H SS22 συλλογή της Nensi Dojaka στο London Fashion Week είναι πραγματικά ένα αντίδοτο στο lockdown

Sabine Camhi
H SS22 συλλογή της Nensi Dojaka στο London Fashion Week είναι πραγματικά ένα αντίδοτο στο lockdown

Για το ντεμπούτο της, η σχεδιάστρια δημιούργησε μια συλλογή γεμάτη αισιοδοξία για μια ζωή μετά την πανδημία γεμάτη και πάλι με πάρτι!

Το μέλλον φαίνεται λαμπρό για τη νεαρή σχεδιάστρια Αλβανικής καταγωγής Nensi Dojaka. Η σχεδιάστρια ήταν η φετινή νικήτρια του LVMH prize και χθες έκανε το ντεμπούτο της στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, όπου ανέδειξε την συλλογή της για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022. Η Dojaka είναι γνωστή για τα φορέματά της 90s αισθητικής και έχει μπει δυναμικά στην γκαρνταρόμπα των celebrities. Η Bella Hadid, η Emily Ratajkowski, η Hailey Bieber και η Rihanna, είναι μερικές από τις θαυμάστριές της.

H London Fashion Week ξεκινάει - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για σχεδιαστές και μεγάλες επιστροφές!


https://www.instagram.com/p/CTpIdq-jhX2/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τα αγαπημένα μας looks

Η Nensi Dojaka ήθελε να γιορτάσει όλα όσα έκαναν το brand της γνωστό: τα little black dresses, τα sexy cutouts και τις διαφάνειες που χρησιμοποιεί στα σχέδιά της. Υπήρχαν λοιπόν πολλά αποκαλυπτικά και ιδιαίτερα κολακευτικά body-con φορέματα με θηλυκά κοψίματα, ασυμμετρίες, και βολάν. Η σχεδιάστρια ενσωμάτωσε επίσης τάσεις από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 στην συλλογή της, μέσω των καλσόν με κορδέλες και δαντέλα.



Τα μοντέλα περπάτησαν φορώντας νέες σιλουέτες όπως τα bandeau tops και τα σλιπάκια. Για να σπάσει την all-black παλέτα της, η σχεδιάστρια πρόσθεσε κόκκινες και ροζ πινελιές σε σκούρα σύνολα, αλλά και floral λεπτομέρειες.

«Είχα πολλές τυχαίες εικόνες της δεκαετίας του '60 στο μυαλό μου, εξ ου και τα floral»,δήλωσε η Dojaka backstage.

Η νεαρή σχεδιάστρια προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και απέδειξε πόσα ακόμα μπορεί να προσφέρει με τα εφαρμοστά πλεκτά φορέματά της με τριγωνικά cutouts, τα σακάκια της, και τα ψηλοκάβαλα, εφαρμοστά παντελόνια της.

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένες να δούμε πως θα εξελιχθεί το label της Dojaka στο μέλλον. Μέχρι τότε όμως, απόλαυσε τα νέα της σχέδια στην gallery παρακάτω.

Πηγή κενρικής φωτογραφίας: ImaxTree Nensi Dojaka SS22