4 fashion συμβουλές που θα σε κρατήσουν ζεστή, όσο κρύο και να κάνει

4 fashion συμβουλές που θα σε κρατήσουν ζεστή, όσο κρύο και να κάνει

Τα ρούχα που δε θα σε κάνουν μόνο στυλάτη, αλλά θα σε προστατέψουν και από τις καιρικές συνθήκες.

Δε θα μπούμε στη διαδικασία να σχολιάσουμε τον καιρό, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι μάλλον δεν περνάει κι αυτός την καλύτερή του φάση. Τη μία στιγμή έχει ήλιο λες και είναι άνοιξη και την επόμενη στιγμή σκοτεινιάζει και ετοιμάζεται για καταιγίδα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η θερμοκρασία έχει πέσει πια αρκετά και χρειαζόμαστε πιο ζεστές εμφανίσεις. Δεδομένου ότι περνάμε και τόσο χρόνο στο σπίτι, η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει και ευνοούνται τα κρυώματα με το παραμικρό ακόμα και στις σύντομες εξόδους μας.

Η μόδα, όμως, πέρα από στυλ, μπορεί να βοηθήσει και σε αυτό το πιο πρακτικό κομμάτι. Υπάρχουν τρόποι να διατηρήσουμε τη θέρμη του σώματός μας και να παράγουμε περισσότερη με τις κατάλληλες επιλογές. Τα 4 fashion tips που βρίσκονται στη συνέχεια θα σου δώσουν ακριβώς αυτό.

  1. Layering

Η σταθερή αξία του layering δεν πρόκειται να βγει ποτέ από τη μόδα. Ο συνδυασμός των υφασμάτων και των ρούχων προσδίδει σαφέστατα στυλ, όμως, αν περάσουμε στο πρακτικό του θέματος, όσο περισσότερα items έχει το look, τόσο πιο ζεστή θα νιώθεις κι εσύ μέσα σε αυτό.

  1. Παπούτσια και κάλτσες

Ο χειμώνας δεν είναι όπως το καλοκαίρι που μπορείς να φορέσεις πιο «ανοιχτά» παπούτσια, χωρίς να χρειάζεται η προσθήκη κάλτσας. Τώρα, πρέπει οι επιλογές σου να στρέφονται περισσότερο σε επενδύσεις είτε με κάποιο ειδικό υλικό μέσα στα υποδήματα είτε με ένα απλό και στυλάτο ζευγάρι κάλτσες.

  1. «Gorpcore»

Το Gorpcore είναι ένα στυλ που στηρίζεται στην πρακτική χρησιμότητα των εμφανίσεων. Ο όρος προέρχεται από το όνομα ενός μείγματος καρπών -Good Ol’ Raisins and Peanuts- και ουσιαστικά αποτελεί την απάντηση σε αυτό που συνειδητά ή ασυνείδητα ζητάει η πλειοψηφία του κόσμου. Ρούχα που υπηρετούν περισσότερο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και που ήρθαν στη μόδα λόγω αυτού (σ.σ. τα πιο αθλητικών προδιαγραφών ρούχα, όπως τα αντιανεμικά και τα ισοθερμικά).

  1. Κασκόλ

Το κασκόλ και οι εσάρπες έχουν πάψει πολλά χρόνια τώρα να αποτελούν δώρα Χριστουγέννων που συνδέονται περισσότερο με τις προτιμήσεις των μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων. Πρόκειται για το ρούχο που θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση της εμφάνισής σου, αλλά που κυρίως θα κρατήσει ζεστή την περιοχή του λαιμού και του αυχένα τις κρύες μέρες του χειμώνα.