Kαθάρισε μόνη σου εύκολα και απλά το σίδερο ατμού που έχεις στο σπίτι

Διονυσία Καλαποθαράκου
Kαθάρισε μόνη σου εύκολα και απλά το σίδερο ατμού που έχεις στο σπίτι

Και το σιδέρωμα των ρούχων θα γίνει πιο εύκολο στο λεπτό!

Aν το διάστημα της καραντίνας έχει ριχθεί με πάθος στον «αγώνα της καθαριότητας μέσα στο σπίτι» τότε έχεις ήδη ανακαλύψει πόσο «καλός φίλος σου» είναι το σίδερο ατμού και πόσο σημαντικό είναι να έχεις ένα που μπορείς να βασιστείς πάνω του. Τι γίνεται όμως αν αισθάνεσαι πως δεν αποδίδει όσο πριν και πρέπει να το καθαρίσεις;

Η βρωμιά στην πλακέτα του ηλεκτρικού σίδερου είναι πολύ πιο επικίνδυνη απ’ ό,τι μπορείς να φανταστείς καθώς είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα δημιουργήσει προβλήματα, ειδικά αν σιδερώνεις μεγάλη ποσότητα ρούχων. Λόγω της συχνής χρήσης, το νερό αφήνει μεταλλικά στοιχεία πάνω στην πλάκα. Αν μάλιστα χρησιμοποιείς ειδικό σπρέι από αποσταγμένο νερό για να κολλάρεις τα ρούχα ή κάποιο άλλο προϊόν που σε διευκολύνει στο σιδέρωμα, τότε είναι σίγουρο ότι θα μείνει βρωμιά πάνω στην πλάκα. Ωστόσο, μην πανικοβάλλεσαι.

Είναι πολύ εύκολο να καθαρίσεις το ηλεκτρικό σου σίδερο χρησιμοποιώντας υλικά που έχεις στο σπίτι, όπως ξύδι και αλάτι, με 5 απλά βήματα τα οποία σου παρουσιάζουμε στην παρακάτω gallery.
Δες επίσης: 20 maxi φορέματα για ρομαντικές και κομψές εμφανίσεις μετά την καραντίνα