Η Alberta Ferretti παρουσίασε μία συλλογή που αγκαλιάζει ρεαλιστικά τις ανάγκες της γυναίκας σήμερα

Διονυσία Καλαποθαράκου
Η Alberta Ferretti παρουσίασε μία συλλογή που αγκαλιάζει ρεαλιστικά τις ανάγκες της γυναίκας σήμερα

Και η digital Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου ξεκίνησε με τον πιο σοφιστικέ τρόπο!

O oίκος, σε ανάρτησή του στο Instagram, περιγράφει τη νέα του collection ως «την άνθιση ενός νέου τύπου μινιμαλισμού» και παρατηρώντας τις loose καπαρντίνες, τα κοστούμια, τα palazzo pants, τα αυστηρά ζιβάγκο και τις κάπες που αποπνέουν μυστήριο και ρετρό θηλυκότητα… καταλαβαίνουμε απόλυτα την ουσία αυτού του caption.

https://www.instagram.com/p/CLrKkKbqSPS


H Αlberta Ferreti «το κρατάει αληθινό» και πατάει γερά στη γη σχεδιάζοντας ρούχα πρακτικά, χρηστικά αλλά πάρα πολύ κομψά για τον επόμενο χειμώνα και τη σεζόν A/W 2021. Την πρώτη ημέρα της digital Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου το διάσημο, ιταλικό fashion house, παρουσίασε ένα video με ένα κανονικό runway show σαν αυτό που θα παρακολουθούσαμε live στην προ Πανδημίας εποχή. Ένα video που έδειχνε ένα ατμοσφαιρικό και ελαφρώς «σκοτεινό» catwalk με γκρι, μαύρα και χακί ρούχα και ένα background σαν ομιχλώδες τοπίο. Η σχεδιάστρια του οίκου δήλωσε στη βρετανική Vogue πως «είναι μία γυναίκα που σχεδιάζει για άλλες γυναίκες, οπότε για τον επόμενο χειμώνα δημιούργησε μία συλλογή στην οποία συμπεριέλαβα όλες τις ανάγκες τους. Το ότι, βέβαια, τα ρούχα αυτά αποπνέουν ρεαλισμό, δεν σημαίνει πως είναι και κοινότυπα».

Ολόκληρη η collection για τον επόμενο χειμώνα βασίζεται σε κομμάτια «σταθερά» σε κάθε γυναικεία γκαρνταρόμπα τα οποία η Ferretti τα «έχει εξελίξει» με κάποιο τρόπο για να τα κάνει πιο ξεχωριστά. Μία μουντή -χρωματικά- σειρά με εξάρσεις από μουσταρδί, λαδί και μπλε κομμάτια, γεμάτη με statement πανωφόρια και διαχρονικά items, όπως φαρδιά παντελόνια και φούστες σε άλφα γραμμή, που μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες από όλες τις γυναίκες.

https://www.instagram.com/p/CLpG_vYKSXH

«Πρέπει να αισθανόμαστε όμορφες συνέχεια, από αυτό αντλούμε δύναμη για να αγωνιζόμαστε για τα πάντα στην καθημερινότητά μας. Για να δίνουμε μάχες που κερδίζουμε», τόνισε η σχεδιάστρια. Μέσα από τα ρούχα της, λοιπόν, τις μαλακές υφές τους, τις ρευστές φόρμες τους, αλλά και τις γεωμετρικές λεπτομέρειές τους, όπως τους ώμους, τις πτυχώσεις των φορεμάτων και τις συμμετρικές πιέτες των παντελονιών, η fashion designer θέλησε να φτιάξει ρούχα που δίνουν δύναμη, που είναι «φορέσιμα», πρακτικά αλλά και μοναδικά ταυτόχρονα. Ρούχα που κάνουν κάθε γυναίκα που τα φοράει να νιώθει πιο όμορφη και γεμάτη πυγμή και ενέργεια. Πόσο όμορφος στόχος για όλες μας!