Spikey Crown: Οδηγίες για να κάνεις το πιο hot χτένισμα από την Justine Marjan και το TRESemmé

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Spikey Crown: Οδηγίες για να κάνεις το πιο hot χτένισμα από την Justine Marjan και το TRESemmé

Όπως κάθε σεζόν, έτσι και τώρα, είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε ένα Masterclass με την Justine Marjan, TRESemmé Global Stylist, στο οποίο μας έδειξε πώς θα κάνουμε το πιο hot και blast-from-the-past χτένισμα της σεζόν: Το Spikey Crown. Σου μεταφέρουμε λοιπόν όλη την expert γνώση και tips για να το κάνεις μόνη σου και εσύ.

Το TRESemmé είναι το αγαπημένο μας hairstyling brand που κάθε σεζόν μας ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη. Κάθε που πλησιάζουν τα fashion weeks, ανυπομονούμε να δούμε τι έχει ετοιμάσει η TREScreative δημιουργική ομάδα του, και φυσικά, μετράμε τις ημέρες μέχρι το καθιερωμένο -πλέον- masterclass με τη Justine Marjan, Global Stylist του brand και major hairspiration icon.

image003 copy

Για 28η σεζόν λοιπόν, το TRESemmé είναι επίσημος χορηγός της NYFW (New York Fashion Week) και αυτή τη φορά, μαζί με την Justine Marjan, προβλέπει ότι, ένα από τα trending hair looks θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα 90’s αλλά και το Y2K trend που ήδη κυριαρχεί στον κόσμο της μόδας. Το masterclass λοιπόν έγινε και είμαστε εδώ για να σου μεταφέρουμε όλα όσα μας δίδαξε φέτος η Justine. Το θέμα; 90’s hairspiration. Το χτένισμα; Spikey Crown!

image005

Spikey Crown by Justine Marjan and TRESemmé

«Ένα πολύ ωραίο twist σε ένα απλό half- up look, εύκολο να γίνει σε όλους τους τύπους μαλλιών» λέει χαρακτηριστικά η Justine, τονίζοντας τις έντονες 90’s και 00’s αναφορές του. Ναι, είναι το iconic χτένισμα, το οποίο μπορεί να θυμάσαι από το κόκκινο χαλί των MTV Music Awards ή από τα video clips αγαπημένων σταρ. Φέτος λοιπόν, η Justine και το TRESemmé μας το συστήνουν από την αρχή, στην πιο εκλεπτυσμένη αλλά εξίσου fun εκδοχή του.

Σύμφωνα με τη Justine, η προετοιμασία των μαλλιών πριν από το styling δεν είναι απλά σημαντική. Είναι απαραίτητη για να έχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα με μαλλιά που ακτινοβολούν -πρώτα από όλα- υγεία. Το πρώτο βήμα λοιπόν, είναι το λούσιμο και για το συγκεκριμένο look που απαιτεί λείο αποτέλεσμα, η Justine προτείνει το σαμπουάν και το conditioner της σειράς Keratin Smooth του TRESemmé.

image007 copy

Το shampoo και το conditioner Keratin Smooth του TRESemmé, είναι εμπλουτισμένα με εκχύλισμα Κερατίνης και έλαιο Marula από την Αφρική, και χαρίζει 5 οφέλη απαλότητας, μαλλιά μεταξένια απαλά αλλά με φυσική κίνηση, χωρίς φριζάρισμα και με υπέροχη λάμψη. Ό, τι πρέπει δηλαδή για αυτό το χτένισμα!

image009 copy copy

Το επόμενο βήμα είναι αυτό που δεν πρέπει να παραλείπεις ποτέ πριν από οποιοδήποτε είδος styling με θερμά εργαλεία: Η προστασία με το TRESemmé Keratin Smooth Heat Protect Spray. Το ψεκάζεις σε όλο το μήκος των μαλλιών και συνεχίζεις στεγνώνοντας με το σεσουάρ. Έπειτα, χτενίζεις καλά και περνάς τις τούφες σου με μία πρέσα ισιώματος από τη ρίζα ως τις άκρες.

