Πώς βγαίνει ο λεκές από κερί από τα ρούχα;

Πώς βγαίνει ο λεκές από κερί από τα ρούχα;

Πλησιάζουν οι γιορτές και θα δημιουργήσεις λίγο πιο cozy ατμόσφαιρα στο σπίτι. Τι γίνεται όμως να το παρακάνεις με τα κεριά;

ellieelien lVbDUpEj0yw unsplash

Σε αντίθεση με όλους τους λεκέδες που καταπολεμούνται με σύμμαχο το υγρό στοιχείο, το κερί θέλει μία «πιο στεγνή» διαδικασία για να φύγει από τα ρούχα μας. Αρχικά το αφήνουμε να κρυώσει πάνω στο σημείο που έχει πέσει. Αν θέλουμε να συντομεύσουμε τη διαδικασία μπορούμε να περάσουμε τον λεκέ με παγάκια ή να βάλουμε το ρούχο για κάποιες ώρες στο ψυγείο. Στη συνέχεια παίρνουμε το μαχαίρι του βουτύρου και ξύνουμε ελαφριά τα υπολείμματα του κεριού από το ρούχο χωρίς να αλλοιώσουμε την υφή του και να προκαλέσουμε φθορά στο ύφασμά του. Μετά από αυτό σκεπάζουμε το ρούχο με μία πετσέτα φαγητού και σιδερώνουμε από πάνω τον λεκέ. Με τη θερμότητα το κερί θα λιώσει και θα απορροφηθεί από το πανί.

Στη συνέχεια ρίξε πάνω στο λερωμένο σημείο μερικές σταγόνες ήπιο, υγρό απορρυπαντικό ρούχων και βάλ’ το στο ρούχο στο πλυντήριο επιλέγοντας πρόγραμμα με υψηλούς βαθμούς, αν το αντέχει και το ύφασμα του ρούχου σου. Λογικά μόλις τελειώσει η πλύση ο λεκές θα αποτελεί μακρινή ανάμνηση και το μόνο που θα απολαμβάνεις θα είναι η θαλπωρή που προσφέρουν τα κεριά στον προσωπικό σου χώρο. Καλή επιτυχία!
Δες επίσης: Mαύρο Ζιβάγκο: Οι stars φοράνε το πιο σοφιστικέ είδος μπλούζας με πολλούς και ενδιαφέροντες τρόπους