Louis Vuitton Heures d’ Absence: Ένα άρωμα που χάθηκε στον χρόνο

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Louis Vuitton Heures d’ Absence: Ένα άρωμα που χάθηκε στον χρόνο

Ένα ταξίδι από τα roaring twenties στο σήμερα…

Με τον ήλιο να παίζει κρυφτό πίσω από τα σύννεφα, η σημερινή μέρα στο Παρίσι ξεκίνησε με έναν ακόμη ξέφρενο «χορό» στο ρυθμό της Εβδομάδας Μόδας έμελλε όμως να τελειώσει με ένα αρωματικό ταξίδι στο roof top του Siege Louis Vuitton, ανάμεσα σε ολάνθιστες νότες και μνήμες από το παρελθόν. O master perfumer Jacques Cavallier Belletrud βλέπεις, δημιούργησε το ενδέκατο γυναικείο άρωμα για τη συλλογή του οίκου και είχαμε την τύχη να το γνωρίσουμε από κοντά μία ημέρα πριν την κυκλοφορία του.

IMG 1718

To prive roof top στον 7ο όροφο της 2 Rue de Point-Neuf, ήταν ολάνθιστο. Όπως και το άρωμα, ο χώρος είχε στολιστεί με –σχεδόν- όλα τα άνθη της Grasse και ανάμεσά τους, το εμβληματικό νέο άρωμα του οίκου. Πριν όμως ξεκινήσουμε αυτό το σύγχρονο αρωματικό ταξίδι, πρέπει να σου πω μία ιστορία από το παρελθόν…

e291ef25 d22c 4427 b816 adbd6969949b

Το Heures d’ Absence βλέπεις δεν είναι ένα νέο άρωμα ή τουλάχιστον όχι ακριβώς. Το Heures d’ Absence ήταν το πρώτο άρωμα που δημιούργησε ο οίκος Louis Vuitton to 1927, στο απόγειο των Roaring Twenties. Ο χυμός του αιχμαλώτιζε το πνεύμα της εποχής και ήταν ένας «φόρος τιμής» στους πρωτοπόρους τρόπους μεταφοράς. Ένα αεροπλάνο ήταν σκαλισμένο επάνω στο πρώτο μπουκάλι ενώ το κουτί του αρώματος είχε το σχήμα των πέτρινων πινακίδων που έδειχναν στους ταξιδιώτες την απόσταση που έχουν διανύσει.

b1a06b2e 05cd 4f64 a997 cf8d5cde2486

Ήταν ένα άρωμα-πρόσκληση ή και πρόκληση. Ο χυμός του σε καλούσε να ξεφύγεις και να παραδοθείς σε μία μεγάλη απόδραση. Το όνομά του, μελωδικό και αξέχαστο, ήταν μοιραίο να ξαναγεννηθεί σχεδόν έναν αιώνα μετά, να πάρει νέα ζωή και να συνεχίσει το ταξίδι στο όνειρο. Μόνο που… Κανείς δεν ξέρει πως ακριβώς μύριζε το αρχικό Heures d’ Absence. Η φόρμουλά του έχει χαθεί στον χρόνο…

kdjhfksj

Η ιστορία του αρώματος, το όνομα και το γεγονός πως πρόκειται για ένα άρωμα μυστήριο, δημιούργησε για τον master perfumer Jacques Cavallier Belletrud τις ιδανικές συνθήκες για να επανεφεύρει το άρωμα με γνώμονα το δικό του όραμα και με απόλυτη ελευθερία. Η λατρεία του για τα άνθη της Grasse είναι παροιμιώδης και έτσι, ο χυμός του νέου Heures d’ Absence είναι ένα σύγχρονο, εκλεπτυσμένο μπουκέτο γεμάτο από φρεσκοκομμένα λουλούδια και αλληγορικές φιγούρες ευτυχίας, αγάπης και αποδράσεων.

kjfhsdkjfhsf

Με το πρώτο ψέκασμα, ένας ντελικάτος χείμαρρος γιασεμιού της Grasse πλημμυρίζει τον αέρα και «ανοίγει τον δρόμο» για το γιασεμί sambac και το Pittosporum που ανθίζει στη Γαλλική Ριβιέρα την άνοιξη. Έπειτα, το γιασεμί «αγκαλιάζει» τον παντοτινό του σύντροφο, το Μαγιάτικο τριαντάφυλλο και στην ανθισμένη συμμαχία τους προστίθεται η μιμόζα από τους λόφους της Προβηγκίας. «Όλα γίνονται για να εξυπηρετήσουν τα άνθη, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να τα περιορίζει ή που να εμποδίζει το μήνυμα που μεταφέρουν» εξηγεί ο master Belletrud. Η εξήγηση αποδεικνύεται στην πράξη μέσα από τον τρόπο που η βανίλια, το musk και το σανδαλόξυλο αναδεικνύουν τις νότες και παρατείνουν τον αισθησιασμό τους.

ksjhfkshdfks

Θα μπορούσα να σου μιλώ για ώρες για το αρωματικό αριστούργημα του master Jacques Cavallier Belletrud που ακόμα αιωρείται γύρω μου όμως πρόκειται για ένα ταξίδι προσωπικό και ατελείωτο. Αυτό που θέλω λοιπόν να κρατήσεις είναι πως πρόκειται για ένα άρωμα που απευθύνεται ακόμα και στις γυναίκες –όπως εγώ- που δεν έχουν τα λουλούδια στο αρωματικό τους ρεπερτόριο και αυτό είναι απόδειξη της ιδιοφυίας του Jacques Cavallier Belletrud.

Διάβασε ακόμα: #PFW: Αποκωδικοποιώντας το Parisian Chic look