image011

TREStip by Justine: Χρησιμοποίησε μία βούρτσα ή μία χτένα μαζί με την πρέσα. Χτένιζε κάθε τούφα πριν την ισιώσεις για να έχεις το απόλυτα λείο αποτέλεσμα.

image013

Το επόμενο βήμα που μας έδειξε η Justine αφορά μόνο το μπροστινό μέρος των μαλλιών. Η hair stylist προτείνει να περάσεις λίγη ποσότητα από τον αφρό TRESemmé Volume & Lift και να χωρίσεις τα μαλλιά σε 4 τμήματα. Στόχος είναι να δώσεις ελαφρύ όγκο, σταθερό αλλά αόρατο κράτημα και definition στο τελικό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, χτένισε με μία λεπτή χτένα το κάθε τμήμα προς τα πίσω και στερέωσε με ένα μικρό λαστιχάκι.

image015

TREStip by Justine: Αντί για χτένα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία παλιά οδοντόβουρτσα. Και να βουρτσίσεις κάθε ένα από τα 4 τμήματα στην ίδια ευθεία με τα αυτιά σου πριν τα στερεώσεις με τα λαστιχάκια.

Αφού πιάσεις τις 4 τούφες ξεχωριστά, πέρνα λίγο ακόμα TRESemmé Volume & Lift αφρό στο μήκος του κάθε τμήματος και περίμενε λίγο μέχρι να στεγνώσει. Έπειτα, στριφογύρισε την κάθε τούφα γύρω από τον εαυτό της μέχρι να γίνει αρκετά σφιχτή, ώστε να μπορείς να την τυλίξεις γύρω από το λαστιχάκι. Στερέωσε με ένα τσιμπιδάκι, προσέχοντας όμως να αφήσεις μερικές από τις άκρες των μαλλιών ελεύθερες. Αυτές οι ελεύθερες άκρες θα δώσουν το spikey εφέ στο χτένισμα.

image017

TREStip by Justine: Πέρνα μόνο την ελεύθερη άκρη της κάθε τούφας με την πρέσα για να έχεις ένα TRESspikey αποτέλεσμα.

Το τελευταίο βήμα, είναι ένα γενναιόδωρο ψέκασμα με τη λακ TRESemmé Flawless Volume για δυνατό κράτημα που δεν φαίνεται. Ωστόσο, η Justine προτείνει να περάσεις άλλη μία φορά τα μήκη σου με την πρέσα, ώστε να έχεις αυτό το αυθεντικά 90’s, απόλυτα ίσιο αποτέλεσμα.

image019

TRESflexible

Ξέρουμε όμως τι μπορεί να σκέφτεσαι: Το μήκος των μαλλιών και τον τύπο των μαλλιών που μπορεί να υποστηρίξει αυτό το χτένισμα. Σύμφωνα με τη Justine δεν υπάρχει περιορισμός. Στόχος άλλωστε του TRESemmé, είναι να βοηθήσει την κάθε μία από εμάς, να αναδείξει το προσωπικό της στιλ και να ακολουθήσει τις τάσεις, όποιος και αν είναι ο τύπος των μαλλιών της.

Μπορείς λοιπόν να υιοθετήσεις το spikey crown look ακόμα και αν έχεις ένα κοντό καρέ ή αν τα μαλλιά σου είναι σγουρά. Με τη βοήθεια του TRESemmé και των πολύτιμων tips της Justine, όλα είναι πιθανά. Μην βιάζεσαι να αποφασίσεις όμως αν αυτό θα είναι το signature look σου για το 2022… Ετοιμάζουμε και άλλα πράγματα σε συνεργασία με το TRESemmé και θέλουμε να μείνεις συντονισμένη.