Tα ρούχα σου θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα φέτος τον χειμώνα

Sabine Camhi
Tα ρούχα σου θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα φέτος τον χειμώνα

Η γκαρνταρόμπα μας μπορεί να είναι το κλειδί στο να είμαστε πιο χαρούμενες ακόμα και αυτήν τη δύσκολη περίοδο.

 

Αν το διαβάζεις αυτό τώρα, είναι πολύ πιθανό πως δεν σε εμπνέει πολύ η γκαρνταρόμπα σου. Αυτήν τη χρονιά, την περάσαμε φορώντας κυρίως τα αγαπημένα μας loungewear κομμάτια (και ακόμη περισσότερο τις αγαπημένες μας πιτζάμες). Ακόμα και τα «it girls» του Instagram θα δυσκολευτούν να εγκαταλείψουν τα άνετα και πολύ μαλακά ρούχα που συνήθισαν να φοράνε τους περασμένους μήνες.

Και φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά χωρίς τα μεγάλα Χmas parties. Όμως, παρά τη δύσκολη περίοδο που περνάμε όλοι, δεν πρέπει να παραμελήσουμε τον εαυτό μας και την εμφάνισή μας.

Αντιθέτως, το να διατηρήσουμε το στυλ μας στην καραντίνα είναι πολύ σημαντικό για να νιώσουμε πιο ευδιάθετοι.

Διάβασε παρακάτω τα 4 tips που θα σε κάνουμε να νιώσεις καλύτερα μέσα στα ρούχα σου σήμερα αλλά και τους επόμενους, καλύτερους μήνες που έρχονται.

tropoi_pou_ta_rouxa_soy_tha_se_kanoun_na_niwseis_pio_omorfa2.jpg

1. Πρόσθεσε λίγο χρώμα

Κάθε φθινόπωρο, όσο πέφτουν τα φύλλα από τα δέντρα, κάτι παρόμοιο γίνεται και με την γκαρνταρόμπα μας αφού φεύγει όλο το χρώμα. Τον χειμώνα, δε, συνηθίζουμε να φοράμε σκούρα χρώματα όπως το γκρι, το μαύρο και το καφέ ενώ τα έντονα χρώματα τα θεωρούμε καλοκαιρινά.

Όμως, ερεύνα έδειξε πως ορισμένες ομάδες χρωμάτων μπορούν να επηρεάσουν την ψυχολογία μας. Έντονα χρώματα όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί και το κίτρινο, φέρνουν ζεστασιά, άνεση, και χαρά, ενώ χρώματα όπως το μπλε, το πράσινο και το μοβ συνδέονται με την ηρεμία και τη γαλήνη.

2. Δώσε προσοχή στα υφάσματα

Με μαλακά και φυσικά υφάσματα, όπως το βαμβάκι και το μετάξι, νιώθουμε καλύτερα. Το βαμβάκι είναι μια ισχυρή φυσική ίνα που αναπνέει αλλά παράλληλα σε κρατάει ζεστή και απορροφά υγρά από το δέρμα, κάτι το οποίο είναι σημαντικό το καλοκαίρι που ιδρώνουμε. Τον χειμώνα όμως με το πολύ κρύο, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τα μάλλινα ρούχα.

tropoi_pou_ta_rouxa_soy_tha_se_kanoun_na_niwseis_pio_omorfa1.jpg

3. Σκέψου την ευημερία σου

Στην καραντίνα είναι πολύ εύκολο να αισθανθούμε μοναξιά και μελαγχολία και μπορεί να αναρωτιέσαι και εσύ αν υπάρχει κάποιο νόημα στο να καταβάλλεις προσπάθεια. Σε ενθαρρύνουμε όμως να ντύνεσαι το πρωί σαν να πηγαίνεις στο γραφείο. Αυτό θα επηρεάσει πολύ την ψυχολογία σου και θα σε κάνει να νιώσεις αισιοδοξία. Θα νιώσεις πως έχεις κίνητρο να κάνεις μια βόλτα στο πάρκο, για παράδειγμα, όταν μπορείς να ρίξεις ένα ωραίο παλτό πάνω σου.

4. Να ντύνεσαι με σκοπό

Ο εσωτερικός μας εαυτός αντικατοπτρίζεται στην εξωτερική μας εμφάνιση και αντίστροφα. Αν καταβάλλεις προσπάθεια με το ντύσιμό σου, και θέλεις να δείχνεις πιο κομψή και περιποιημένη, αυτό μπορεί να επηρεάσει την διάθεσή σου καθώς και τη θετική γνώμη των άλλων για εσένα.

Δες επίσης: Πέντε συμβουλές για να κάνεις την γκαρνταρόμπα σου πιο φιλική προς το περιβάλλον