Πώς θα φροντίσεις τα δαχτυλίδια για να μη φθαρούν από τη συχνή απολύμανση των χεριών;

Πώς θα φροντίσεις τα δαχτυλίδια για να μη φθαρούν από τη συχνή απολύμανση των χεριών;

Το σαπούνι και τα αντισηπτικά μπορεί να τα βλάψουν, οπότε φρόντισέ τα με τον σωστό τρόπο.

Το τελευταίο διάστημα είναι επιτακτική ανάγκη να πλένουμε όλο και συχνότερα τα χέρια μας και να τα απολυμαίνουμε με αντισηπτικό. Η αλήθεια είναι ότι ο Κορονοϊός και η ταχύτατη εξάπλωσή του μάς έχει βάλει σε μια άλλη λογική εντατικής καθαριότητας, που δεν είχαμε στο παρελθόν σε αυτόν το βαθμό. Πέραν από το γεγονός ότι ταλαιπωρούνται τα χέρια μας και χρειάζεται να χρησιμοποιούμε συχνά μέσα στη μέρα ενυδατική κρέμα, υπάρχει ένα ακόμη πρόβλημα: ταλαιπωρούνται και τα δαχτυλίδια που φοράμε.

Αν θέλεις να τα φοράς οπωσδήποτε την ώρα που πλένεις και απολυμαίνεις τα χέρια σου, πρέπει να φροντίσεις για τη σωστή περιποίησή τους και καθαριότητα, την οποία θα κάνεις μόνη σου στο σπίτι. Χρησιμοποίησε ζεστό νερό και σαπούνι και με απαλές κινήσεις πλύνε τα δαχτυλίδια καλά. Όσον αφορά τα ασημένια δαχτυλίδια, μετά το πλύσιμο και το καλό στέγνωμα, πρέπει να τοποθετηθούν σε ένα συρτάρι ή μπουντουάρ, ώστε όταν δεν τα φοράς να αποτρέψεις την οξείδωσή τους.

jewellery

Photo: @stonebystone_pt



Η καλύτερη επιλογή, όμως, για όλα τα δαχτυλίδια είναι να τα αφαιρείς από τα χέρια σου την ώρα που τα πλένεις ή βάζεις αντισηπτικό. Μόνο τα χρυσά δαχτυλίδια δε θα φθαρούν καθόλου. Αν είναι φτιαγμένα από άλλα υλικά, όπως δέρμα, επιχρυσωμένο ασήμι ή σμάλτο, τότε θα επηρεαστεί σίγουρα η ποιότητά τους, κυρίως από τα χημικά συστατικά των απολυμαντικών προϊόντων. Αν τα δαχτυλίδια σου περιέχουν πέτρες, τότε μην ανησυχείς! Οι λίθοι αντέχουν σε όλα τα συστατικά που περιέχουν τα σαπούνια και τα αντισηπτικά.



silver


Photo: @stonebystone_pt

Υπάρχει, όμως, μια πέτρα στην οποία πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή: οι πέρλες. Τα μαργαριτάρια και κάθε είδους πέρλα έχουν ιδιαιτερότητα, καθώς το αλκοόλ, τα αρώματα και τα σαπούνια μπορούν να αλλάξουν τη μορφή και την επιφάνειά τους, χάνοντας έτσι την αρχική λάμψη και το χρώμα τους. Είναι απαραίτητο ΠΑΝΤΑ να βγάζεις τα δαχτυλίδια με πέρλες πριν πλύνεις ή απολυμάνεις τα χέρια σου.

Διάβασε ακόμα: Η Kate Middleton πραγματοποίησε την πιο κομψή εμφάνισή της και μπορείς να την αντιγράψεις κι εσύ