PFW S/S 2018: O YSL μας ταξίδεψε από το Μαρακές των 70s στο Παρίσι της δεκαετίας του 1980

Διονυσία Καλαποθαράκου
PFW S/S 2018: O YSL μας ταξίδεψε από το Μαρακές των 70s στο Παρίσι της δεκαετίας του 1980

O στενός συνεργάτης του Yves Saint Laurent,Pierre Bergé, είχε πει στον Anthony Vaccarello όταν ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Οίκου: «Δεν είσαι ο Yves, μην προσπαθήσεις λοιπόν να γίνεις». Μέχρι στιγμής έχει ακολουθήσει τη συμβουλή του και οι συλλογές του είναι απλά μοναδικές.

θα μπορούσε να δεις τη συλλογή του Saint Laurent ως ένα ταξίδι μεταξύ των τόπων που έχει επισκεφτεί ο Yves Saint Laurent, από την πλατεία Jemaa el-Fnaa στο Μαρακές μέχρι τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι. Αναμνήσεις και εικόνες από το παρελθόν του σχεδιαστή, αποδόθηκαν από τον νυν Creative Director του Οίκου, Anthony Vaccarello, σε μία collection που απέπνεε μποέμ 70s αέρα και «άγριο» 80s night life. Ο Vaccarello στην πιο sexy στιγμή του στον εμβληματικό γαλλικό Οίκο, δεν προσπάθησε να γίνει ο Yves Saint Laurent (ακολούθησε πιστά την συμβουλή του Pierre Bergé), έμεινε πιστός στις δικές του αρχές αναδεικνύοντας την κληρονομιά του Laurent.
«Ήθελα πραγματικά να συνεργαστώ με την ομάδα μου και να πω μια ιστορία για το Παρίσι και τον Yves Saint Laurent. Δεν υπάρχει τίποτα βαθύτερο από αυτό σε αυτό », παραδέχθηκε ο Vaccarello. Ψηλόμεσα σορτς, δαντελένιες πουκαμίσες, αισθησιακά mini και oversized βραδινά tops, συνδυασμένα με το hit αυτής της συλλογής: τις ψηλές μπότες με φτερά, γεμάτες κίνηση και fashion vibes. Tα mini skirts που αγαπά ο designer θα είναι μία παγκόσμια τάση, ενώ όσον αφορά «τη γυναίκα που επιλέγει να φορέσει Saint Laurent», είπε: «Θέλει να διασκεδάσει, δεν είναι καταθλιπτική, έχει χιούμορ και χαίρεται τη ζωή». Και αυτό φαίνεται στα ρούχα της...