Getting Ready! Πoιος είναι ο «σωστός» τρόπος να διαλέξεις ρούχα για τις Εβδομάδες Μόδας;

Διονυσία Καλαποθαράκου
Getting Ready! Πoιος είναι ο «σωστός» τρόπος να διαλέξεις ρούχα για τις Εβδομάδες Μόδας;

Η απάντηση για εμένα έγινε εύκολη και προφανής τη στιγμή που μπήκα στο www.mosty.com!

Υπάρχουν θετικά και αρνητικά σε όλα τα επαγγέλματα. Αυτό της fashion editor δεν αποτελεί εξαίρεση. Άγχος, πίεση, αυστηρά deadlines, αλλά από την άλλη και μοναδικές ευκαιρίες να γνωρίσεις από κοντά τη διαδικασία παραγωγής και δημιουργίας όλων των αγαπημένων σου fashion items. Μπορείς να ταξιδέψεις, να συνομιλήσεις με τους creators να γνωρίσεις σχεδιαστές μόδας και να γράψεις για αυτό που πραγματικά καθορίζει το πώς ντυνόμαστε, να γράψεις δηλαδή για στυλ και όχι απλά για μόδα!

1676988300645-369546212-mosty_2.jpg

Τα «θετικά» της δουλειάς θα τα απολαύσω σε λίγες ημέρες που θα βρεθώ για τρίτη φορά στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου και του Παρισιού, στις καρδιά των Ευρωπαϊκών, fashion μητροπόλεων εκεί όπου διαμορφώνονται οι τάσεις της επόμενης σεζόν. Στο backstage των shows, πάνω στο catwalk αλλά και στην street style κουλτούρα που διαμορφώνεται γύρω από τον χώρο των επιδείξεων κάθε χρόνο τέτοια εποχή, συναντάμε τα πιο ενδιαφέροντα #οοtds τα οποία δεν θέλουμε απαραίτητα να τα υιοθετήσουμε ή να τα αντιγράψουμε, θέλουμε να τα «κατανοήσουμε» και να τα εντάξουμε στη δική μας style culture.

mosty_1.jpg

Πριν ξεκινήσει όμως και αυτό το ταξίδι που θα με γεμίσει πληροφορίες και υλικό για επόμενα άρθρα, έκανα μία στάση στην εγχώρια πηγή fashion έμπνευσης, aka mosty.com. H αγαπημένη online boutique έχει και φυσικό περιβάλλον, στην Κηφισιά (Aγίου Τρύφωνος 43Α) και ήταν το «pit stop» μου πριν το «ράλι» που λέγεται fashion week. Λίγο πριν μπω στο αεροπλάνο για Μιλάνο και Παρίσι διάλεξα τα πιο κομψά casual chic σύνολα σε color blocked μοβ-φούξια αποχρώσεις, τα πιο preppy total black looks και φυσικά statement πανωφόρια αλλά και cozy πλεκτά για all day outfits που δεν παίρνουν απαρατήρητα.

img_9378.jpg

Eco fur , Tavus


Στο mosty.com βρίσκεις όλα τα αγαπημένα σου designers brands, (aka Milla, Nadia Rapti, MiRo, Aiki Diounot, Mallory The Label, Nima, Manolo, Tavus, Dyemonde, Ioanna Kourbela και άλλα) και μπορείς να δημιουργήσεις μία ολοκληρωμένη γκαρνταρόμπα. Συνδυάζοντας κομμάτια διαχρονικά αλλά και επίκαιρα statement pieces φτιάχνεις looks που θα σε έβγαζαν ασπροπρόσωπη όχι μόνο στην Εβδομάδα Μόδας, αλλά σε όλες τις περιστάσεις της καθημερινότητάς σου.

thumbnail_miro013.jpg

Δερμάτινη φούστα, MiRo

Το στυλ είναι τρόπος έκφρασης της προσωπικότητάς μας, δεν είναι μόνο αναγκαιότητα και απαραίτητη συνθήκη, και στο mosty.com βρίσκουμε «τρόπους» να εκφραστούμε όπως πραγματικά νιώθουμε. Πάνω και κάτω από το catwalk. Ένα είναι το σίγουρο, πως η πρώτη μου στάση όταν γυρίσω από τις μητροπόλεις της μόδας θα είναι πάλι η must visit μπουτίκ στην Κηφισιά. Απλά τότε θα θέλω να ανανεώσω την spring wardrobe μου, να βάλω περισσότερο χρώμα στη ζωή μου και να μπω με την πιο stylish διάθεση στο καλοκαίρι. Stay tuned, λοιπόν!

0t3a2062.jpg

Πλεκτή ζακέτα, Mallory the Label