Τρία layering tips που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη και τον φετινό χειμώνα

Διονυσία Καλαποθαράκου
Τρία layering tips που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη και τον φετινό χειμώνα

Mπορεί να μην βγαίνουμε πολύ από το σπίτι αλλά όταν το κάνουμε, ας το κάνουμε με στυλ.

Tο να φοράς πολλά ρούχα μαζί και πολλά πανωφόρια, το ένα πάνω από το άλλο, δεν είναι όσο απλό φαντάζεσαι, ειδικά έναν χειμώνα σαν τον φετινό που το μόνο που κάναμε οι περισσότερες από εμάς ήταν να φοράμε το puffer jacket μας και να περπατάμε γυρώ γύρω στο τετράγωνο. Η πανδημία όμως -ευτυχώς- δεν σταμάτησε τη μόδα ούτε και την εξέλιξη των τάσεων.

https://www.instagram.com/p/CIeqcRzFNwD


Έτσι, λοιπόν, θυμόμαστε όλες πως το 2017 ήταν η χρονιά του ζιβάγκο. Όλες μιλούσαμε και γράφαμε για αυτό και για το πώς μπορεί να δώσει μία νότα κομψότητας σε όλα σου τα σύνολα. Και αυτό ήταν στοιχείο-κλειδί για να κάνεις layering. Το 2018 τα πράγματα ήταν ελαφρώς διαφορετικά. Το ρόλο του roll neck πήρε το λευκό πουκάμισο και οι preppy λεπτομέρειες έγιναν κομμάτι κάθε συνόλου, όσες μπλούζες και πανωφόρια και αν βάλεις από πάνω του. Το 2019 υπήρξε μία «σχετική απενοχοποίηση» σε ότι αφορά τα υφάσματα και τα υλικά που μπορείς να «ανακατέψεις» στο look σου. Τα mix prints έγιναν βασικό χαρακτηριστικό κάθε επιτυχημένου layered look. Φέτος, το 2020 αλλά και τη νέα χρονιά, το παιχνίδι της μόδας έχει μεταφερθεί στα πανωφόρια. Στο πώς θα φορέσεις το αγαπημένο σου παλτό, το οικολογικό γούνινο jacket ή το μακρύ μπουφάν σου και γι’ αυτό τα μυστικά για να κάνεις το «σωστό» layering βασίζονται πάνω σε αυτά τα τρία κομμάτια.

Παλιότερα λέγαμε πως πρέπει να υπάρχει μία ομοιογένεια για να είναι πιο αρμονικά το τελικό αποτέλεσμα και εσύ απλά να «παίξεις» με τους όγκους και τις γραμμές. Αυτό φέτος έχει αλλάξει και είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο, αν θες να κάνεις layering, να φορέσεις κομμάτια από κάθε λογής υλικό, όπως denim, γούνα, δέρμα, μετάξι - τα πάντα!- κάτω από το αγαπημένο σου πανωφόρι. Δες παρακάτω αναλυτικά τα 3 updated layering tips και κάνε αυτό «που πρέπει» και το 2021 που είναι προ των Πυλών!
Δες επίσης: 6 outfits εμπνευσμένα από τους αγαπημένους μας celebrities για το βράδυ της παραμονής