Chanel Couture S/S 2021: Μία πρόσκληση σε έναν γάμο που δεν θα μπορούσες να αρνηθείς…

Διονυσία Καλαποθαράκου
Chanel Couture S/S 2021: Μία πρόσκληση σε έναν γάμο που δεν θα μπορούσες να αρνηθείς…

H Virginie Viard δημιούργησε μία νέα collection Υψηλής Ραπτικής για λίγους και εκλεκτούς, για τα μέλη μιας «μικρής, οικογενειακής γιορτής».

Chanel 1

«Ήξερα ότι φέτος δεν θα μπορούσαμε να οργανώσουμε μια μεγάλη παράσταση, ότι θα έπρεπε να εφεύρουμε κάτι άλλο, έτσι σκέφτηκα μια μικρή πομπή που θα κατέβαινε τις σκάλες του Grand Palais και θα περνούσε κάτω από τις καμάρες των λουλουδιών. Σαν οικογενειακή γιορτή, σαν γάμος..." λέει η Virginie Viard ορίζοντας την έμπνευση πίσω από τη συλλογή Haute Couture S/S 2021. Συνεχίζοντας η Creative Director που ανέλαβε τον εμβληματικό Οίκο Μόδας μετά τον θάνατο του Karl Lagerfeld, δήλωσε: «Λατρεύω τις μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις, όταν διαφορετικές γενιές βρίσκονται όλες μαζί. Είναι τόσο ζεστά. Υπάρχει αυτό το πνεύμα στη Chanel σήμερα. Επειδή o Oίκος αυτός είναι επίσης σαν μία οικογένεια.» Ένα πνεύμα ενωτικό που το Fashion House σκοπεύει «να γιορτάσει» και με την επαναλειτουργία τoυ Haute Couture Showroom στο νούμερο 31 της rue Cambon. Το κατάστημα θα είναι αναδιακοσμημένο από τον Jacques Grange, ο οποίος έχει εμπνευστεί από τη θηλυκή γοητεία των αρχικών «σαλονιών μόδας» που είχε οραματιστεί η ίδια η Gabrielle Chanel.

Η φετινή Haute Couture συλλογή παρουσιάστηκε, όπως πάντα, στο Grand Palais. Στους πρόποδες της μυθικής του σκάλας υπήρχαν λουλούδια και λάμπες κρεμασμένες περιμετρικά, σαν αυτές που συναντάμε στις μικρές συναθροίσεις στους κήπους. Τα μοντέλα κατέβηκαν αρχικά όλα μαζί τη σκάλα «σαν να πήγαιναν να βγάλουν οικογενειακές φωτογραφίες, όπως αυτές που μπορείτε να δείτε στα παλιά άλμπουμ φωτογραφιών», εξηγεί η Virginie Viard.



Chanel 2

Η νύφη που έκλεισε το show φορούσε ένα 20s, μεταξωτό, κεντημένο φόρεμα με μακριά μανίκια και κατέβηκε από ένα λευκό άλογο. Πιο πριν είχαν προηγηθεί σύνολα που αντιπροσώπευαν όλες τις ανάγκες που μπορεί να έχουν οι καλεσμένοι μίας γιορτής. Την ιδέα του χορού, της ελευθερίας και των καλοκαιρινών βραδινών πάρτι που ενσαρκώνεται μέσα από μεσοφόρια με κίνηση, από τα βολάν ενός ανοιχτού ροζ φορέματος, από boleros και δίχρωμα παπούτσια Mary-Jane με ένα διπλό λουράκι στο στυλ των φθαρμένων παπουτσιών που φοράνε οι χορευτές ταγκό. Μακριές φούστες από δαντέλα με λευκές μαργαρίτες, παστέλ σύνολα με μια ενσωματωμένες κάπες αντί για πανωφόρια, macramé gowns από μαργαριταρένια γκρι τούλια, κοστούμια από οργάντζα και κλασικά, tweed σακάκια ή ανδρικά γιλέκα, ολοκλήρωναν το dress code των καλεσμένων αυτής της «μικρής, οικογενειακής γιορτής».

«Σκέφτομαι πάντα τι θα ήθελαν οι γυναίκες να έχουν στην ντουλάπα τους σήμερα», καταλήγει η Virginie Viard. Και τους το προσφέρει απλόχερα, προσθέτουμε εμείς.
Δες επίσης: Most Wanted: Tα 5 βελούδινα ρούχα και αξεσουάρ που χρειάζεσαι τον Ιανουάριο