Είσαι fashion addicted; Τα κοσμήματα που αξίζουν μία θέση στη χριστουγεννιάτικη ντουλάπα σου

Είσαι fashion addicted; Τα κοσμήματα που αξίζουν μία θέση στη χριστουγεννιάτικη ντουλάπα σου

Γιατί κάθε festive look χρειάζεται λίγο frosting.

«Diamonds are a girl's best friend» τραγουδούσε η Marilyn Monroe δεκαετίες πριν ακόμη οι γυναίκες αποκτήσουν τη δική τους θέση σε αυτή την ανδροκρατούμενη κοινωνία και ξεκινήσουν να αποκτούν μόνες τους τα κοσμήματα των ονείρων τους. Γιατί τα κοσμήματά μας, όποια και αν είναι τα υλικά που προτιμάμε (διαμάντια, ζιργκόν, χρυσός, ημιπολύτιμες πέτρες κ.ό.κ), είναι και ένα κομμάτι της προσωπικότητάς μας, μιας και τα κοσμήματα είναι πάντα προσωπικά.

1702911286734-690793353-image003.jpg

Οι γιορτές είναι, λοιπόν, ξεκάθαρα η περίοδος που θέλουμε όλες μας να λάμψουμε. Και υπάρχει καλύτερος τρόπος από λίγο frosting; Στην περίπτωσή μας αυτή η γαρνιτούρα αξίζει να είναι όσο και πιο elegant και chic γίνεται, γιατί τα Χριστούγεννα είναι η εποχή του glam και του sparkly. Οπότε τα κοσμήματά μας θα είναι σε πρώτο πλάνο και είναι και αυτά που μπορούν να μεταμορφώσουν τα looks μας. Ποιες είναι, όμως, οι τάσεις στις οποίες πρέπει να δώσουμε βάση και να επενδύσουμε λίγο πριν τα ρεβεγιόν; Ακολουθούν όλες εκείνες οι προτάσεις που αξίζουν μια θέση στη χριστουγεννιάτικη γκαρνταρόμπα μας.

Mismatched Earrings

1702911306966-693089720-image007.jpg

Έχεις σκουλαρίκια; Έχεις αμέσως μία λύση για τις ημέρες των γιορτών. Και όταν λέω αν έχεις σκουλαρίκια, εννοώ τα οποιαδήποτε σκουλαρίκια έχεις, γιατί φέτος οι τάσεις στα κοσμήματα της σεζόν μας θέλουν να ακολουθούμε το mix and match και στα αυτιά μας, τα οποία θα στολιστούν με πολλά διαφορετικά σκουλαρίκια, σε διαφορετικά μεγέθη και στυλ. Όσο πιο διαφορετικά μεταξύ τους, τόσο πιο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα. Οι κρίκοι και τα μακριά σκουλαρίκια που φθάνουν μέχρι το σαγόνι ή ακόμη και τους ώμους είναι οι πιο statement επιλογές.

Layered necklaces

1702911334176-997777506-image009.jpg

Το πληθωρικό styling θα μας απασχολήσει και στα κολιέ, με αλυσίδες και necklaces με χάντρες, ιδιαίτερα υλικά και χρώματα να μπλέκονται όλα μαζί και να κάνουν αμέσως πιο γιορτινό ακόμη και ένα απλό t-shirt. Φυσικά, αν επιλέξεις ένα little black dress με μεγάλο ντεκολτέ για τη βραδιά του ρεβεγιόν, τότε ένα ωραίο set με κολιέ φορεμένα το ένα πάνω από το άλλο μπορεί να απογειώσει την εμφάνισή σου. Ο οίκος Chanel παρουσίασε κομψά σύνολα με κολιέ σε layerings που είναι και η τέλεια έμπνευση για τις φετινές γιορτές.

Chandelier earrings

1702911345468-861706081-image011.jpg

Τι θα έλεγες να φορέσεις μόνο ένα ζευγάρι μεγάλα σκουλαρίκια και το πιο απλό σου outfit στις φετινές γιορτές; Τα σκουλαρίκια chandelier ή αλλιώς πολυέλαιος είναι εδώ ακριβώς για αυτή την περίπτωση. Μιλάμε για τα μεγάλα αυτά πληθωρικά σκουλαρίκια, που μπορούν να κλέψουν την παράσταση μόνα τους και να δημιουργήσουν ένα sparkly, festive look που θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Με πολύτιμες ή ημιπολύτιμες πέτρες στις festive συλλογές των αγαπημένων σου brands θα βρεις σίγουρα αυτό που σου ταιριάζει.

Rosettes

1702911355198-819875447-image013.jpg

Τα λουλούδια είναι μεγάλη τάση στα αξεσουάρ του 2023, αλλά τα τριαντάφυλλα είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές. Τα είδαμε παντού: σε καρφίτσες, κολιέ, ζώνες αλλά και σε μικρότερες λεπτομέρειες σε σκουλαρίκια ή σε άλλα κοσμήματα. Είναι ξεκάθαρα ένα ρομαντικό trend που έχει όμως και έναν άκρως θηλυκό χαρακτήρα. Αν μάλιστα επιλέξεις το κόκκινο ως κεντρική απόχρωση του γιορτινού σου outfit, τότε ένα επίσης κατακόκκινο jewelry τριαντάφυλλο πρέπει να προστεθεί στην εικόνα της βραδιάς, θυμίζοντας έναν λίγο πιο sexy Santa Claus.

Power pearls

1702911364680-411897187-image015.jpg

Ένα από τα πιο κλασικά στοιχεία των γυναικείων κοσμημάτων είναι και οι πέρλες. Μόνο που σε αυτές τις γιορτές δεν θα μείνουμε στο απλό μαργαριταρένιο κολιέ που κληρονομήσαμε από τη γιαγιά μας. Θα πάμε αυτή την έμπνευση ένα βήμα παραπέρα και θα τις φορέσουμε και εμείς με τον bold τρόπο που μας παρουσίασε ο οίκος Balmain. Μεγάλα σκουλαρίκια με πέρλες, chockers με πολλαπλές σειρές από μαργαριτάρια και δαχτυλίδια με pearls σε ιριδίζουσες αποχρώσεις στο επίκεντρο είναι μόνο κάποια από τα items που είδαμε στο catwalk. Επίσης ένα τέτοιο κόσμημα δεν θα φύγει ποτέ από το προσκήνιο, οπότε μιλάμε για ένα item- επένδυση!