Packing Time! Πέντε λάθη που έκανες μέχρι σήμερα κάθε φορά που έφτιαχνες βαλίτσα

Διονυσία Καλαποθαράκου
Packing Time! Πέντε λάθη που έκανες μέχρι σήμερα κάθε φορά που έφτιαχνες βαλίτσα

Και φέτος δεν σκοπεύεις να επαναλάβεις.

Όταν έρχεται η στιγμή να φτιάξουμε τη βαλίτσα των διακοπών μας, εμείς που έχουμε ξεμείνει ακόμα στην Αθήνα μέχρι τέλη Ioυλίου και η άδεια μας ξεκινάει από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, μπαίνουμε στη διαδικασία να προσπαθήσουμε να χωρέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ρούχα μέσα στην τσάντα μας, χωρίς να τα χαλάσουμε ή να τα τσαλακώσουμε. Ο στόχος όμως δεν είναι μόνο να κάνουμε τα μαγικά μας, σαν άλλος Χουντίνι, και να πάρουμε μαζί τα πάντα, αλλά να φροντίσουμε να μεταφέρουμε αυτά που πραγματικά χρειαζόμαστε για να είμαστε καλοντυμένες και να έχουμε εναλλαγές όλες τις μέρες των διακοπών μας. Πρέπει να πάρουμε και πολλά μαγιό και βραδινά φορέματα και αρκετά beachwear και όλα αυτά χωρίς να μοιάζουμε με χελώνες που κουβαλάνε το σπίτι τους.

mikutas thalassa tsanta

Ανάμεσα, όμως, σε εμάς και στον σωστό τρόπο να φτιάξουμε την τσάντα μας μεσολαβούν 5 πολύ συνηθισμένα λάθη που όλες κάνουμε όταν πακετάρουμε πράγματα. Πέντε λάθη που στα αναλύουμε ευθύς αμέσως ώστε να μπορέσεις να τα διορθώσεις και να μην τα ξανακάνεις, σήμερα, αλλά και την επόμενη φορά που θα φτιάξεις τη βαλίτσα σου.

#πρώτο λάθος
Να παίρνεις μαζί σου περισσότερα από όσα χρειάζεσαι. Μπορείς να εφαρμόσεις «τον κανόνα των τριών» αν νιώσεις πως παραγεμίζεις την τσάντα σου. Τον κανόνα, δηλαδή, που λέει πως αν πάρεις μαζί σου 3 μπλούζες, 3 σορτσάκια και 3 φούστες, μπορείς να κάνεις αρκετούς συνδυασμούς για να είσαι καλοντυμένη μια εβδομάδα.

#δεύτερο λάθος
Να ετοιμάζεις τα πράγματά σου βιαστικά. Πάντα θα ξεχάσεις κάτι που έχεις ανάγκη. Η λύση είναι, λοιπόν, ποτέ να μην αφήνεις το πακετάρισμα για το βράδυ ακριβώς πριν την αναχώρησή σου. Μπορείς να βάλεις μέσα τα «βασικά» κομμάτια που θα σε «ακολουθήσουν» στις διακοπές –όπως μαγιό, beachwear και πιτζάμες- από τις δύο προηγούμενες ημέρες και να αφήσεις για τελευταία στιγμή τα «βραδινά» ρούχα που σε κάνουν πιο αναποφάσιστη, τα καλλυντικά και τα είδη προσωπικής υγιεινής.

mikutas diakopes valitsa

#τρίτο λάθος
Να μην έχεις διαλέξει τη σωστή βαλίτσα. Και με τον όρο «σωστή» εννοούμε την κατάλληλη για τις μέρες, αλλά και το είδους του ταξιδιού σου. Αν, π.χ., πας κάπου με αεροπλάνο πρέπει να σιγουρευτείς ότι δεν θα κριθεί υπέρβαρη ή αν κάνεις camping δεν είναι χρηστικό να έχεις μέσα στη σκηνή σου μια τεράστια, κοκάλινη βαλίτσα.

#τέταρτο λάθος
Να μην τοποθετείς σε ξεχωριστή θέση τα καλλυντικά και τα υγρά. Πρέπει το σαμπουάν και το αφρόλουτρό σου να είναι καλά κλεισμένα και τοποθετημένα, πρώτα μέσα σε σακουλάκια polybag, και μετά μέσα στο νεσεσέρ σου. Το ίδιο ισχύει και για το make up ή τα γκλος σου. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να υγροποιηθούν, ακόμα περισσότερο λόγω ζέστης, και να χυθούν στα ρούχα σου.

#πέμπτο λάθος
Να μην είσαι προετοιμασμένη για όλες τις καιρικές συνθήκες. Στο Ιόνιο βρέχει εκεί που δεν το περιμένεις, στις Κυκλάδες φυσάει ακόμα και την ημέρα αν πετύχεις μελτέμια. Στην ύπαιθρο η θερμοκρασία πέφτει κατακόρυφα το βράδυ και κοντά στη θάλασσα η υγρασία μπορεί να σε «παγώσει» ανά πάσα στιγμή. Άρα πού καταλήγουμε; Στο ότι μερικά μακρυμάνικα και αδιάβροχα ρούχα είναι απαραίτητα για την τσάντα των διακοπών ακόμα και αν φεύγεις από την πόλη με μίνι Καύσωνα.

Ακολούθησε, λοιπόν, τις συμβουλές μας και θα φτιάξεις την πιο «σωστή» βαλίτσα διακοπών που έχεις φτιάξει ποτέ!
Δες επίσης: Αυτά είναι όλα τα μαγιό που έβαλε η Χριστίνα Μπόμπα στη βαλίτσα της (video)