Οι συντάκτριες του Queen ξεχωρίζουν το πιο λατρεμένο ρούχο που έχουν στη ντουλάπα τους

Οι συντάκτριες του Queen ξεχωρίζουν το πιο λατρεμένο ρούχο που έχουν στη ντουλάπα τους

Γιατί όλες οι γυναίκες έχουμε ένα.

Μπορεί να τρέχουμε στα μαγαζιά με το που μπαίνει ο μισθός κάθε μήνα, μπορεί να παραπονιόμαστε συνέχεια πως «δεν έχω τίποτα να φορέσω!» και ας έχουμε τιγκάρει τρεις ντουλάπες και δυο πατάρια στο σπίτι, μπορεί να έχουμε αλλάξει δεκάδες στυλ μέσα στα χρόνια, η σταθερά όμως παραμένει: κάθε γυναίκα έχει στη γκαρνταρόμπα της ένα ρούχο που βάζει κάτω όλα τα άλλα.

Που μέσα σε αυτό έχει ζήσει υπέροχες (και λιγότερο υπέροχες) στιγμές, που ταιριάζει με τα πάντα, που έχει σημαδέψει μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο της ζωής της, που δεν κυκλοφορεί πια στην αγορά, που που που. Οι λόγοι είναι πολλοί, η ουσία όμως μία. Αυτό το ρούχο δεν θέλουμε να το αποχωριστούμε ποτέ. Ακόμα και αν «μεγαλώσαμε για αυτό». Ακόμα κι αν έχει φθαρεί τόσο που διαγράφονται πάνω του όλα τα χρόνια που έχει ζήσει. Το θέλουμε για πάντα δίπλα μας, να μας παρέχει σιγουριά, ασφάλεια και θαλπωρή.

Αυτά σκεφτόμασταν τις προάλλες εδώ στο Queen.gr, και αποφασίσαμε να του αποτίνουμε σε αυτά τα ρούχα τον φόρο τιμής που τους αξίζει,. Επιλέξαμε, η κάθε μία, το δικό της λατρεμένο κομμάτι και σας τα παρουσιάζουμε με περηφάνια και αγάπη.

Γωγώ Φούντα

10533445 10203510003287293 1831567023451063438 n

Ανέκαθεν ήμουν υπέρ της απλότητας, όχι μόνο στη ζωή μου, που εκεί δυστυχώς μερικές φορές δεν μπορείς να αποφύγεις την πολυπλοκότητα, αλλά και στο αμέσως επόμενο που χαρακτηρίζει μια γυναίκα: Το ντύσιμο! Πώς το έλεγε η Βίκυ Καγιά στο Next Top Model; «Το ντύσιμό σου έχει φασαρία». Ε αυτό ακριβώς ήθελα και θέλω πάντα να αποφεύγω.
Δεν κατηγορώ καμία γυναίκα η οποία προκειμένου να πάει στη δουλειά της, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, θέλει και έχει όρεξη να κάνει και ένα διαφορετικό fashion statement, αλλά εγώ απλά βαριέμαι! Γι΄ αυτό λοιπόν, εφόσον ξέρω ότι δεν υπάρχει λόγος να είμαι, αυτό που λένε φιγουρίνι στη δουλειά, βάζω κι εγώ κάτι απλό, άνετο και πολυφορεμένο και έτσι περνάει όμορφα η μέρα! Ε και τι άλλο θα μπορούσε να είναι το αγαπημένο ρούχο ενός ανθρώπου που είναι υπέρμαχος της απλότητας και της διχρωμίας, άντε τριχρωμίας; Ένα τζιν φυσικά!
Α όλα κι όλα στο θέμα του τζιν είμαι μανούλα, γιατί πολύ απλά έχω φάει ατέλειωτες ώρες στην αναζήτηση της τέλειας εφαρμογής και του άψογου μπλε που και να είναι κλασικό και να... μην είναι! Και νομίζω πως τα βρήκα όλα σε αυτό το κομμάτι-πασπαρτού το οποίο είναι τόσο άνετο και παράλληλα στο πνεύμα της εποχής (!), που απλά δεν καταλαβαίνω το λόγο να βάλω κάτι άλλο. Και επειδή τέτοια κομμάτια δεν τα βρίσκεις κάθε μέρα, φροντίζω να το περιποιούμαι σαν να είναι το τελευταίο τζιν στον κόσμο και δε θα υπάρξει άλλο ποτέ ξανά. Πλύσιμο με χλιαρό νερό στο χέρι (φυσικά) και το καλύτερο μαλακτικό της αγοράς -με ξεχωριστό, φρέσκο άρωμα γιατί και αυτό σημαντικό είναι- για να μου μείνει σαν καινούργιο για όσο περισσότερο τα καταφέρω.
Και τώρα θα παραθέσω τα λόγια της Victoria Beckham, που από μόδα ξέρει: «Για να είναι μία γυναίκα σέξι και ωραία, αρκεί απλά να φορέσει ένα τζιν και ένα φανελάκι»! Αυτά.


