#PFW DAY 6: H αφόρητα γοητευτική θεατρικότητα των ρούχων του Philippe Perissé

#PFW DAY 6: H αφόρητα γοητευτική θεατρικότητα των ρούχων του Philippe Perissé

Στο show του ανατρεπτικού, Γάλλου, designer δεν περπάτησαν μοντέλα, αλλά εικαστικοί, τραγουδιστές και ηθοποιοί. Στο show αυτό η λέξη «fashion» μπροστά του δεν είναι αρκετή για να το περιγράψει.

IMG 0861 copy
IMG 0871 copy
IMG 0856 copy

Βρεθήκαμε σε ένα χώρο ελαφρώς ασυνήθιστο για να παρακολουθησείς fashion show: στο ιστορικό καμπαρέ της Pigalle, «Μadame Arthur» και είδαμε από νωρίς τις πρόβες του φασαριόζου, εκκεντρικού και πολύ πολύ ταλαντούχου Phiippe Perissé. O σχεδιαστής έδειξε από νωρίς πως ελέγχει την «παράστασή του» (είναι πιο περιγραφικά σωστός όρος για να χαρακτηρίσεις αυτό που είδαμε) από την πρώτη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Από τον τρόπο που κατέβαιναν τη σκάλα οι «πρωταγωνιστές» του μέχρι το πού στεκόταν ο performer με το ακορντεόν που «άνοιγε» και «έκλεινε» το catwalk. Και είχε τον απόλυτο έλεγχο χωρίς υστερίες και άγχος, μόνο με γέλια, φωνές και θετικά vibes που μετέφερε τόσο στους συνεργάτες όσο και στο κοινό του. Ο Philippe άνοιξε την πρώτη του μπουτίκ στο Παρίσι το 2014 και μέσα σε έναν μόλις χρόνο έγινε talk of the town.

Τις extravagant δημιουργίες του απολαύσαμε και σε αυτήν την Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι σε ένα catawalk υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής που έκλεισε με live performance. Αrmy pants, μεταξωτά διάφανα φορέματα, military ολόσωμες φόρμες, cape dresses, σακάκια με τονισμένους όμως παρουσιάστηκαν σε μία συλλογή θεατρική, αλλά ταυτόχρονα απόλυτα φορέσιμη.

Ρούχα που θύμιζαν μεσοπόλεμο, glamorous στρατιωτικές στολές αλλά και κομψά αέρινα φορέματα που συνδυαζόντουσαν με αρβύλες, ήταν μερικά από τα κομμάτια του Philippe Perissé που όλες θα θέλαμε να έχουμε στην γκαρνταρόμπα μας τον επόμενο χειμώνα και να τα φοράμε σε parties σαν και αυτό που έγινε στο καμπαρέ με το που τελείωσε το show!
Δες επίσης: #PFW Day 5: Μέσα στα shows των Οίκων Haider Ackermann και Altuzarra