Το αγαπημένο καπέλο της πριγκίπισσας Diana γίνεται ξανά η τάση που θα φορέσεις την άνοιξη

Ναταλία Κατσακιώρη
Το αγαπημένο καπέλο της πριγκίπισσας Diana γίνεται ξανά η τάση που θα φορέσεις την άνοιξη

(Photo by Tim Graham Photo Library via Getty Images)

Το κορυφαίο royal style icon συνεχίζει να μας εμπνέει και να δημιουργεί τάσεις με το ντύσιμο της. Το baseball hat της γίνεται το σημείο αναφοράς του ανοιξιάτικου street style.

Η πριγκίπισσα Diana έχει περάσει στη συνείδηση όλων μας, εκτός από τον τίτλο της πριγκίπισσας του λαού, και ως το απόλυτο style icon. Από την πρώτη στιγμή οι Βρετανοί τη λάτρεψαν και εκείνη ανταπέδωσε την αγάπη τους με κάθε τρόπο. Το στυλ της Diana άλλαξε τον τρόπο, που ο κόσμος βλέπει τους royals και υπήρξε η κορυφαία royal-celebrity όλων των εποχών. Ακόμη και σήμερα παραμένει ένα αξεπέραστο fashion icon και οι στυλιστικές της επιλογές έχουν αφήσει εποχή. Ακριβώς γιατί πήγαιναν κόντρα στα στερεότυπα και μέχρι εκείνη τη στιγμή κανείς άλλος δεν θα τολμούσε να εμφανιστεί για παράδειγμα στο κάστρο του Windsor με cowboy μπότες και baseball hat.

Diana British Lung Foundation

(Photo by Tim Graham Photo Library via Getty Images)

Aυτό ακριβώς το αξεσουάρ, που η lady D συνήθιζε να ενσωματώνει στα looks της με κάθε ευκαιρία είναι το item, που έχει γίνει η νέα fashion εμμονή αυτή την άνοιξη. Μιλάμε για το baseball hat ή αλλιώς jockey, όπως το λένε οι περισσότεροι. Η Diana συνήθιζε να το εντάσσει στις casual εμφανίσεις της με jeans ή φόρμα, τα αγαπημένα της φούτερ από πάνω, αλλά και τις statement western μπότες της. Ένα σακάκι με 80s, boxy ώμους ήταν αρκετό για να συμπληρώσει ένα σύνολο παράδειγμα του τι μπορεί να κάνει το σωστό mix & match. Και η Diana ήταν master σε αυτό.

French style: Τα πέντε κορυφαία παντελόνια που φοράνε τώρα οι Γαλλίδες αντί για τζιν

Diana At Wetherby School, 1989

(Photo by Tim Graham Photo Library via Getty Images)

Τα baseball hats επιστρέφουν στις τάσεις της άνοιξης.

Το αθλητικό στυλ έχει γίνει τα τελευταία χρόνια το αγαπημένο στοιχείο όλων των σχεδιαστών, ακόμη και των κορυφαίων luxury οίκων. Οπότε τα athleisure, street στοιχεία έχουν μπει και στις premium συλλογές, με τα αθλητικά jockey καπέλα να κάνουν πιο ενδιαφέρον το street style. Τα κορίτσια της μόδας φοράνε πλέον τα jockeys τους μαζί με τα φορέματα και τα σακάκια τους, όπως έκανε πριν χρόνια η πρωτοπόρος πριγκίπισσα Diana. Ένα καπέλο σε basic χρώμα, όπως το σκούρο μπλε, το χακί, το λευκό και το γκρι μπορεί να γίνει ένα διαχρονικό αξεσουάρ, που θα έχεις πάντα στη ντουλάπα σου, χειμώνα-καλοκαίρι.

Τα 5+1 jockey hats που μπορείς να βρεις σε ένα από τα παρακάτω αγαπημένα μας brands: