High Heels Squad: 5 tips για να προχωράς με χάρη πάνω σε ψηλά τακούνια

High Heels Squad: 5 tips για να προχωράς με χάρη πάνω σε ψηλά τακούνια

Έβλεπες την Carrie Bradshaw να τρέχει με άνεση πάνω στα 12ποντα Μanolo της και την θαύμαζες; Τώρα μπορείς και εσύ να το κάνεις!

2865718 152329595

Η Marilyn Monroe είχε πει «δώσε σε ένα κορίτσι το κατάλληλο ζευγάρι τακούνια και άφησέ την να κατακτήσει τον κόσμο». Σίγουρα αυτή η δήλωση προήλθε από το στόμα μιας γυναίκας που αν μη τι άλλο ήξερε να προχωράει πάνω σε ψηλά παπούτσια. Αν εσύ όμως δεν ανήκεις στην παραπάνω ευλογημένη κατηγορία που κάνει τη βόλτα πάνω σε 12ποντα να φαντάζει τόσο απλή όσο και το να βγάζεις έξω τον σκύλο σου φορώντας τα sneakers σου, σου έχουμε παρακάτω 5 απλά και εύχρηστα tips για να στέκεσαι με χάρη στο ύψος των περιστάσεων και των παπουτσιών σου.
Δεν είναι εύκολο να αποβάλλεις τις αμήχανες κινήσεις την στιγμή που στέκεσαι και περπατάς πάνω στα high heels σου, αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο!
#1 Nα πατάς πρώτα με την φτέρνα και μετά με τη μύτη του ποδιού σου

Ο ευκολότερος τρόπος για να μην περπατάς αδέξια πάνω στα τακούνια σου είναι να τοποθετείς ολόκληρο το πόδι σου προς τα κάτω με τη μία, σαν να φοράς flats. Αυτό σημαίνει πως στην αρχή ρίχνεις το βάρος σου στο πίσω μέρος που βρίσκεται το τακούνι και μετά ακολουθεί η μύτη του ποδιού. Αυτό θα κάνει το περπάτημά σου να μοιάζει φυσικό.

file

#2 Nα κάνεις μικρά βήματα

Όταν φοράς τακούνια κάνεις μικρότερο άλμα από το κανονικό, έτσι θα πρέπει να πραγματοποιείς περισσότερα –και μικρότερα- βήματα για να διανύσεις την ίδια απόσταση. Ο μεγάλος διασκελισμός δεν είναι χαριτωμένος σε αντίθεση με την γοητεία των ανάλαφρων, μικρών βημάτων.

street style high heels asymetric skirt

#3 Μην περπατάς γρήγορα

Τα μικρότερα βήματα αλλά και ο αργός ρυθμός περπατήματος σε βοηθούν να μην χάσεις την ισορροπία σου και είναι και ένδειξη αυτοπεποίθησης. Έχεις δει κάποια πραγματικά γοητευτική γυναίκα να τρέχει αλαφιασμένη πάνω στα ψηλά της παπούτσια; Γιατί εμείς όχι!

1 best streat style shoes collection for women

#4 Να σκέφτεσαι πάντα πως περπατάς πάνω σε μία νοητή ευθεία γραμμή

Δεν το λέμε εμείς αλλά η επιστήμη, πως αν έχεις βάλει έναν «στόχο» την ώρα που βαδίζεις προς τα κάπου και έχεις δημιουργήσει έναν ίσιο δρόμο στο μυαλό σου πάνω στον οποίο προχωράς για να φτάσεις... το κάνεις πιο χαριτωμένα απ’ ότι όταν περπατάς αφηρημένα.

large gianluca senese nobodyknowsmarc paris fashion week street style giovanna battaglia rochas high heels details

#5 Να είσαι σίγουρη πως έχει διαλέξει το σωστό νούμερο παπουτσιού

Τα τακούνια δεν είναι αθλητικά που και ένα νούμερο μεγαλύτερο να τα πάρεις, φοράς πιο χοντρές κάλτσες και είσαι εντάξει. Πρέπει να εφαρμόζουν ακριβώς πάνω στο πέλμα σου για να περπατάς με σταθερότητα και (σχετική) άνεση. Ακόμα και το μισό νούμερο, λοιπόν, έχει τη σημασία του. Ναι μην διαβάζεις όλο απορία, σε κάποια παπούτσια δεν φοράς 38, αλλά 38,5.