Τo τέλος του ντεκολτέ: Tα φορέματα φέτος «δεν μας αφήνουν να αναπνεύσουμε»...κυριολεκτικά!

Διονυσία Καλαποθαράκου
Τo τέλος του ντεκολτέ: Tα φορέματα φέτος «δεν μας αφήνουν να αναπνεύσουμε»...κυριολεκτικά!

Ζιβάγκο, button up ή απλή λαιμόκοψη, ένα είναι το βέβαιο... καμία δεν θα βάλει φόρεμα με V φέτος.

Bora Aksu mat F18 003
Bottega Veneta mat F18 002
Dennis Basso mat F18 009

Σύμβολο θηλυκότητας και όπλο γοητείας, το γυναικείο ντεκολτέ ήταν ένα από τα προπύργια του sexiness και στοιχείο μόδας άρρηκτα συνδεδεμένο με τα φορέματα που όλες φορούσαμε όταν δεν θέλαμε με τίποτα να περάσουμε απαρατήρητες. Αυτό όμως τα τελευταία χρόνια, και ειδικότερα φέτος με την εκτόξευση της δημοτικότητας των «prairie dresses», φαίνεται ότι αρχίζει να μας εγκαταλείπει ως βασική αρχή του κοινού, ενδυματολογικού κώδικα που έχουμε οι περισσότερες γυναίκες.

Bora Aksu F/W 2018
Οι μεγαλύτεροι Οίκοι μόδας του πλανήτη, όπως είναι οι: Bottega Veneta, Dior, Fendi και Alberta Ferretti έδειξαν πολλά και διαφορετικά στυλ φορεμάτων στις συλλογές τους για τη σεζόν F/W 2018. Όλα όμως είχαν έναν κοινό παρονομαστή: την παντελή απουσία ντεκολτέ. Το στήθος ήταν καλυμμένο μέχρι πάνω είτε από διαφάνεια (δες Dior), είτε από παγιέτες (δες Ferretti), είτε από button up tops με μανίκι και αυστηρούς ώμους (ναι, για τον Οίκο Fendi μιλάμε) και όλο αυτό μόνο σε ένα συμπέρασμα μας οδηγεί: η προβολή της σεξουαλικότητας επαναπροσδιορίζεται φέτος και το παιχνίδι της σαγήνης αλλάζει τους όρους του.

Bottega Veneta F/W 2018
Ένα φόρεμα μπορεί να αφήνει ακάλυπτο το ένα μας πόδι με κάποιο βαθύ σκίσιμο, μπορεί να έχει αθλητικό κόψιμο και να τονίζει τους ώμους μας, μπορεί να έχει ακόμα και cut outs στην περιοχή της μέσης αλλά δεν έχει πια ντεκολτέ. Και αυτό δεν οφείλεται σε κάποια έκρηξη συντηρητισμού των σχεδιαστών μόδας σε ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά στις νέες φόρμες και γραμμές που εκθειάζουν τον ψηλό λαιμό στις μπλούζες και στα φορέματα σαν την απόλυτα σοφιστικέ και ταυτόχρονα ultra chic τάση.

Dennis Basso F/W 2018
Οι γυναίκες που έχουν μεγάλο στήθος μπορούν να την υιοθετήσουν άφοβα, καθώς δεν θα χρειάζεται να ανησυχούν για το κατά πόσο θα φανούν προκλητικές με το νέο τους φόρεμα. Αυτές που έχουν μικρό θα τονίσουν έτσι ακόμα περισσότερο τον αδύνατο κορμό τους κάνοντας έναν ηχηρό fashion statement με τον πιο σοφιστικέ τρόπο. Τα αποκαλυπτικά cleavage φαίνεται ότι ανήκουν στο παρελθόν για τους fashion designers… τουλάχιστον για αυτόν τον χειμώνα που προμηνύεται αρκετά «κλειστός». #diplis
Δες επίσης: Aπό την Αυστραλία με Aγάπη: Τα BSVII είναι ένα brand καπέλων που φτιάχνονται στην άλλη άκρη της γης