Ο Οίκος Alberta Ferretti γιορτάζει στον κήπο του μοναστηριού San Simpliciano Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2022!

Sabine Camhi
Ο Οίκος Alberta Ferretti γιορτάζει στον κήπο του μοναστηριού San Simpliciano Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2022!

Ο οίκος Alberta Ferretti παρουσιάζει τις προτάσεις του για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 και μας βάζει σε summer mood!

O Ιταλικός οίκος Alberta Ferretti παρουσίασε την πασαρέλα του για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 στον κήπο του μοναστηριού San Simpliciano στο Μιλάνο την πρώτη ημέρα της Εβδομάδας Μόδας της πόλης. Ο απαλός ήχος του σιντριβανιού και η διακριτική ρυθμική μουσική που τον συνόδευε έδωσε έμφαση στις δημιουργίες της σχεδιάστριας. Τα μοντέλα περπάτησαν στην πασαρέλα κάτω από τις στοές με μια ποικιλία ρούχων που μας έβαλε σε mood καλοκαιριού ξανά.

Milan Fashion Week S/S 2022: Τα ωραιότερα street style looks από τους δρόμους του Μιλάνου!

Ποια είναι τα σημεία αναφοράς του Alberta Ferretti για SS2022

«Είναι πολύ θηλυκή», είπε η σχεδιάστρια για τη νέα της συλλογή, «αισθησιακή, αλλά όχι πρόστυχη». Πρωταγωνιστές στην κολεξιόν ήταν οι πεταλούδες, είτε ως photo prints σε μια κρουαζέ φούστα και σε ένα slip dress, είτε ως ιμπρεσιονιστικά σχέδια πάνω σε ένα mini φόρεμα.

Το χειροποίητο μακραμέ και το κροσέ ήταν δύο άλλα βασικά χαρακτηριστικά της συλλογής της Alberta Ferreti. Τα διακοσμητικά είναι ένα ακόμα επακόλουθο της πανδημίας – είναι φυσικά σύμβολα των προσωπικών συνδέσεων που όλοι λαχταρούσαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το κροσέ δημιουργήθηκε από κορδέλα οργάντζα και το είδαμε πάνω σε beach-to-bar φορέματα, statement tops συνδυασμένα με φαρδιά παντελόνια, γιλέκα και ένα μακρύ καμηλό παλτό. Υπήρχαν επίσης κάποια απρόοπτα style moments (ένα top μακραμέ, συνδυασμένο με μια καμπαρντίνα και ένα πλισέ παντελόνι) – τα φορέματα ωστόσο παραμένουν το raison d’être της Ferretti.

Ο τρόπος με τον οποίο ήταν δομημένο το show, από την έναρξή του σε λευκό, μαύρο και άλλα ουδέτερα χρώματα, μέχρι και το τέλος του με φωτεινά χρώματα, έμοιαζε σαν μια πεταλούδα να βγαίνει από το κουκούλι της. Η Βρετανίδα Fran Summers άνοιξε το κομψό show και η Gigi Hadid το έκλεισε με στυλ.

Μπορείς να παρακολουθήσεις την επίδειξη στο παρακάτω βίντεο. Στην gallery μπορείς θα δεις και τα αγαπημένα μας looks:



Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Imax Tree Alberta Ferretti SS22