Φεύγεις για Πάσχα; Σου λέμε πώς να φτιάξεις την βαλίτσα σου με τον καλύτερο τρόπο

Διονυσία Καλαποθαράκου
Φεύγεις για Πάσχα; Σου λέμε πώς να φτιάξεις την βαλίτσα σου με τον καλύτερο τρόπο

Και τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Γεμίζοντάς την με όσο το δυνατόν περισσότερα –ατσαλάκωτα- ρούχα.

Όσο μπορεί να σε ενθουσιάσει η προοπτική ενός ταξιδιού μέσα στις γιορτές του Πάσχα, άλλο τόσο μπορεί να σε αγχώσει πως πρέπει να φτιάξεις την βαλίτσα σου για να επισκεφτείς τον προορισμό σου. Και επειδή δεν είμαστε ο Πορτοκάλογλου για να τραγουδάμε «εδώ είναι το ταξίδι» και να μην μας νοιάζει το πώς θα φτάσουμε στο μέρος που θέλουμε να πάμε, το πώς θα τακτοποιήσεις τα πράγματά σου μέσα στην αποσκευή σου είναι πολύ σημαντικό. Για δύο λόγους: Πρώτον γιατί πρέπει τα ρούχα σου να εξακολουθούν να σου αρέσουν και αφού τα βγάλεις από την βαλίτσα και να μην είναι μόνο ένα «κουβάρι», μία μακρινή ανάμνηση αυτών που πήρες μαζί. Δεύτερον γιατί όπου και να πας, από ησυχαστήριο στο Θιβέτ, μέχρι ενοικιαζόμενα στην Πάρο θες να έχεις μαζί σου όσο το δυνατόν περισσότερες ενδυματολογικές επιλογές.. και να είναι και οι σωστές, όχι απλά κομμάτια που έχεις ρίξει τυχαία μέσα στον σάκο σου. Εμείς είμαστε εδώ για εσένα και σε βοηθάμε σε αυτό το «δύσκολο & απαιτητικό» έργο που λέγεται «φτιάξε σωστά τη βαλίτσα σου». Υπάρχουν 7 μυστικά για να πάνε όλα κατ΄ ευχήν και σου τα αποκαλύπτουμε step by step...
Bon Voyage!

valitsa new

Γράψε το πρόγραμμά σου
Πόσες μέρες ακριβώς θα λείψεις και τι σκοπεύεις να κάνεις εκεί που θα πας. Θα επισκεφτείς μουσεία και εκθέσεις έργων τέχνης ή θα κάνεις πεζοπορία και ράφτινγκ; Το κάθε είδος εκδρομής έχει διαφορετικό dress code και εσύ δεν πρέπει να πάρεις μαζί κομμάτια που απλά σου αρέσουν, αλλά και που είναι κατάλληλα για την κάθε περίσταση.
Πάρε μαζί σου ολοκληρωμένα σύνολα
Όχι 20 μπλούζες και 2 παντελόνια, αλλά total outfits. ‘Ετσι δεν θα βρεθείς να έχεις κουβαλήσει ασκόπως μαζί σου ρούχα και αξεσουάρ που δεν θα φορέσεις ποτέ!
Αγόρασε είδη περιποίησης σε travel size
Μπορεί να σου φανεί υπερβολή, αλλά θα δεις πως εξοικονομείς αρκετό χώρο από το μεγάλο μπουκάλι αφρόλουτρο που ΔΕΝ θα πάρεις μαζί. Άσε που θα είναι η τσάντα σου και απείρως πιο ελαφριά.
Δικαιούσαι μόνο τρία ζευγάρια παπούτσια
Mην γκρινιάζεις! Τρία είναι υπεραρκετά. Ένα ζευγάρι μπότες, ένα βραδινό και ένα ζευγάρι sneakers ή πρωινών flat. Αν η φύση της εκδρομής σου έχει πιο sporty ύφος, μπορείς να παραλείψεις τα ψηλοτάκουνα και να τα αντικαταστήσεις με ζεστές, apres-ski μπότες.

bart 2


Απόφυγε τους πειραματισμούς
Mήπως σε κολακεύει το κόκκινο και κακώς δεν το φοράς χρόνια τώρα; Τα body conscious φορέματα άραγε σου ταιριάζουν τώρα που έχασες 1,5 κιλό; Ωραία όλα αυτά τα ερωτήματα αλλά ας παραμείνουν ρητορικά από την στιγμή που φεύγεις. Πάρε μαζί σου μόνο ρούχα που ξέρεις 100% πως σε κολακεύουν και θα τα φορέσεις. Με τα υπόλοιπα θα πειραματιστείς όταν επιστρέψεις.
Ξέχνα τα ρούχα γυμναστικής
Εκτός αν ξέρεις πως θα έχεις αθλητικές δραστηριότητες στην διάρκεια των διακοπών σου. Αλλιώς ποιος ο λόγος να στριμώξεις φόρμες και φούτερ στο σακ βουαγιάζ σου;
Δίπλωσε όλα σου τα ρούχα σε σχήμα ρολού
To πιο παλιό και αλάνθαστο τρόπο για να μην τσαλακώνονται τα ρούχα σου και να καταλαμβάνουν τον λιγότερο δυνατό χώρο. Μπορεί να σου φανεί λίγο αστείο την ώρα που το κάνεις, ιδιαίτερα με μεγάλα κομμάτια όπως φούτερ και παντελόνια, αλλά όταν τα βγάλεις από την τσάντα σου και είναι σαν φρεσκοσιδερωμένα, θα μας θυμηθείς!