PFW: Το brand Acne Studios προωθεί τους κορσέδες και τα ανατρεπτικά basics με την SS22 συλλογή του

Sabine Camhi
PFW: Το brand Acne Studios προωθεί τους κορσέδες και τα ανατρεπτικά basics με την SS22 συλλογή του

Μια συλλογή που συνδύασε τα θηλυκά κομμάτια – μετάξι, see-through υφάσματα – με boxy oversized δερμάτινα τζάκετ και καφέ δερμάτινα mini φορέματα.

Το δημοφιλές σουηδικό fashion brand Acne Studios του σχεδιαστή Jonny Johansson παρουσίασε μια κομψή συλλογή για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού σε ένα λοφτ με εκτεθειμένο τοίχο από τούβλα, τραχύ σκυρόδεμα και μονολιθικούς καθρέφτες.

PFW: O Olivier Rousteing γιορτάζει 10 χρόνια στον οίκο Balmain με ένα φαντασμαγορικό show

Acne_studios_S22_sillogi11.jpg

Τα looks που ξεχώρισαν

Το show άνοιξε με ένα μοντέλο να φοράει το staple κομμάτι των Acne Studios – τη δερμάτινη mini φούστα – συνδυασμένο με ένα μακρυμάνικο διάφανο top με μπαρόκ σχέδιο. Τόσο τα δερμάτινα όσο και τα διάφανα κομμάτια συνέχισαν να κάνουν την παρουσία τους καθ’ όλη τη διάρκεια της πασαρέλας, σε σκονισμένο γκρι, κιτρινωπό-καφέ και πλούσια ουδέτερα χρώματα.



Κορσέδες και «subversive basics»

Επίσης, ο σχεδιαστής Jonny Johansson έκανε αισθητή την παρουσία των κορσέδων και των «subversive basics» στη συλλογή του. Ο όρος «subversive basics» (που επινοήθηκε από την trend forecaster και TikToker Agustina Panzoni) χαρακτηρίζει όλα εκείνα τα κομμάτια που έχουν μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια - cutouts, κορδόνια που δένουν στο σώμα, κτλ. Οι κορσέδες λοιπόν με τα κεντημένα λουλούδια φορέθηκαν πάνω από μονόχρωμα one-piece σύνολα. Οι ζώνες με αγκράφες βρήκαν νέες χρήσεις πάνω σε γιακάδες και ως τιράντες σε δερμάτινα tank tops.

Acne_studios_S22_sillogi8.jpg

Επιπλέον, ένα cardigan με κουμπιά μαζί με μια ασορτί φούστα σε γαλάζιο χρώμα και μια ζώνη αλυσίδα μοιάζει πολύ με το κλασικό κομψό κοστούμι tweed του οίκου Chanel. Ανάμεσα στα πλούσια ουδέτερα χρώματα που πρωταγωνίστησαν στη συλλογή (το μουσταρδί και το ανοιχτό καφέ), είδαμε πινελιές κίτρινου, μπλε, βυσσινί και πράσινου. Τα πιο hot παπούτσια που ξεχώρισαν ήταν μακράν τα platform shoes σε διάφορα χρώματα.

Συνέχισε παρακάτω για να δεις τα πιο hot looks της συλλογής!

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ImaxTree Acne Studios SS22