#PFW Day 3: H Ann Demeulemeester πιστεύει ακόμα στα παραμύθια, στα ξωτικά και στις νεράιδες

Διονυσία Καλαποθαράκου
#PFW Day 3: H Ann Demeulemeester πιστεύει ακόμα στα παραμύθια, στα ξωτικά και στις νεράιδες

Mόνο που τις τοποθετεί στο σήμερα και τους φοράει μακριά βελούδινα φορέματα, leather jackets και παντελόνια με πιέτες και ασορτί σακάκια.

Σε μία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα ενός κτιρίου του 16ου αιώνα, του Palais de Chaillot, κτισμένο στην αρχή του των πανέμορφων κήπων του Τροκαντερό και υπό τους ήχους dark electronic μουσικής, η 60χρονη Βελδίδα, Ann Demeulemeester, παρουσίασε τη συλλογή της -oνομαζόταν «Μονόκερος», το πιο γνωστό μυθικό πλάσμα- για τη σεζόν F/W 2020-2021.

https://www.instagram.com/p/B9FEa4BFiux/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
IMG 0499 copy copy
IMG 0504 copy

Η fashion designer (γνωστή ως μέλος του σχεδιαστικού κινήματος των 90s, «Οι 6 της Αμβέρσας», μαζί με τους Dries van Noten και Μargiela) δεν πρωτοτύπησε ως προς την χρωματική της παλέτα -μαύρο, λευκό, μπορντό, χρυσό και κεραμιδί), δεν «πρόδωσε» τις αφαιρετικές γραμμές της και την αποδόμηση που αποπνέουν τα ρούχα της και δεν ξεπέρασε της εμμονή της για άψογο tailoring που φανερώνεται μέσα από καλοραμμένες σούρες και υπέροχα ραφιναρισμένες πιέτες, αλλά έδωσε στο κοινό της και κάτι που αποτέλεσε αληθινή έκπληξη: στοιχεία ρομαντισμού στη συλλογή της.

Μπροκάρ πανωφόρια, maxi βελούδινα φορέματα με τετράγωνο αναγεννησιακό ντεκολτέ, balloon tops και long vests για σύγχρονες αμαζόνες ή ηρωίδες του Τόλκιν. Το πάνω μέρος της σιλουέτας που οραματίζεται η Demeulemeester για τον επόμενο χειμώνα αναδεικνύει το μπούστο και τονίζει τους ώμους δημιουργώντας μία σύγχρονη πανοπλία για την αμαζόνα του αύριο η οποία δεν κουβαλάει δόρυ ούτε ιππεύει άλογο. Φοράει όμως ασημένια τσόκερ και body chains, μποτάκια ασορτί με τα παντελόνια, γιλέκα και ασύμμετρα πανωφόρια. Κάνει διακριτικό layering και αφήνει μία αύρα παραμυθιού στο πέρασμά της.

Σαν να είναι η Πριγκίπισσα που περιμένει στο παράθυρό της για να σωθεί και την ίδια στιγμή ο γενναίος πολεμιστής που προσπαθεί να τη σώσει. Το ξωτικό και η νεράιδα. Η λάτρεις του power dressing αλλά και του dark gothic ρομαντισμού. Η γυναίκα της Demeulemeester παίζει πολλούς ρόλους και ανταποκρίνεται σε όλους. Όπως και στην πραγματική ζωή.

Δες επίσης: #PFW DAY 2: Μέσα από το show του Οίκου Kenzo οραματιστήκαμε το urban style του μέλλοντος