Tρία εύκολα DIY fashion tips για να φρεσκάρεις την γκαρνταρόμπα σου

Sabine Camhi
Tρία εύκολα DIY fashion tips για να φρεσκάρεις την γκαρνταρόμπα σου

Ανανέωσε τα παλιά σου ρούχα και δώσε τους ένα μοντέρνο στυλ με αυτά τα 3 DIY hacks.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να ανανεώσεις τα ρούχα της ντουλάπας σου που έχεις βαρεθεί να φοράς και χρειάζεται πολύ λίγη προσπάθεια. Τρεις DIY'ers (aka κορίτσια που αγαπούν να επιδιορθώνουν και να αλλάζουν μόνες τους τα ρούχα τους) μας δείχνουν πώς να το κάνουμε.

Η Leslie Gomez, ιδρύτρια τoυ «Tryna B Studios», ξεκίνησε να αλλάζει vintage κομμάτια, προσδίδοντάς τους μια πιο σύγχρονη πινελιά για να ταιριάζουν στην μικρόσωμη φιγούρα της. Τα ανανεωμένα designs της κέρδισαν την προσοχή πολλών μέσα από το κανάλι της στο YouTube. Η Gomez μοιράστηκε ένα πολύ εύκολο DIY κάλτσες που τους βάζεις δαντέλα στο τελείωμα και μπορείς να φτιάξεις εύκολα. Στο κάτω κάτω οι κάλτσες «είναι τα καινούργια παπούτσια» αυτές τις μέρες που μένουμε όλοι στο σπίτι.

Κάλτσες με δαντέλα


https://www.instagram.com/p/CCJy3hIgO01

1. Διάλεξε ένα «βαρετό» ζευγάρι από αθλητικές κάλτσες και κόψε 2 λωρίδες 35 εκατοστών δαντέλας όπως αυτή εδώ. Ράψε τη δαντέλα στις κάλτσες είτε με μια ραπτομηχανή είτε στο χέρι με λευκή κλωστή και βελόνα.
2. Επειδή οι περισσότερες αθλητικές κάλτσες είναι ελαστικές βεβαιώσου ότι τεντώνεις τις κάλτσες αρκετά καθώς τις ράβεις διαφορετικά θα είναι πολύ σφιχτές. Εάν το κάνεις με τη ραπτομηχανή τέντωσε το ένα χέρι προς τα κάτω όσο το άλλο κρατάει την δαντέλα. Εάν ράβεις με το χέρι, δοκίμασε να βάλεις τις κάλτσες γύρω από ένα κουτάκι αναψυκτικού σαν την Coca-Cola για να έχεις και τα δύο χέρια ελεύθερα. Θυμήσου πως πρέπει να ράψεις και από τις δύο πλευρές (μέσα-έξω).
3. Καθάρισε τις κλωστές που περισσεύουν και θα είσαι έτοιμη να φορέσεις τις κάλτσες σου με τα αγαπημένα σου αθλητικά!

Τζιν με patches


https://www.instagram.com/p/CCy7AwqJtsZ

Η Meaghan Mena, ιδιοκτήτρια του «Patch Ya Later», έχει κυριολεκτικά κατακτήσει την τέχνη των patches. Τα vintage σχέδιά της μας φέρνουν μια νοσταλγία από τα παιδικά μας χρόνια. Με αυτά τα αυτοκόλλητα, τα οποία μπορείς να προμηθευτείς από βιβλιοπωλεία και μαγαζιά με ήδη ραπτικής, θα μετατρέψεις εκείνο το ξεχασμένο τζιν σε ένα εντελώς νέο κομμάτι για την γκαρνταρόμπα σου.

1. Τοποθέτησε ένα απλό τζιν σε μια επιφάνεια και βάλε δίπλα τα patches σου. Σκέψου πώς θα ήθελες να τα τοποθετήσεις πάνω στο τζιν. Λάβε υπόψιν σου ποια χρώματα θα συνδυάσεις. Στην συνέχεια, βάλ'τα πάνω στο τζιν σου με μια παραμάνα ή σελοτέιπ.
2. Πιάσε μια βελόνα με κλωστή και άρχιζε να ράβεις γύρω γύρω από τα αυτοκόλλητα. Extra tip: Δώσε βάση στο πόσο θέλεις να φαίνονται οι κλωστές.

Εξώπλατο τοπ από μαντίλι


https://www.instagram.com/p/CAIlw8mp5fY

Η Laura Pifer ξεκίνησε το blog της, 'Trash to Couture', σε μια προσπάθεια να αποδείξει πως τα DIY tricks μπορούν να μεταμορφώσουν τα παλιά σου ρούχα και να τα κάνουν σαν καινούργια. Σε ένα εύκολο 5-λεπτό hack, η Laura παίρνει ένα μεταξωτό μαντίλι και ένα κολιέ με χοντρή αλυσίδα και δημιουργεί ένα υπέροχο εξώπλατο τοπ.

Μάθε πώς να το κάνεις και εσύ με αυτά τα 3 steps:

1. Διάλεξε ένα σχετικά μεγάλο τετράγωνο μαντίλι και ένα κολιέ με αλυσίδα που εφαρμόζει κολλητά στο λαιμό σου. Δίπλωσε το φουλάρι στη μέση και γύρισε το δυο-τρεις φορές για να το ράψεις.
2. Πέρνα μια γωνία του τριγωνικού, πλέον, μαντιλιού ενδιάμεσα από το κολιέ σου. Φρόντισε οι δύο άκρες του φουλαριού να έχουν το σωστό μήκος ώστε να κάνεις τον κόμπο στην πλάτη σου και να μπορείς να δέσεις τη μπλούζα σου.
3. Βεβαιώσου πως ο κόμπος πίσω είναι σφιχτός. Στη συνέχεια δέσε το πίσω μέρος στη μέση σου όταν είσαι έτοιμη να το φορέσεις!

Δες επίσης: Ο Michael Kors κυκλοφορεί ξανά μια διάσημη κάπα που φόρεσε η Naomi Campbell και η Joan Didion