#PFW To anti-sleek χτένισμα στον οίκο Coperni ήταν μία ματιά στο μέλλον

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
#PFW To anti-sleek χτένισμα στον οίκο Coperni ήταν μία ματιά στο μέλλον
PARIS, FRANCE - MARCH 03: (EDITORIAL USE ONLY - For Non-Editorial use please seek approval from Fashion House) A performance by a model with a robot at the Coperni Womenswear Fall Winter 2023-2024 show during Paris Fashion Week on March 03, 2023 in Paris, France. (Photo by Francois Durand/Getty Images)

Περιμέναμε με ανυπομονησία να δούμε το show των Sébastien Meyer και Arnaud Vaillant aka Coperni, και το θέαμα δεν μας απογοήτευσε σε κανένα επίπεδο.

Όταν την περασμένη σεζόν, οι Sébastien Meyer και Arnaud Vaillant aka Coperni, «έντυσα» live την Bella Hadid, ψεκάζοντας επάνω στο σώμα της ένα φόρεμα, νομίζαμε ότι δεν είναι δυνατόν να ξεπεράσουν εκείνο το εγχείρημα. Όσες ημέρες βρισκόμασταν εδώ στο Παρίσι ωστόσο (#QueenTakesfashionWeek) ακούγονταν πολλά για τα όσα ετοιμάζει το πρωτοποριακό δίδυμο.

Coperni : Runway - Paris Fashion Week - Womenswear Fall Winter 2023-2024

Όταν πλέον η μέρα έφτασε, δεν ξέραμε τι ακριβώς να περιμένουμε, αλλά δεν απογοητευτήκαμε σε κανένα επίπεδο. Για τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 23/34, η έμπνευση για τον οίκο Coperni, αντλήθηκε από τον γαλλικό μύθο του λύκου και του αμνού, του Jean de la Fontaine. Η ιδέα; Ένας κόσμος όπου η τεχνολογία συνυπάρχει και συνδυάζεται αρμονικά με τον πολιτισμό.

https://www.instagram.com/p/Cpa-uHEpyFs

Το show λοιπόν ξεκίνησε με ρομπότ να αλληλεπιδρούν με τα μοντέλα καθώς περπατούσαν. Ένα ρομπότ κράτησε την τσάντα της Lila Moss (κόρη της Kate Moss), ενώ ένα άλλο πήρε το παλτό της Rianne Van Rompaey. Στο φινάλε, τα μοντέλα περπατούσαν κυκλικά γύρω από τα χαριτωμένα ρομπότ, τα οποία γονάτισαν όταν βγήκαν οι designers να χαιρετίσουν τους θεατές.

Coperni : Runway - Paris Fashion Week - Womenswear Fall Winter 2023-2024

Lila Moss

Όλα αυτά ήταν πρωτοποριακά, μοναδικά, εντυπωσιακά και υπέροχα αλλά εδώ θέλουμε να μιλήσουμε για τα μαλλιά που είδαμε στο show. Βλέπεις, στα παρασκήνια έκανε τα μαγικά της η L’ Oréal Paris και η υπέροχη ομάδα της, και έχουμε όλες τις λεπτομέρειες για το χτένισμα που λατρέψαμε.

Coperni : Runway - Paris Fashion Week - Womenswear Fall Winter 2023-2024

Head stylist για το show ήταν ο αγαπημένος Duffy, ο οποίος φαντάστηκε ένα anti-sleek χτένισμα: Ανακατωμένα μαλλιά, σχεδόν κρεπαρισμένα. Είναι τα μαλλιά με τα οποία ξυπνάμε μετά από ανήσυχο ύπνο -αν θες-. Ο ίδιος, περιγράφει το χτένισμα σαν ένα φουτουριστικό do, που αντέχει τα πάντα: Βροχή, υγρασία, κακοκαιρία, αέρα. Είναι ένα lived in χτένισμα της δεύτερης ημέρας, αν αυτή η ημέρα ήταν στο μέλλον και είχαμε βγει για ποτό με ρομπότ το προηγούμενο βράδυ.

via GIPHY

Για να το πετύχει, ο Duffy ψέκασε τα μαλλιά των μοντέλων με το Elvive Hydra Hyaluronic Serum ενυδάτωσης που χαρίζει πυκνότητα στα μαλλιά, και τα στέγνωσε δίνοντας όγκο και ύψος στη ρίζα χρησιμοποιώντας μία στρογγυλή βούρτσα.

serum-hyalu.png

Έπειτα, πέρασε στα μαλλιά λίγο από το ζελέ LOréal Paris, StudioLine Invisifix Mineral Gel 8 και ξαναπέρασε όλα τα μαλλιά με τον αέρα του σεσουάρ, για να δημιουργήσει αυτή την ατημέλητη, lived in υφή.

studioline.png

Στην κορυφή του κεφαλιού, ο Duffy τοποθέτησε λεπτεπίλεπτα κοκαλάκια, τα οποία σταθεροποίησε (όπως και όλο το χτένισμα) με λίγη από την κλασική λακ L’ Oréal Paris, Elnett Satin Spray.

ELNETT-SATIN-SPRAY-EXTRA-STRONG.png

Όσο για το μακιγιάζ... Αν θέλεις να το αντιγράψεις, δεν έχεις παρά να δημιουργήσεις ένα ελαφρύ smoky look με το L’ Oréal Paris, Infaillible Grip liner στην απόχρωση Intense Βlack.

Coperni : Runway - Paris Fashion Week - Womenswear Fall Winter 2023-2024

Ζωγράφισε το περίγραμμα των ματιών σου με το μαλακό και έντονο μολύβι, και στη συνέχεια χρησιμοποίησε το ειδικό βουρτσάκι στην άλλη άκρη του για να δημιουργήσεις το smoky εφέ.

liner.png

Για το ματ, ομοιόμορφο αποτέλεσμα στην επιδερμίδα, λίγες σταγόνες από το L’ Oréal Paris, Infallible 32h Matte Cover Makeup είναι ό,τι πρέπει για ομοιόμορφο και απόλυτα ματ αποτέλεσμα, που διαρκεί για πολλές ώρες (32 για την ακρίβεια).

matte.png

Για ακόμα μία φορά, ο οίκος Coperni έκανε τη διαφορά, και δεν θα μπορούσε να έχει άλλον -ή καλύτερο- συνεργάτη για την ολοκλήρωση των look του, από τη L’ Oréal Paris.