To comeback της πιο κιτς τάσης των τελευταίων χρόνων είναι γεγονός

Μαρία Ροδίτη
To comeback της πιο κιτς τάσης των τελευταίων χρόνων είναι γεγονός

Έρχεται από το μακρινό 2000 και… μας έχει προβληματίσει!

Πριν μερικούς μήνες παρατηρήσαμε με ενδιαφέρον την παρουσίαση της συλλογής S/S 2021 του σχεδιαστή μόδας Jacquemus, ο οποίος λάνσαρε την τάση του midriff flossing, του λεπτού κορδονιού που ξεπροβάλλει αισθησιακά από τη φούστα ή το φόρεμα και «αγκαλιάζει» τη γυναικεία μέση.

Και πριν λίγες μέρες, στις Εβδομάδες Μόδας του Λονδίνου και του Μιλάνου, είδαμε αρκετά Fashion Houses να παρουσιάζουν ένα παρόμοιο trend, στην εντελώς κιτς εκδοχή του, όμως. Ο λόγος για το G-string trend, μια τάση που παρουσίασαν για τη σεζόν S/S 2021 Οίκοι Μόδας, όπως Versace και Maximilian Davis, ενώ ήδη την έχουν φορέσει stars σαν την Bella Hadid και τη Hailey Bieber.

Τι είναι, όμως, το G-string trend; Στην ουσία, πρόκειται για μια πολύ λεπτή λωρίδα υφάσματος που υπάρχει σε χαμηλοκάβαλες (κυρίως) φούστες ή παντελόνια στο ύψος του αφαλού και μοιάζει σαν να ξεπροβάλει από το ρούχο ένα string εσώρουχο. Η τάση όρισε τη δεκαετία του 2000, οι ρίζες της όμως βρίσκονται στα 70’s, όταν ο Αμερικανο-αυστριακός σχεδιαστής μόδας, Rudi Gernreich, την παρουσίασε για πρώτη φορά.

Έκτοτε, πολλές stars δοκίμασαν αυτή τη λεπτή- κιτς- λωρίδα ως μέρος των συνόλων τους, τόσο σε red carpet εμφανίσεις όσο και στα casual, καθημερινά σύνολά τους. Εμείς θα σου δείξουμε στην παρακάτω gallery τον τρόπο με τον οποίο φαντάστηκαν και παρουσίασαν αυτήν την κιτς-και καθόλου κομψή- τάση οι διεθνούς φήμης Οίκοι Μόδας και… τα συμπεράσματα δικά σου.

Διάβασε ακόμα: 3 στυλ jean που πρέπει να φορέσεις το 2021