She comes from Greece: Η Μαρία Γέρουλα παρουσιάζει τα πιο ιδιαίτερα, καλοκαιρινά αξεσουάρ!

She comes from Greece: Η Μαρία Γέρουλα παρουσιάζει τα πιο ιδιαίτερα, καλοκαιρινά αξεσουάρ!

Περάσαμε ένα μεσημέρι στο σπίτι της δημιουργού των ΜΥ και μάθαμε πολλά

Είναι όμορφο να ξέρεις ότι, ακόμα και στην Ελλάδα της κρίσης, με όλες τις δυσκολίες που συνεπάγεται αυτή για την αγορά, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν το βάζουν κάτω, και τολμούν να δημιουργούν. Με αυτή την σκέψη, και με χαρά, βρεθήκαμε, μία μέρα που ο υδράργυρος χτυπούσε κόκκινο, στο υπέροχο σπίτι της φιλόξενης Μαρίας Γέρουλα- δημιουργού των πιο ιδιαίτερων και προσωπικών, καλοκαιρινών αξεσουάρ- gadgets που έχουμε δει.

Όπως κάθε δημιουργικός άνθρωπος, η Μαρία, δεν σταματάει ούτε στιγμή να δραστηριοποιείται, να ψάχνεται και να μαθαίνει, με αφετηρία την ανάγκη της να δώσει μορφή σε όλα αυτά που έχει στο μυαλό της. Έτσι, τα φουλάρια, παρεό και μαντήλια της Ελληνίδας δημιουργού, αντανακλούν ακριβώς αυτό: τις εμμονές της με τις λέξεις, τα ονόματα, το design, την άψογη ποιότητα αλλά και το φως, τις εικόνες και τους στίχους (από ραψωδίες του Ομήρου μέχρι τον Γκάτσο) της χώρας μας, την οποία υπεραγαπάει- όχι με την έννοια του σωβινισμού, όπως μας διευκρινίζει, αλλά με την αίσθηση ότι, κι εμείς, αποτελούμε μέρος της ανθρωπότητας. Τα έντονα χρώματα, τα γραφιστικά prints αλλά και τα ιδιαίτερα εικαστικά (όπως τα μάτια, -«φάεα», στα αρχαία ελληνικά-), καρδιές, αστέρια, αρχαία ονόματα και λέξεις διεθνούς χρήσης με ελληνική ρίζα, είναι τα βασικά στοιχεία που εμπνέουν την Μαρία, να βρει τα πιο ποιοτικά υφάσματα (μεταξωτά, λινά και βαμβακερά), τα πιο ανθεκτικά χρώματα και τους καλύτερους τρόπους να δώσει σάρκα και οστά στις συλλογές του brand της, MY. Η ίδια, δεν αντιλαμβάνεται τα μαντήλια, τα παρεό αλλά και τα t- shirts της ως fashion items, αλλά ως αντικείμενα- gadgets υψηλής αισθητικής (αξίας που πάντα σχετίζεται με την μόδα). Ως εκ τούτου, χαίρεται πολύ όταν τα βλέπει να πωλούνται σε μέρη εναλλακτικά από τα αναμενόμενα καταστήματα αξεσουάρ και ρούχων- πωλητήρια μουσείων, βιβλιοπωλεία, καταστήματα με μοναδικά, design αντικείμενα.

Ζωή, προσωπικότητα, αισιοδοξία, διαφορετικότητα, αισθητική, αρμονία, αλλά και χιούμορ και αυτοσαρκασμός είναι τα «μηνύματα» που παίρνει κανείς, ερχόμενος σε επαφή με τις δημιουργίες της Μαρίας- με τις οποίες έχουμε σκοπό να ομορφύνουμε το Καλοκαίρι μας! Άλλωστε, ο κάθε άνθρωπος, με βάση την προσωπικότητά του, μπορεί να μετατρέψει, να δέσει, να φορέσει και να χρησιμοποιήσει το κάθε κομμάτι της συλλογής, με βάση την ανάγκη και το στυλ του. Ένα φουλάρι φοριέται γύρω από το λαιμό, ή και στο κεφάλι μας, ένα μεγαλύτερο μαντήλι μπορεί να γίνει παρεό, να εξυπηρετήσει τον ρόλο της «πετσέτας» μας στην παραλία, ή ακόμα και να δεθεί έτσι, ώστε να μας προφυλάξει από την ψύχρα, όταν πέφτει ο ήλιος στην παραλία. Οι επιλογές είναι αμέτρητες, και απολύτως προσωπικές.

Τα MY θα βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα, αλλά και στο site του brand, m-y.gr