Chanel RTW F/W21: Το nightclub «Castel» γέμισε από après-ski δημιουργίες και cool party dresses

Διονυσία Καλαποθαράκου
Chanel RTW F/W21: Το nightclub «Castel» γέμισε από après-ski δημιουργίες και cool party dresses

«Αντίο Grand Palais, καλησπέρα αληθινό Παρίσι», αυτό φαίνεται να είπε η Virginie Viard πριν παρουσιάσει την ready-to-wear συλλογή του γαλλικού Οίκου Μόδας για τον επόμενο χειμώνα.

«Ήθελα κάτι ζεστό, ζωντανό. Φαντάστηκα τα μοντέλα να κάνουν μια παράσταση για τους εαυτούς τους, πηγαίνοντας από δωμάτιο σε δωμάτιο, προσπερνώντας η μία την άλλη στις σκάλες, στοιβάζοντας τα παλτά τους στον διάδρομο και ανεβαίνοντας στον δεύτερο όροφο για να αλλάξουν ρούχα και να συνεχίσουν το show» Virginie Viard, Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Chanel.

https://www.instagram.com/p/CMM27IrIOKl

Μέχρι τώρα η Chanel παρουσίαζε πάντα τις συλλογές της στο Grand Palais, εκεί που χτυπούσε η καρδιά της Εβδομάδας Μόδας του Παρισίου. Φέτος η Creative Director του Οίκου, η Virginie Viard, αποφάσισε να δείξει την επόμενη συλλογή της για τη σεζόν F/W 2021 στο nightclub «Castel», εκεί όπου διοργανώνονταν τα περισσότερα after parties μετά τα shows στην Εβδομάδα Μόδας. Υψηλή Ραπτική vs Αληθινή Ζωή, σημειώσατε 2.

https://www.instagram.com/p/CMOqRq5IMg_

Τα μοντέλα έκαναν πασαρέλα πάνω και κάτω στην ελικοειδή σκάλα του μαγαζιού και ταυτόχρονα πόζαραν στον κινηματογραφικό φακό των Inez van Lamsweerde και Vinoodh Matadin, οι οποίοι προσπάθησαν να αναπαραστήσουν τη μαγεία της νυχτερινής ζωής του Παρισιού μέσα από το fashion film που θα δεις παρακάτω. Καταστήματα που έχουν κλείσει εξαιτίας της πανδημίας από τον περασμένο Οκτώβριο, ξαφνικά αποκτούν ζωή και μας κάνουν όχι μόνο να επιθυμούμε αυτά τα κομμάτια υψηλής ραπτικής, αλλά και το πού μπορούμε να τα φορέσουμε. Η Chanel δεν μας προσφέρει μόνο το «όνειρο της μόδας» αλλά και την επιθυμία να αποκτήσουμε πάλι ένα lifestyle που νιώθουμε ότι έχουμε χάσει εδώ και καιρό.




Τα εμβληματικά σακάκια και παλτό του Οίκου φέτος «έχουν πάρει στεροειδή» και βγαίνουν σε μία πιο street, oversized εκδοχή. Το ίδιο και τα tweed jackets αλλά και τα puffer μπουφάν που τα μοντέλα πετούσαν στο φουαγιέ του club για να αποκαλύψουν τα ημιδιάφανα και μεταλλικά party looks που φορούσαν από κάτω. «Η συλλογή είναι εμπνευσμένη από χειμερινά αθλήματα», δήλωσε η Viard και μάλλον μέσα σε αυτά συμπεριέλαβε και το clubbing. Στη συνέχεια όμως είδαμε που ακριβώς αναφερόταν…

Après-ski μπότες με φαρδιά παντελόνια, καπιτονέ παλτό και κορμάκια από δαντέλα από μέσα, strappy φορέματα με τις κλασικές Chanel chain bags και μπουφάν του σκι από πάνω, σοφιστικέ ταγιέρ με πλισέ φούστες και fluffy flat boots, δημιούργησαν ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα που ένωνε το athleisure με τα εμβληματικά κομμάτια του Οίκου και έκανε μία fashion μίξη προσιτή και αρεστή σε όλους.

Στο τέλος τoυ fashion film που μπορείς να δεις παραπάνω, τα μοντέλα «ξεχύνονται» έξω από το «Castel» στο φως της ημέρας και μεταφέρουν το πάρτι τους στο δρόμο, συνοδεύοντας την Viard σε έναν ιδιότυπο «γύρο της νίκης» στη Rue Princesse. Σε αυτούς τους virtual καιρούς που ζούμε, όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή, ας είναι τουλάχιστον μία διασκεδαστική σκηνή, γεμάτη ζωή και στυλ... σαν και αυτήν!
Δες επίσης: Longchamp F/W 2021: Τo equestrian style στην πιο μοντέρνα εκδοχή του