Πώς θα καθαρίσεις σωστά τα σκουλαρίκια σου;

Πώς θα καθαρίσεις σωστά τα σκουλαρίκια σου;

Ειδικά μετά την παραλία και την επαφή με την άμμο, πρέπει να τα φροντίσεις!

Την καλοκαιρινή περίοδο αγαπάμε τα κοσμήματα και ειδικά τα σκουλαρίκια. Είτε πιο διακριτικά, χρυσά, ασημένια ή με πέρλες, είτε oversized με ογκώδεις και εντυπωσιακές πέτρες, τα σκουλαρίκια είναι κοσμήματα που «χαρίζουν» έξτρα πόντους κομψότητας σε κάθε look. Ακόμα και στην παραλία.

Πόσες φορές δεν έχεις φορέσει τους κρίκους σου ή δεν έχεις κάνει layering με σκουλαρίκια λίγο πριν εκδράμεις σε μια γαλαζοπράσινη ακτή; Και πολύ καλά έκανες, γιατί και πλάι στο κύμα πρέπει να είμαστε στυλάτες και να φοράμε τα κοσμήματά μας. Το μόνο αρνητικό, όμως, είναι ότι στην παραλία με τον αέρα που φυσάει και το νερό της θάλασσας στην οποία βουτάμε, υπάρχει περίπτωση τα σκουλαρίκια μας να καταλήξουν να μην είναι τόσο καθαρά και να χρειάζονται φροντίδα. Το ίδιο ισχύει, βέβαια, και στις περιπτώσεις που τα φοράμε πολλές φορές μέσα στην καθημερινότητά μας. Τι κάνουμε, λοιπόν; Για όλα υπάρχει λύση.

Τα σκουλαρίκια χρειάζονται καθάρισμα και, όπως θα δεις παρακάτω, μπορείς να φροντίσεις να είναι λαμπερά σαν και την πρώτη μέρα με τέσσερις απλούς τρόπους.

swsto katharisma skoularikiwn

#1 Χρησιμοποίησε ένα υφασμάτινο πανί

Ένα οποιοδήποτε υφασμάτινο πανί, αλλά και αυτό που υπάρχει μέσα στη θήκη με τα γυαλιά ηλίων σου μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Με μικρές κυκλικές κινήσεις τρίψε τα σημεία στα οποία βλέπεις λεκέδες από αντηλιακό ή δαχτυλιές ή οποιοδήποτε άλλο σημάδι και φρόντισε να μην ξεχάσεις την πίσω πλευρά από το σκουλαρίκι και το κούμπωμα. Καλό θα ήταν να αποφύγεις να χρησιμοποιήσεις πετσέτα ή χαρτοπετσέτα, γιατί είναι πολύ πιθανό η κάπως άγρια επιφάνειά τους να πιαστεί στο σκουλαρίκι.

#2 Χρησιμοποίησε σαπουνόνερο

Μέσα σε μια λεκάνη ρίξε ζεστό νερό και μερικές σταγόνες υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Έπειτα, τοποθέτησε στο μείγμα για λίγα λεπτά τα σκουλαρίκια σου. Στη συνέχεια, πάρε μια παλιά οδοντόβουρτσα που δε χρησιμοποιείς και τρίψε ελαφρά τα σημεία στα οποία εντοπίζεις λεκέδες. Τέλος, ξέπλυνε με νερό και άσε τα σκουλαρίκια να στεγνώσουν.

skoularikia katharisma

#3 Χρησιμοποίησε οξυζενέ

Αν τα σκουλαρίκια σου έχουν πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους, η τέλεια λύση για καθάρισμα είναι το οξυζενέ. Γέμισε ένα μπολ με οξυζενέ και τοποθέτησε μέσα τα σκουλαρίκια σου. Άσε τα για λίγα λεπτά στο μείγμα και αφού τα βγάλεις τοποθέτησέ τα σε άλλο μπολ, το οποίο θα έχεις γεμίσει με ζεστό νερό. Αφού τα αφήσεις και εκεί για μερικά λεπτά, βγάλε τα και τοποθέτησέ τα σε ένα πανί μέχρι να στεγνώσουν εντελώς.

#4 Δώσε προσοχή σε πέτρες, όπως τα μαργαριτάρια και τα κοράλλια

Τέτοιου είδους πέτρες δεν πρέπει ποτέ να βυθιστούν σε νερό, διότι θα χαλάσει η συνολική όψη και ποιότητά τους, όπως επίσης δεν πρέπει να καθαριστούν με χημικά συστατικά. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να καθαρίσεις τις πέρλες σου με ένα πανάκι, το οποίο θα έχεις βουτήξει σε μείγμα με νερό και baby shampoo. Και προσοχή! Μην τρίψεις δυνατά. Φρόντισε με πολύ απαλές κινήσεις να απομακρύνεις κάθε βρωμιά από τα σκουλαρίκια σου.

Διάβασε ακόμα: Η Rihanna σου δείχνει πώς να φορέσεις το δερμάτινο φόρεμα τον Αύγουστο