#PFW DAY 2: Μέσα από το show του Οίκου Kenzo οραματιστήκαμε το urban style του μέλλοντος

Διονυσία Καλαποθαράκου
#PFW DAY 2: Μέσα από το show του Οίκου Kenzo οραματιστήκαμε το urban style του μέλλοντος

Ο Felipe Oliveira Baptista, στην πρώτη του συλλογή ως Creative Director του Ιαπωνικού brand, ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και μας έδειξε πώς θα ντύνονται από εδώ και στο εξής οι «νομάδες των πόλεων».

IMG 0331 copy
IMG 0334 copy
IMG 0338 copy
8423A54D 1350 4415 BD2F AB3B341BAB39

Μέσα σε μία πελώρια, οικολογική «φυσαλίδα» (που θα ανακυκλώνονταν αμέσως μετά το τέλος του show), η οποία θύμιζε θερμοκήπιο και είχε στηθεί ειδικά για της ανάγκες του catwalk Kenzo, στον προαύλιο χώρο τoυ Εθνικού Ινστιτούτο Ειδικής Αγωγής για Κωφούς Νέους (L'Institut National des Jeunes Sourds) ο Ιαπωνικός Οίκος παρουσίασε τη συλλογή του για τη σεζόν F/W 2020-2021. Το ιδιαίτερο location ήταν σαν αν συγκέντρωνε μέσα του όλο το φως της Γαλλικής πρωτεύουσας, δημιουργώντας σχεδόν μία λυρική αντίθεση στον eco-friendly ουρμπανισμό που αποτύπωσε ο Baptista στην collection του.

Ο Πορτογάλος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του brand δημιούργησε ρούχα που οραματίζεται να ντύσουν τους «ταξιδευτές του μέλλοντος». Νew nomadic style με κομμάτια υβριδικά και μεταβλητά, προσαρμοσμένα σε κάθε σιλουέτα. Γραμμές που ρέουν χωρίς να χάνουν τον δυναμισμό τους, χτίζοντας ένα σπονδυλωτό look το οποίο περνάει τον όρο «layering» στο επόμενο επίπεδο. Φορέματα με ενσωματωμένες κουκούλες -σαν τα καπέλα των μελισσοκόμων- μακριές φούστες με jungle prints σε neutral αποχρώσεις, XXL parkas, αλλά και floral total looks σε loose γραμμές και μιλιτέρ design, ήταν μερικές από τις αντισυμβατικές προτάσεις του σχεδιαστή.

Ο άνθρωπος που επιλέγει να φορέσει αυτή τη συλλογή Kenzo δεν στέκεται στο φύλο, στις πολιτικές του πεποιθήσεις, στο οικονομικό του status. Αγαπάει τον πλανήτη και φροντίζει για αυτόν, έχει μία πανοικομενική προσέγγιση των πραγμάτων, είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση, «δοξάζει» την μοναδικότητα του και κινείται, κινείται διαρκώς. Συγκλονιστική λεπτομέρεια: oι belt bags που συμπλήρωναν τα περισσότερα από τα 60 ανδρικά και γυναικεία σύνολα που έδειξε ο Baptista.

H πηγή έμπνευσης πίσω από τον σχεδιασμό αυτής της collection δεν ήταν παρά ένα ταξίδι, από την χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου μέχρι την Πόλη του Φώτος. Ένα ταξίδι από την εξοχή στο αστικό κέντρο. Ένα ταξίδι που αποτυπώνεται σε μοτίβα παραλλαγής αλλά και σε oversized παλτό με ψηλούς γιακάδες, σε cargo pants και σε πουλόβερ με αφηρημένες μορφές άγριων ζώων και γεωμετρικές φόρμες. Ένα «ταξίδι» που ήταν το πρώτο για τον Felipe Oliveira Baptista σε αυτόν τον ρόλο και «άνοιξε» τον δρόμο για πολλά, αντίστοιχα επόμενα που πρόκειται να έρθουν…

Δες επίσης: #PFW Day 1: Βρεθήκαμε μέσα στα shows των Οίκων Dior και Koché