#PFW Στην πασαρέλα του Elie Saab τα χαμηλά σινιόν ήταν μία ωδή στην αέναη γυναικεία χάρη

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
#PFW Στην πασαρέλα του Elie Saab τα χαμηλά σινιόν ήταν μία ωδή στην αέναη γυναικεία χάρη

Ένα περίτεχνο μέσα στην απλότητά του σινιόν, ήταν αυτό που ολοκλήρωσε τις δημιουργίες του Elie Saab, εμπνευσμένες από τα πολυτελή μπουκέτα της Αναγέννησης.

Για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023/24, ο Elie Saab, ο σχεδιαστής που λατρεύουν οι stars (θα δούμε πολλές δημιουργίες του στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ), εμπνεύστηκε από τα πολυτελή μπουκέτα της Αναγέννησης. Η συλλογή του, ήταν μία έκφραση μεγαλοπρέπειας και φωτός, και κάθε ζωγραφισμένο άνθος επάνω στις δημιουργίες το, ήταν μία γιορτή της αέναης χάρης της γυναίκας.

Elie-Saab-bks-F23-154.jpg

Όταν έχουμε λοιπόν να κάνουμε με δημιουργίες που ξεχειλίζουν κομψότητα, τα μαλλιά και το μακιγιάζ δεν μπορούν παρά να ακολουθούν τους ίδιους κανόνες. Έτσι και έγινε. Η ομάδα της LOréal Paris στα παρασκήνια, δημιούργησε τα πιο elegant χαμηλά σινιόν, που έμοιαζαν και εκείνα με άνθη.

Elie-Saab-bks-F23-029.jpg

Περίτεχνα μέσα στην απλότητά τους, ήταν η τελευταία πινελιά που απογείωσε την Floral Renaissance συλλογή, και θα σου πούμε ευθύς αμέσως πώς να τα αντιγράψεις βήμα προς βήμα.

Elie-Saab-bks-F23-073.jpg

Για την προετοιμασία των μαλλιών, οι hair artists της L’ Oréal Paris, ψέκασαν τα μαλλιά των μοντέλων με το σύπερ ενυδατικό Elvive Hydra Hyaluronic Serum ενυδάτωσης που δεν ξεβγάζεται, και χρησιμοποιείται σε στεγνά ή και βρεγμένα μαλλιά. Η σύνθεσή του είναι εμπλουτισμένη με 2% σύμπλεγμα φροντίδας με υαλουρονικό οξύ, και έτσι κάνει τα μαλλιά να φαίνονται 2 φορές πυκνότερα και πιο υγιή.

serum-hyalu.png

Έπειτα, ψέκασαν όλα τα μαλλιά με άφθονο ξηρό σαμπουάν, και συγκεκριμένα με το LOréal Paris, Elvive Dream Long Air Volume Dry Shampoo. Με αυτό τον τρόπο, μπορούσαν αν ενισχύσουν τον φυσικό όγκο των μαλλιών, και να χαρίσουν κράτημα.

L'OREAL-PARIS-ELVIVE-DREAM-LONG-DRY-SHAMPOO.png

Καθώς θα προσέθεταν επιπλέον μήκος στα μαλλιά των μοντέλων, προκειμένου να δημιουργήσουν τα σινιόν, ήταν απαραίτητο να δημιουργηθεί αρκετός όγκος και κράτημα ώστε να περάσουν στο επόμενο βήμα.

Elie-Saab-bks-F23-064.jpg

Αφού σταθεροποίησαν τα επιπλέον μήκη στα μαλλιά των μοντέλων, οι hair artists της L’ Oréal Paris,πέρασαν λίγη ποσότητα από το ζελέ LOréal Paris, StudioLine Invisifix Mineral Gel 8 με τα χέρια τους στα κεφάλια των μοντέλων, και στη συνέχεια χτένισαν πολύ καλά προς τα πίσω.

