε μία ροπή προς οτιδήποτε λιτό, σοφιστικέ και μαύρο. Μπορεί να παίζεις με το layering, να αναμειγνύεις υφές και στυλ ρούχων, να πειραματίζεσαι με υφάσματα τον φετινό χειμώνα και να φοράς vinyl με πλεκτά και βελούδο με tweed αλλά όλα τα ρούχα σου έχουν έναν κοινό παρανομαστή… είναι μαύρα!

mauro pandora 2
mauro pandora 4
mauro pandora 3

Και δεν υπάρχει τίποτα το κακό στις total black επιλογές σου, το αντίθετο! Ένα ολόμαυρο σύνολο μπορεί να γίνει ένα ultra chic outfit για τις φετινές γιορτές, αρκεί να το φορέσεις με τα κατάλληλα κοσμήματα που θα του χαρίσουν extra δόσεις λάμψης, xωρίς να το κάνουν να χάσει τη διαχρονικότητα που αποπνέει. Το μαύρο είναι ένα χρώμα που μπορεί να σε ντύσει προσφέροντάς σου την ασφάλεια πως «τίποτα δεν μπορεί να πάει λάθος» όταν το φοράς. Είτε το επιλέξεις σε ολοκληρωμένο look, είτε σε μεμονωμένο κομμάτι όπως φούστα, παντελόνι, φόρεμα ή παλτό, βεβαιώσου ότι είναι ραμμένο στα μέτρα σου και εφαρμόζει σωστά. Τα μονόχρωμα σύνολα κάνουν τις όποιες ατέλειες στη ραφή να φαίνονται ακόμα πιο έντονα.

Ακολούθησε τα τρία fashion tips που θα βρεις παρακάτω και φόρεσε το δικό σου αγαπημένο black outfit με τα σωστά κοσμήματα για να λάμψεις, μέσα στην απλότητά σου, τα φετινά Χριστούγεννα!

#1 Eclectic pieces
Διάλεξε μικρά και διακριτικά δαχτυλίδια, με κρυστάλλους, κυβική ζιρκόνια, από επιχρυσωμένο ροζ χρυσό ή ασήμι 925 και φόρεσέ τα όλα μαζί, κάνοντας έτσι ένα ιδιότυπο jewelry layering με κοσμήματα που θα τραβήξουν την προσοχή στα χέρια σου και θα δώσουν κίνηση σε όποιο look σου. Ιδανικά ταιριάζουν με ένα μαύρο κοστούμι, μία μαύρη ολόσωμη φόρμα ή ένα πιο cozy ασπρόμαυρο σύνολο που αποτελείτε από πλεκτό, λευκό top και μαύρη φούστα.
#2 Statement earrings
Λατρεύεις τα μονοχρωματικά looks αλλά την ίδια στιγμή θες να είσαι και εορταστικά ντυμένη; Η λύση είναι απλή και χρειάζεται μόνο ένα αξεσουάρ: το κατάλληλο ζευγάρι σκουλαρίκια, με μακρύ, «πατητό» ή σχέδιο κρίκου, που θα δώσει ένα glam twist στο σύνολο αλλά και θα φωτίσει το πρόσωπό σου.
#3 Look my arms…
Τα βραχιόλια με charms θα κάνουν πιο παιχνιδιάρικο το μαύρο σύνολό σου. Επίσης αν φορέσεις πολλά μαζί θα δώσεις μία boho νότα σε μία μινιμαλιστική εμφάνιση. Το παν είναι να βρεις τα βραχιόλια που μπορείς να φοράς παντού και πάντα ώστε να γίνουν το trademark σου (μαζί με τα μαύρα σου ρούχα, φυσικά!)

O Christian Dior είχε πει πως «μπορείς να φοράς μαύρα όλες τις ώρες και σε όλες τις ηλικίες. Επίσης μπορείς να τα φοράς σε όλες τις περιστάσεις, ένα μαύρο σύνολο είναι απαραίτητο για όλες τις γκαρνταρόμπες». Ένα μαύρο σύνολό και μερικά λαμπερά κοσμήματα να το συνδυάσεις, προσθέτουμε εμείς ολοκληρώνοντας με τρόπο σύγχρονο τη ρήση του εμβληματικού σχεδιαστή μόδας.

PANDORA XMAS SHINY STORIES