Show some leg: Η μόδα αυτή την άνοιξη ανεβάζει το σκίσιμο σε φούστες και φορέματα

Ναταλία Κατσακιώρη
Show some leg: Η μόδα αυτή την άνοιξη ανεβάζει το σκίσιμο σε φούστες και φορέματα
Photo: Imax Tree

Το slit trend θα ανανεώσει την διάθεση σας και θα ανεβάσει το sexiness με μια κίνηση.

Η μόδα για την Άνοιξη/Καλοκαίρι του 2022 θέλει το σώμα να πρωταγωνιστεί και να αποκαλύπτεται.

split trend 11

Μέσα στο γενικότερο κλίμα του body positivity και της γυναικείας απελευθέρωσης, η μόδα και οι νέες τάσεις έχουν ακολουθήσει ήδη την νέα τάξη πραγμάτων, που θέλει το σώμα μας σε πρώτο πλάνο. Τα tops έγιναν πιο κοντά και τα παντελόνια χαμηλοκάβαλα, τα φορέματα έγιναν stretchy και εφαρμοστά, ενώ τα micro minis σάρωσαν τα catwalks. Το signature πλέον look της SS22 συλλογής της Miu Miu, που βλέπεις παντού, με τις κοντές low rise mini φούστες και τα bra tops, είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό δείγμα της νέας πραγματικότητας.

Αυτή η «επανάσταση» δεν είναι τυχαίο πως προέκυψε αμέσως μετά την λήξη των lock downs και της έξαρσης του Covid-19, αφού σαν άλλα παιδιά των 20s θέλουμε να απολαύσουμε την ζωή και να επιστρέψουμε στην νυχτερινή ζωή και τα parties, γεμάτοι διάθεση. Έτσι και τα ρούχα γίνονται τολμηρά, fun και , φυσικά, sexy και αισθησιακά, τονίζοντας τα δυνατά σημεία της γυναικείας σιλουέτας.

split trend 10 1

Slit Trend: Ανέβασε το σκίσιμο

Τα φορέματα και οι φούστες με σκίσιμο έκαναν την εμφάνιση τους στις ανοιξιάτικες συλλογές για το 2022, στα shows των Paco Rabanne, Etro και Loewe. Άλλωτε σε polka, ελαστικά maxi φορέματα, άλλωτε σε turtleneck printed dresses με εξωτικά patterns και άλλωτε πάλι σε mini φούστες με μικρά σκισίματα στο πλάι, τα slits δημιούργησαν μια νέα εικόνα για τα πόδια μας, άκρως κολακευτική και τολμηρή, χωρίς να γίνεται ακραία.


https://www.instagram.com/p/CaXo4_YK2sY

Τα satin like υφάσματα και τα ελαστικά jerseys είναι οι πιο εύκολες υφές που μπορούν να αναδείξουν το trend, με τα new sexy φορέματα τις Nensi Dojaka να εκφράζουν απόλυτα την συγκεκριμένη αισθητική.

Σε πιο πρακτικά μονοπάτια, για να υιοθετήσεις και εσύ την τάση των slit dresses & skirts, κάνε μια βόλτα σε όλα τα αγαπημένα μας καταστήματα και επέλεξε ένα satin slip dress με σκίσιμο, που μπορείς να εκμεταλλευτείς και ως φούστα με ένα top, ένα ribbed ανάλαφρο πλεκτό midi φόρεμα που θα γίνει το πιο sexy go to ρούχο σου ή παρέμεινε ασφαλής με μια floral φούστα με σκίσιμο στο πλάι ή μπροστά, την οποία θα συνδυάσεις πανεύκολα όλο το καλοκαίρι.


https://www.instagram.com/p/Cah2cEgJ1_h

Διαβάστε επίσης:

Plus size awakeness: Η Paloma Elsesser έγινε (επιτέλους) ένα από τα αγγελάκια της Victoria's Secrets

Alexander McQueen Fall 2022: Επιστροφή στην Νέα Υόρκη, επιστροφή στον παράγοντα «γη»