Elie-Saab-bks-F23-063.jpg

Στόχος ήταν να δημιουργήσουν ένα sleek αλλά όχι αυστηρό αποτέλεσμα. Ήθελαν τα μαλλιά τραβηγμένα προς τα πίσω, αλλά όχι άκαμπτα και σκληρά. Ήθελαν να έχουν μία απαλότητα, όπως τα πέταλα των λουλουδιών, που στέκουν κρατώντας το σχήμα τους.

studioline.png

Έπειτα, τύλιξαν τις τούφες γύρω από τον εαυτό τους, χαμηλά, στη βάση του αυχένα, ώστε να δώσουν μορφή στο σινιόν, όχι όμως προν τελειοποιήσουν απόλυτα το μπροστινό μέρος των μαλλιών, που έμοιαζαν με μετάξι.

Elie-Saab-bks-F23-060.jpg

Το τελευταίο βήμα, για την ολοκλήρωση του look, δεν ήταν παρά μερικοί ψεκασμοί με την θρυλική λακ LOréal Paris, Elnett Satin Spray, τόσο στο μπροστινό μέρος των μαλλιών, όσο και στο πίσω για επιπλέον κράτημα.

lak.png

Είναι ένα χτένισμα που κολακεύει κάθε σχήμα προσώπου, αλλά και κάθε τύπο γυναίκας. Είναι ιδανικό για να ολοκληρώσει τον elegant ρομαντισμό της συλλογής του Elie Saab, μπορεί όμως να συνοδεύσει κάθε στιλ.

Elie-Saab-bks-F23-038.jpg

Το μακιγιάζ των μοντέλων ήταν το απόλυτο barely there μακιγιάζ, και το κλειδί της επιτυχίας για αυτό -όπως έχουμε ξαναπεί- είναι η σωστή προετοιμασία της επιδερμίδας. Το skincare άλλωστε, είναι πλέον μέρος του μακιγιάζ, και για την σωστή προετοιμασία του συγκεκριμένου look, δεν απαιτούνται παραπάνω από 2 βήματα. Πρώτο βήμα: Οι αμπούλες με υαλουρονικό οξύ L’ Oréal Paris, Revitalift Filler Αμπούλες. Χαρίζουν άμεση και πολύ βαθιά ενυδάτωση, κάνοντας την επιδερμίδα να δείχνει πιο φρέσκια, λεία και δροσερή.

filler-ampoules.png

Στη συνέχεια, η μάσκα L’ Oréal Paris, Revitalift Laser Triple Action Tissue Mask, έρχεται να συμπληρώσει το εφέ ενυδάτωσης χαρίζοντας ζωντάνια, σύσφιξη, και πιο λείο αποτέλεσμα. Σε μόλις 15 λεπτά, η επιδερμίδα μεταμορφώνεται και είναι έτοιμη για το μακιγιάζ.

filler-mask.png

Και περνάμε κάπως έτσι στο μακιγιάζ. Η γυναίκα Elie Saab, είναι κομψή και ντελικάτη και αυτό αντικατοπρτίστηκε στο μακιγιάζ απόλυτα. Στην επιδερμίδα, είδαμε ένα ομοιόμορφο, φρέσκο αποτέλεσμα και μπορείς να το αντιγράψεις με πολύ απλές κινήσεις. Αρχικά, λίγη ποσότητα από το primer L’ Oréal Paris, Prime Lab 24h Pore Minimizer θα εξαφανίσει τους πόρους, αφήνοντας το δέρμα απόλυτα λείο. Έπειτα, το L’ Oréal Paris, Infallible Fresh Wear 32h Foundation, θα εξομαλύνει τον χρωματικό τόνο, δημιουργώντας ένα τέλειο αποτέλεσμα.

pores.png

Στην πασαρέλα, τα μοντέλα δεν φόρεσαν μακιγιάζ στα μάτια και τα χείλη, και ενώ βρίσκουμε το look super elegant, εμείς δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς λίγη μάσκαρα, επομένως συστήνουμε ανεπιφύλακτα την αγαπημένη μας (και viral) L’ Oréal Paris, Telescopic Lift Mascara.

mascara.png

Απλότητα, κομψότητα, σωστή περιποίηση και στρατηγικά τοποθετημένο μακιγιάζ: Αυτά είναι τα μυστικά για να αντιγράψεις το look από την πασαρέλα του Elie Saab, πάντα με τη βοήθεια της L’ Oréal Paris.