High fashion «κοθόρνοι»

High fashion «κοθόρνοι»

Ο Benoît Méléard χτίζει παλάτια στα πόδια σας.

Ο Γάλλος σχεδιαστής ξεκίνησε να σχεδιάζει υποδήματα από τα δεκατέσσερά του και από τότε η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη.

Έχοντας συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου της μόδας, όπως Loewe, Helmut Lang, Jeremy Scott και Alexander McQueen για τον οποίο έφτιαξε πριν από δώδεκα χρόνια το πρώτο παπούτσι με διάφανο τακούνι, θα έλεγε κανείς πως προτιμά να προκαλεί παρά να κατασκευάζει άνετα υποδήματα για όλες τις ώρες.

Λανσάροντας από το 2001 τη δική του σειρά, ο Benoît Méléard δε σταμάτησε ποτέ να εμπνέεται από την τέχνη, τη μουσική και τη φωτογραφία.

Η τελευταία του συλλογή αποτίνει φόρο τιμής στην αγαπημένη του σχεδιάστρια της δεκαετίας του '50 Beth Levine και συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα του καλλιτεχνικού κόσμου.

Πειραματιζόμενος με διαφορετικά υλικά και φόρμες και παίζοντας με παστέλ αποχρώσεις, δέρμα, ελαστικό πλαστικό και ξύλο μεταμορφώνει τη γυναίκα σε σύγχρονη γκέισα, χρήζοντάς την πρωταγωνίστριά του. Τοποθετώντας τη στο επίκεντρο την προκαλεί να ισορροπήσει πάνω στα πανήψυλα ξύλινα πέδιλα σαν τραγικός χαρακτήρας σε κείμενο του Αισχύλου ανάμεσα στη μυθολογία και τη ζωή.

Κάνοντας μέχρι και τον ειδήμονα Manolo Blahnik να πει για αυτόν, «Τον λατρεύω. Οι δημιουργίες του είναι τόσο αρχιτεκτονικά όμορφες. Έχουν μία δόση τρέλας», δεν έχουμε παρά να περιμένουμε ακόμα περισσότερα από τον πολυτάλαντο Benoît.