Το ντεμπούτο του Pharrell Williams για τον Louis Vuitton είναι γεγονός -Και ήταν μια all star γιορτή

Ναταλία Κατσακιώρη
Το ντεμπούτο του Pharrell Williams για τον Louis Vuitton είναι γεγονός -Και ήταν μια all star γιορτή

Ένα ιστορικό σημείο του Παρισιού, ένα Αφροαμερικανός new creative director και ένα front row με τους μεγαλύτερους stars του πλανήτη.

Όταν ένας οίκος κλείνει το ιστορικό σημείο της Pont Neuf για ένα show, τότε αυτόματα οι προσδοκίες ανεβαίνουν στο υψηλότερο επίπεδο. Όλος ο κόσμος της μόδας ήταν συντονισμένος περιμένοντας την πρώτη συλλογή του Pharrell Williams για τον Louis Vuitton για πολλούς και διάφορους λόγους. Είναι ο πρώτος creative director που αναλαμβάνει την ανδρική συλλογή μετά το Virgil Abloh, είναι ένας δημιουργός που έχει κριθεί ποικιλοτρόπως για αυτή του την τοποθέτηση στο τιμόνι του κορυφαίου γαλλικού οίκου, ενώ τα στοιχήματα που παίζονται εδώ επιχειρηματικά και οικονομικά είναι τεράστια.

Vuitton-m-S24-076.jpg

Οι καλεσμένοι έφτασαν με τα κλασικά ποταμόπλοια του Παρισιού στο location, που είχε στρωθεί με ένα χρυσό χαλί με το σήμα του Louis Vuitton ενώ μια χορωδία gospel στήθηκε μπροστά στο κοινό, που κατάλαβε αμέσως ότι η αφροαμερικάνικη παράδοση ήρθε να προσγειωθεί στα κεντρικά του γαλλικού elegance. Ο ίδιος ο Abloh είχε δώσει την κατεύθυνση του street attitude στα looks της ανδρικής συλλογής, οπότε και όλη η βραδιά αφιερώθηκε με έναν τρόπο και σε εκείνον, «στον γίγαντα που ήταν εδώ πριν από εμένα,» όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Pharrell.

Balenciaga Resort 2024: Η Capital B του Demna Gvasalia δεν είχε εκπλήξεις -Μόνο πετσέτες θαλάσσης

Vuitton-m-S24-077.jpg

Τι είδαμε στην πρώτη συλλογή του Pharrell Williams;

Το show μας έδειξε από την αρχή την κατεύθυνση της συλλογής, που διαμορφώθηκε γύρω από κλασικές γραμμές, χωρίς μεγάλες εξάρσεις σχεδιαστικά και στυλιστικά, αλλά έδωσε όλη της την προσοχή στα μοτίβα, τα prints και φυσικά τα αξεσουάρ. Αρχικά, είχαμε την επανεμφάνιση του Damier, του signature σχεδίου της Louis Vuitton, που είναι μια γαλλική μετάφραση του κλασικού print σκασκιέρα. Το είδαμε σε πολλά διαφορετικά χρώματα και απόψεις, με το «Damouflage» να είναι το κυρίαρχο στοιχείο της συλλογής. Ένα κράμα του κλασικού καμουφλάζ και του Damier σε ένα «πιξελιασμένο» print, που μπήκε κυριολεκτικά παντού.

Τα αξεσουάρ ήταν το it thing της συλλογής με τα γυαλιά ηλίου, τα παπούτσια, όλες τις iconic τσάντες του οίκου αλλά και τις αποσκευές να καταλαμβάνουν ένα δικό τους ξεχωριστό κομμάτι στο show. Αρκεί να σημειώσουμε ότι ένα μικρό αυτοκινητάκι του golf έφτασε στο catwalk για να μεταφέρει τις νέες Damouflage βαλίτσες του Louis Vuitton. Επίσης, μέσα από τη συλλογή είδαμε και την αναδιατύπωση του LV monogramm, αφού όπως δήλωσε ο Pharrell Williams, ήθελε να δημιουργήσει μία συλλογή γεμάτη LoVe, δηλαδή αγάπη. Οπότε είδαμε και πολλά motifs και prints αφιερωμένα στους νέους LoVers του Louis Vuitton.

Vuitton-m-S24-022.jpg
Vuitton-m-S24-039.jpg

Ανάμεσα στα μοντέλα της βραδιάς ήταν και ο Stefano Pilati, που φόρεσε ένα σακάκι, που έδωσε τα vibes της Chanel, σε ένα ασπρόμαυρο look με κεντήματα και luxurious λεπτομέρειες.

Vuitton-m-S24-048.jpg
Vuitton-m-S24-024.jpg

Τα looks που ξεχώρισαν στο catwalk:

H πρώτη ολοκληρωμένη συλλογή του Pharrell Williams ήταν full of joy.

Αν αυτό που χρειαζόμασταν ήταν η χαρά, τότε την πήραμε και σε υψηλές δόσεις. Το show του Pharrell Williams στήθηκε σαν ένα φαντασμαγορικό performance και το φινάλε ήταν σίγουρα αυτό, που θα μείνει στην ιστορία. Η φανταστική gospel χορωδία τραγούδησε το JOY του Pharrell Williams, ενώ τα μοντέλα έκαναν ένα χαριτωμένο φινάλε με τον πρωταγωνιστή της βραδιάς και man of the hour, Pharrell Williams να δίνει το δικό του μικρό show υπό τη μορφή των ευχαριστιών του, στον Bernard Arnault, στην οικογένειά του, το κοινό και το δημιουργικό studio του Louis Vuitton. Ευχαρίστησε, υποκλίθηκε, τραγούδησε και ψιθύρισε στην κάμερα ότι «if you want it, you can have it». Ήταν η απόλυτη έκφραση του δικού του αμερικάνικου ονείρου.

https://www.instagram.com/reel/CtuelrnIoj3/

Αν με ρωτάς, όμως, πιο ήταν στην πραγματικότητα το vibe της βραδιάς, θα σου πω να δεις τον Jay Z και την Beyonce να χορεύουν ρυθμικά με τη μουσική του show δίπλα στον Bernard Arnault. Η μαύρη μουσική σκηνή έχει κατακτήσει τον κόσμο και όπως λέει και ο ίδιος ο νέος creative director του Louis Vuitton, τα πάντα πλέον περιστρέφονται γύρω από την κατοχή όλων αυτών των πολυτελών προιόντων, που ως μια μειονότητα, η μαύρη κοινότητα του πλανήτη, η οποία έχει κατά καιρούς στερηθεί τα πάντα, τώρα πια μπορεί να αγγίξει το όνειρο -και πολύ περισσότερο να το δημιουργήσει. Το front row της επίδειξης είναι μια τέτοια μικρή σύνοψη, με τους Rihanna και ASAP Rocky να βρίσκονται εκεί, την Kim Kardashian, τη Zendaya και τον Law Roach, αλλά και τη Meghan Thee Stallion.

«Είμαι ένας creative director από την πλευρά του καταναλωτή,» είχε πει ο Pharrell Williams σε συνέντευξή του στους New York Times. «Μπορεί να μην έχω πάει στο Saint Martins, αλλά έχω βρεθεί σε πολλά καταστήματα και έχω ψωνίσει και ξέρω τι μου αρέσει». Αυτή είναι η πραγματική ουσία του τι είδαμε στην πρώτη του συλλογή, αλλά και τι θα πρέπει να περιμένουμε από εκείνον. Take it or leave it.

https://www.instagram.com/reel/CtukN1Wo-NZ/