Αφροδίτη Γκόγκογλου

H tutu μου

colfousta 7 07

Την έχω περίπου 10 χρόνια αλλά, πριν περάσει στην κατοχή μου, υπήρξε στην ντουλάπα (αν όχι στην αποθήκη) της φίλης μου της Μαρίας, η οποία την φόρεσε, κάποια στιγμή, στο τέλος της δεκαετίας του '80, σε μία παιδική παράσταση μπαλέτου που συμμετείχε.
Όλα ξεκίνησαν μία πρωτοχρονιά (του 2005, αν δεν απατώμαι) που έψαχνα απεγνωσμένα τι να βάλω (κάποιον θα ήθελα να εντυπωσιάσω- πλέον, ούτε που θυμάμαι ποιον), και η Μαρία πέταξε την ιδέα να κάνω κάτι εντελώς διαφορετικό. Έτσι, "δανείστηκα" την tutu, την οποία έκτοτε δεν επέστρεψα και ποτέ, αφού την φοράω σε κάθε περίσταση που έχω όρεξη να βγάλω την girlie πλευρά του εαυτού μου (η εν λόγω πλευρά, όλες τις άλλες μέρες είναι πολύ καλά κρυμμένη). Έχω κάνει πάρτι, γάμους, πρωτοχρονιές και clubbing, με την tutu μου και καθόλου δεν με νοιάζει αν κάποιος με έχει ξαναδεί να την φοράω, αφού μαζί της έχω περάσει καταπληκτικά.
Η ποιότητα αλλά και η αξία του αγαπημένου μου ρούχου είναι, πραγματικά ευτελείς (μιλάμε για φτηνό, συνθετικό τούλι) και αυτό με κάνει να θέλω να το προσέχω ακόμα περισσότερο. Έτσι, πλένω την φούστα μου αποκλειστικά και μόνο στο χέρι, με κρύο νερό, απορρυπαντικό και μαλακτικό άψογης ποιότητας, και προσέχω πολύ τον τρόπο που την κρεμάω μιας και μπορεί να κάνει ζάρες, και το συνθετικό της τούλι δεν σιδερώνεται. Όσο υπερβολική ή θεατράλε μπορεί να την βρίσκουν κάποιοι, σκοπεύω να φοράω την tutu μου για πολλά- πολλά χρόνια ακόμα (ναι, σκοπεύω να είμαι ηλικιωμένη, να την φοράω και να γελάει μαζί μου ο κόσμος. Καθόλου δεν με νοιάζει. Γιατί εγώ θα νιώθω υπέροχα).


