Γύρισες στο γραφείο και λέρωσες με μελάνι τα ρούχα σου; Σου λέμε αμέσως πώς να βγάλεις τον λεκέ

Γύρισες στο γραφείο και λέρωσες με μελάνι τα ρούχα σου; Σου λέμε αμέσως πώς να βγάλεις τον λεκέ

Είσαι στη δουλειά και «άνοιξε» το στυλό πάνω στην αγαπημένη σου μπλούζα; Mην πανικοβάλλεσαι σου έχουμε τη λύση!

tumblr inline nlwiwhlm9S1qzkrg9
raw

Μπορεί ο λεκές από μελάνι να είναι περισσότερο συνυφασμένος με τα μαθητικά μας χρόνια αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορούμε να τον αποφύγουμε εντελώς στην ενήλικη ζωή μας. Γι’ αυτό εμείς βρήκαμε για εσένα 3 εύκολους και πρακτικούς τρόπους για να απομακρύνεις μόνη σου τον ανεπιθύμητο λεκέ από τα αγαπημένα σου ρούχα!

Πρώτος τρόπος
Βάλε σε μία μπατονέτα οινόπνευμα και τρίψε καλά τον επίμαχο λεκέ. Μετά βούτηξε ένα σφουγγαράκι σε κρύο νερό και τρίψε καλά την περιοχή για να αφαιρέσεις το οινόπνευμα. Άπλωσε το ρούχο για να στεγνώσει και επανέλαβε τη διαδικασία αν χρειαστεί, αλλιώς πλύνε κανονικά στο ρούχο με τον τρόπο που θα το έκανες έτσι και αλλιώς.
Δεύτερος τρόπος
Βάλε μια χαρτοπετσέτα κάτω από το λεκέ, ψέκασε με λακ και στη συνέχεια πέρασε την περιοχή με ένα υγρό πανί. Επανέλαβε τη διαδικασία μέχρι να αφαιρεθεί τελείως ο λεκές και πλύνε το ρούχο κανονικά. Προσοχή: μην αφήσεις το ρούχο να στεγνώσει εάν δεν έχει αφαιρεθεί ο λεκές.
Τρίτος τρόπος
Τοποθέτησε σε ένα μπολ δύο μεγάλα φλιτζάνια γάλα και βάλε μέσα το λερωμένο σημείο του ρούχου σου. Πρόσθεσε από πάνω ένα φλιτζάνι ξύδι και άσε τον λεκέ να μουλιάσει μέσα σε αυτό το μείγμα για 8 ώρες. Μετά αφαίρεσε το ρούχο από το μπολ, τρίψε καλά το σημείο για να φύγουν τυχόν υπολείμματα και πλύνε κανονικά το κομμάτι με χλιαρό νερό και σαπούνι.