#NYFW DAY 2: Στα shows των Longchamp, Ulla Johnson και Rebecca Minkoff

Διονυσία Καλαποθαράκου
#NYFW DAY 2: Στα shows των Longchamp, Ulla Johnson και Rebecca Minkoff

Aπό τη «νέα θηλυκότητα» που αγκαλιάζει το σώμα με πολλές και διαφορετικές μορφές, όπως αυτήν την ορίζει η Johnson, στην παιδικότητα (που σου κλείνει το μάτι πονηρά αλά Lolita) της Minkoff, και στον hype «καθωσπρεπισμό» της Longchamp… η δεύτερη ημέρα στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης μας προσέφερε εικόνες που θα μας κάνουν να τις θυμόμαστε για καιρό.

DSC 0564
DSC 0289

Longchamp: Good Girl Gone Bad (ή και όχι)
Τα κορίτσια της Longchamp τον επόμενο χειμώνα γυρνάνε το ρολόι της μόδας σχεδόν μισό αιώνα πίσω, γυρίζοντας στα seventies. Φοράνε sheepskin coats, κάπες και κοτλέ σακάκια, κάνουν mix printed looks με ρετρό, γραφικά μοτίβα, κάνουν layring με σαλοπέτες και ζιβάγκο αλλά σε όλον αυτόν τον καθωσπρεπισμό κλείνουν πονηρά το μάτι. Γιατί τα κορίτσια της Longchamp φοράνε chunky μποτάκια σε χρυσές αποχρώσεις, δερμάτινες obi belts που αγκαλιάζουν σφικτά τη μέση, δαντελένια φορέματα με πλεκτές καζάκες από πάνω και χαμογελάνε φιλάρεσκα σε όποιον δει μόνο την «καλή πλευρά τους».

Το brand έδειξε σήμερα στο loft του Peloton Building στην 9η Λεωφόρο, τη νέα του collection για τη σεζόν F/W 2020-2021 (την οποία θα δεις αναλυτικά στην gallery) και με την ρετρό γοητεία της κατάφερνε να μαγνητίσει τα βλέμματα από την θέα του χώρου που έκοβε την ανάσα.

Με την Coco Rocha να παρακολουθεί από την πρώτη σειρά την επίδειξη, την Pat McGrath να δίνει έμφαση, βάζοντας σκούρο μολύβι στα μάτια των μοντέλων (η δεκαετία του ’70 που λέγαμε παραπάνω) και τον Guido Palau -μαζί με το team της Redken- να ισιώνει τα μαλλιά τους και να τα πιάνει σε χαμηλές αλογοουρές, που φέρνουν στο μυαλό την Αli MacGraw στο Love Story, αυτή η συλλογή Longchamp δεν ξέρουμε αν θα βγάλει στην επιφάνεια τον «καλό» ή τον «κακό» εαυτό σου, αλλά σίγουρα θα βγάλει τον πιο ανεπιτήδευτα κομψό σου.

DSC 0785
DSC 0789

Rebecca Minkoff: Welcome to the playground!
H σχεδιάστρια που τα τελευταία χρόνια ντύνει την Νεοϋορκέζα σε όλες τις περιστάσεις της ζωής της -μητέρα και η ίδια τριών παιδιών ξέρει πως μία γυναίκα θέλει να νιώθει sexy και επιθυμητή την ίδια στιγμή που είναι άνετη και αποπνέει σιγουριά και αυτοπεποίθηση- παρουσίασε σήμερα τη συλλογή της για τον επόμενο χειμώνα στον πολυχώρο Pier59 Studios, γεμίζοντας αυτό το βιομηχανικό background με αέρινες floral δημιουργίες, funky κοστούμια και midi φορέματα με δερμάτινες ζώνες που θύμιζαν cowgirls στην πιο fashionable εκδοχή τους.

Επίσης έδειξε και την παιδική της συλλογή καλώντας το κοινό της να υιοθετήσει looks για μητέρες-κόρες που δεν περνάνε απαρατήρητες όπου και αν τις πετύχεις. Από αυτήν τη συλλογή, όπως θα δεις αναλυτικά και στην παρακάτω gallery, δεν έλειπαν και τα bohemian στοιχεία (όπως τα λουλουδάτα πουκάμισα) τα οποία όμως πάντα ήταν μέρος ένα sexy συνόλου που ολοκληρωνόταν από δερμάτινα shorts ή denim, mini φούστες. Για την Minkoff η σύγχρονη γυναίκα μπορεί να είναι τα πάντα, να φοράει τα πάντα και να κάνει τα πάντα, 24 ώρες το 24ωρο και τα ρούχα της πρέπει να συμπληρώνουν το multitasking πνεύμα της, όχι να το περιορίζουν.

Ulla Johnson: O νέος αισθησιασμός εμπνέεται από το concept του Γάλλου αρχιτέκτονα Charlotte Perriand, με τίτλο «L'art de Vivre» («Η Τέχνη της Ζωής»).

IMG 1202 copy

Θα μπορούσα να πω με σιγουριά πως μέχρι στιγμής η γέννημα-θρέμμα του Manhattan Ulla, έδειξε σήμερα στο 315 της Spring Street μία συλλογή που θες να την φορέσεις ολόκληρη χωρίς να σκεφτείς ούτε για ένα κομμάτι της πως μπορεί να μην σε κολακεύει. Από το 1998 που υπάρχει στην fashion σκηνή η Johnson δίνει έμφαση στα υφάσματα, τον τρόπο κατασκευής τους και τον σχεδιασμό των (συνήθως floral) μοτίβων της. Ρούχα με τολμηρά prints αλλά τόσο κολακευτικά μοτίβα που κάνουν κάθε γυναίκα που τα φοράει να νιώθει boho queen.

Μακραμέ λευκά φορέματα, bold purple looks με cut outs, βολάν και πτυχώσεις που ήθελαν να παρουσιάσουν στις πιο cool γυναικείες παρουσίες της Νέας Υόρκης πως δικαίως την λατρεύουν τόσα χρόνια. Και αφού δεν επικεντρώθηκα στο να κοιτάω από κοντά πόσο όμορφη και φυσική είναι η Katie Holmes που καθόταν front row, αντιλήφθηκα τον συσχετισμό της F/W 2020-21 collection με το έργο του αρχιτέκτονα Perriand: η γυναίκα της Johnson ορίζει η ίδια «το νόημα της ζωής της» μέσα από νέα μορφή θηλυκότητας, εκλεπτυσμένης και ευάλωτης -αλλά όχι τρωτής- ταυτόχρονα.

IMG 1193 copy


Η Κatie Holmes
Οι γραμμές ακολουθούν το σώμα, δεν το κάνουν να ασφυκτιά και τα ρούχα δεν φοβούνται να εμπνεύσουν ρομαντισμό και αισιοδοξία. Σήμερα είχε ήλιο στη Νέα Υόρκη μία με μία και μισή που κράτησε το show. Και ήταν σαν ο καιρός να είχε συμφωνήσει μαζί της και να της: κομψές είναι οι γυναίκες που είναι ευτυχισμένες και κοιτάνε πάντα προς τον ήλιο...
Δες επίσης: #NYFW DAY 1: Mέσα στα shows των Cinq á Sept και Son Jung Wan