Θες να σιδερώνεις λιγότερο; Διάβασε προσεκτικά αυτά τα 5 tips

Θες να σιδερώνεις λιγότερο; Διάβασε προσεκτικά αυτά τα 5 tips

Για να γλιτώνεις χρόνο και να κάνεις κάτι πιο διασκεδαστικό!

charles l 309 unsplash

Τα έχουμε πει (ή μάλλον γράψει) πολλές φορές! Το πλύσιμο των ρούχων είναι κάτι αναπόφευκτο, το άπλωμά τους το ίδιο. Το σίδερο όμως, αν δεν ανήκεις στην κατηγορία που το βλέπει σαν ψυχοθεραπεία και το κάνει με μεγάλη χαρά, είναι η τιμωρία σου. Για όλα. Για όποια κακή σκέψη (δεν θα πούμε καν πράξη) έχεις κάνει ποτέ στη ζωή σου. Και ήρθε η ώρα να πάψει να σου επιβάλλεται! Παρακάτω θα βρεις πέντε tips που αν τα εφαρμόσεις θα μειώσουν τον χρόνο που ξοδεύεις πάνω από τη σιδερώστρα στο μισό! Και αυτόν τον χρόνο που θα κερδίσεις από το σιδέρωμα μπορείς να τον ξοδέψεις σε κάτι πραγματικά ευχάριστο και εποικοδομητικό που θα κάνεις με τη ζωή σου!

1# Τίναξε πολλές φορές και με δύναμη τα ρούχα σου πριν τα απλώσεις στα σχοινιά. Έτσι θα απομακρυνθούν αρκετά οι γραμμές και το τσαλάκωμα.
2# Ρύθμισε το πλυντήριό σου ώστε να πλένει σε χαμηλότερη ταχύτητα. Οι λιγότερες περιστροφές των ρούχων μέσα στο κάδο τα βοηθάνε ώστε να μην τσαλακωθούν.
3# Μην αφήνεις πολλή ώρα τα ρούχα σου μέσα στον κάδο του πλυντηρίου αφού έχει ολοκληρωθεί η πλύση τους. Η υγρασία επιδεινώνει το τσαλάκωμά τους.
4# Φτιάξε ένα μείγμα από μία κούπα νερό, 2 κουταλιές της σούπας οινόπνευμα, 1 κουταλιά της σούπας μαλακτικό ρούχων και μισό στυμμένο λεμόνι, βάλ’ το μέσα σε ένα μπουκάλι με σπρέι και ψέκασε με αυτό τα ρούχα σου μόλις τα απλώσεις. Θα δεις ότι θα σου φανούν λιγότερο τσαλακωμένα μόλις στεγνώσουν.
5# Δίπλωνέ τα προσεκτικά από τη στιγμή που θα τα μαζέψεις από την απλώστρα και θα τα βάλεις στη λεκάνη που τοποθετείς τα ρούχα που είναι «προς σίδερο». Βοηθάει στο να λειανθούν οι ζάρες.
Δες επίσης: Όταν φοράμε αυτό το στυλ φούστας όλες φαινόμαστε πιο αδύνατες