Πέπη Τυλιγάδη

10462752 10154295512940317 6011130988214375662 n

Υπάρχουν τα τζιν υπάρχει και ΑΥΤΟ το τζιν. Αγοράστηκε ένα απόγευμα του 2001 και από τότε έγινε και παραμένει το αγαπημένο κομμάτι της ντουλάπας μου. Μπορεί στη συλλογή blue jean που έχω και είμαι πολύ περήφανη για αυτή να προστέθηκαν πολλά κομμάτια σχεδόν όλων των εταιρειών, αλλά αυτό για κάποιο λόγο κατέχει ξεχωριστή θέση! 
Πρώτα ραντεβού, καλοκαιρινές βόλτες, χειμωνιάτικες αποδράσεις πάντα με αυτό στη βαλίτσα! Σχεδόν 13 χρόνια από την πρώτη φορά που το φόρεσα σε εκείνο το δοκιμαστήριο του καταστήματος στο Μοναστηράκι είναι ίσως το μόνο ρούχο που φροντίζω τόσο πολύ.
 Αρχικά, το πλένω σε χαμηλή θερμοκρασία μόνο με άλλα τζιν και πάντα χρησιμοποιώ καλό μαλακτικό για να μην καταστρέφεται. Το σιδερώνω από τη μέσα πλευρά και όταν το απλώνω φροντίζω να μην το βλέπει ο ήλιος πολλές ώρες και «μαλακώσει» το ύφασμα.
 Το αγαπώ και νομίζω με τη σωστή φροντίδα θα το κρατήσω άλλα τόσα χρόνια.



Δήμητρα Τσιγγενέ



10488218 10204288221389406 8690192124548179347 n

Η αλήθεια είναι ότι έχω αμέτρητα T-Shirt, τα οποία και αλλάζω κάθε μέρα. Δύσκολα να ξεχωρίσω κάποιο. Συνήθως τα μονόχρωμα είναι αυτά που επιλέγω περισσότερο, μιας και μπορώ να τα συνδυάσω εύκολα με όλα. Όμως, αν πρέπει να ξεχωρίσω κάποιο, τότε θα πω χωρίς αμφιβολία αυτό το Ramones t-shirt, το οποίο μου έκανε δώρο το αγόρι μου πρόσφατα. Όχι δεν είχα γενέθλια, ούτε γιόρταζα κάτι και για αυτό το ξεχωρίζω! Το είδε, του άρεσε και μου το πήρε. Μου αρέσει πολύ γιατί δίνει την αίσθηση του used, καθώς επίσης και γιατί είναι cropped. Το φοράω με maxi φούστες καθώς και με denim shorts. Όσο για το πώς το φροντίζω; Φυσικά το πλένω στο χέρι και δεν ξεχνώ να του περνάω ένα χέρι μαλακτικό για να κρατά το χρώμα του και φυσικά την άψογη υφή του.

___

Όπως είδατε, υπάρχει ένα κοινό σημείο στις σκέψεις όλων μας και αυτό δεν είναι άλλο από την περιποίηση και φροντίδα των αγαπημένων μας ρούχων, ούτως ώστε να τα κρατήσουμε κοντά μας όσο το δυνατόν περισσότερο. Και, συγκρίνοντας τις εμπειρίες μας, καταλήξαμε σε ένα ακόμα κοινό σημείο. Καμιά μας δεν έχει δοκιμάσει καλύτερο μαλακτικό από το Lenor -και φαντάζεστε πόσα έχουν περάσει από τα χέρια μας.

lenor gold orchid



Η σύνθεσή του κρατά τα αγαπημένα μας ρούχα σαν καινούργια όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει από πάνω τους, διατηρεί ζωντανά τα χρώματά τους και τους δίνει μια μοναδική αίσθηση απαλότητας και φρεσκάδας, σαν να έχουν μόλις πλυθεί, όλες τις ώρες της ημέρας. 

Χρειάζεσαι κάτι περισσότερο για να φροντίσεις αυτό το κομμάτι ρουχισμού που πια αποτελεί και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου; Εμείς πάντως όχι!