Λεκές από μπύρα στα ρούχα σου; Δες πώς να τον καθαρίσεις

Λεκές από μπύρα στα ρούχα σου; Δες πώς να τον καθαρίσεις

«Not great, not terrible», που έλεγαν και στο «Chernobyl». O λεκές από μπύρα δεν είναι ο πιο δύσκολος που υπάρχει δεν είναι όμως και ο πιο εύκολος στο καθάρισμά του.

Yπάρχουν δύο κατηγορίες γυναικών σε ό,τι αφορά τα ποτά: αυτές που δεν αποχωρίζονται το λευκό (ή ροζέ εσχάτως, είναι μεγάλο trend στη γεύση) κρασί τους ούτε για την πιο ακριβή, γαλλική σαμπάνια και αυτές που λατρεύουν τις μπύρες ακόμα και αν έχουν περάσει πολλά χρόνια από το τελευταίο έτος του πανεπιστημίου και των σπουδών τους.

Εμείς εδώ στο Queen.gr είμαστε περίπου μοιρασμένες στη μέση και επειδή τις wine lovers τις έχουμε διαφωτίσει πολλές φορές για το πώς να απομακρύνουν τον δύσκολο λεκέ από κρασί από τα ρούχα τους, ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε και με τις υπόλοιπες που «πίνουν μπύρες, πίνουν μπύρες» καλοκαίρι αλλά και χειμώνα.

beer

Αν πέσει μπύρα πάνω στα ρούχα σου, λοιπόν, και δεις να σχηματίζεται αυτή η σκούρα καφέ κηλίδα πρέπει να ενεργήσεις όπως και με τους υπόλοιπους λεκέδες: με ταχύτητα. Όσο πιο γρήγορα αντιμετωπιστεί τόσο το δυνατόν πιθανότερο είναι να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα και να καθαρίσει τελείως το ρούχο μας.

Αρχικά πρέπει να μουλιάσεις το λεκιασμένο ρούχο σε κρύο νερό για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια βάζεις τοπικά πάνω στο σημείο του λεκέ λίγες σταγόνες από ένα ειδικό καθαριστικό λεκέδων πρόπλυσης ρούχων. Τέλος πλένεις το ρούχο στο πλυντήριο με όσο πιο ζεστό νερό επιτρέπει το ύφασμα.

Αν ο λεκές από την μπύρα δεν έχει φύγει μετά το πλύσιμο μην το βάλεις στο στεγνωτήριο γιατί τότε το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να μονιμοποιήσεις τον λεκέ. Εναλλακτικά θα πρέπει να επαναλάβεις τη διαδικασία πλένοντας το ρούχο στο χέρι σε χλιαρό νερό. Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση στην επόμενη μπύρα που θα πιεις!
Δες επίσης: The Shirt Guide: 10 πουκάμισα για όσες λατρεύουν το ανδρόγυνο στυλ και στην παραλία