Πώς πρέπει να φοράμε τη μάσκα προσώπου για 100% προστασία και πότε δεν χρειάζεται πλύσιμο (video)

Διονυσία Καλαποθαράκου
Πώς πρέπει να φοράμε τη μάσκα προσώπου για 100% προστασία και πότε δεν χρειάζεται πλύσιμο (video)

Ναι, υπάρχουν φορές που δεν χρειάζεται να την πλύνουμε αμέσως.

To παρακάτω video που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες μέρες στο NBC είναι άκρως επεξηγηματικό και βοηθητικό για την «επόμενη μέρα μας» εκτός σπιτιού και καραντίνας. Και ο λόγος είναι το ότι βοηθάει να καταλάβουμε δύο πολύ βασικά πράγματα γύρω από τη χρήση της προστατευτικής μάσκας προσώπου: πρώτον το πώς πρέπει να την φοράμε και δεύτερον σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να την πλένουμε και σε ποιες όχι.

Η δημοσιογράφος, όπως θα δεις μόλις πατήσεις το play, μας δείχνει πως η μάσκα πρέπει να εφαρμόζει τέλεια στο πρόσωπο, να καλύπτει όλη τη μύτη αλλά και το πηγούνι μας. Επίσης τονίζει πως πρέπει να είναι βαμβακερή και πως μπορούμε να τοποθετήσουμε και extra βαμβακερά υφάσματα μέσα από αυτήν για παραπάνω προστασία. Τώρα σε ό,τι αφορά το πλύσιμό της, το video καθιστά σαφές πως μόλις επιστρέψουμε σπίτι πρέπει πρώτα να πλύνουμε τα χέρια μας και μετά να βγάλουμε τη μάσκα από το πρόσωπό μας και επίσης τονίζει πως χρειάζεται αμέσως πλύσιμο στις περιπτώσεις που την έχουμε φορέσει αρκετή ώρα, έχουμε αθληθεί και ιδρώσει «μέσα σε αυτήν».

Αν την έχουμε βάλει μισή ώρα απλά για να κάνουμε τα ψώνια μας στο super market, δεν χρειάζεται να την πλύνουμε αμέσως και μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε άλλες 2-3 φορές για αντίστοιχους λόγους, πριν την βάλουμε στο πλυντήριο. Πάτησε το play και θα σου λυθούν ευθύς όλες οι απορίες γύρω από το πιο «hot αξεσουάρ» των ημερών.
Δες επίσης: Πέντε styling tricks που μπορεί να μην είχες σκεφτεί αλλά θα σε «σώσουν» φέτος την άνοιξη