Είσαι petite κορίτσι; 6 super stylish σύνολα για να δοκιμάσεις αυτή την εβδομάδα

Ναταλία Κατσακιώρη
Είσαι petite κορίτσι; 6 super stylish σύνολα για να δοκιμάσεις αυτή την εβδομάδα

Αν ανήκεις και εσύ σε αυτά τα «μικροσκοπικά» πανέμορφα κορίτσια, τότε το παρακάτω inspo σε αφορά.

Η μόδα έχε καταρρίψει πλέον τα στερεότυπα του σώματος. Οι τάσεις απευθύνονται σε όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως σωματότυπου και δεν έχουν να κάνουν πλέον με το φαίνεσθαι, αλλά με το είναι. Το πώς δηλαδή νιώθει η κάθε γυναίκα, το τι ακριβώς θέλει να φορέσει εκείνη την δεδομένη στιγμή και πώς της αρέσει να αναδεικνύει το σώμα της.

Ωστόσο, όσο και αν πούμε πως βρισκόμαστε σε αυτή την no limits period της μόδας (και ευτυχώς!), υπάρχουν κάποια αντικειμενικά styling tricks που μας βοηθάνε να τονίσουμε τα δυνατά μας σημεία, χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά ότι δεν αποδεχόμαστε απόλυτα το σώμα μας. Ακριβώς, όμως, επειδή αγαπάμε την εικόνα μας και ξέρουμε το σώμα μας καλύτερα από τον καθένα, μόνο εμείς μπορούμε στην πραγματικότητα να κάνουμε το πιο σωστό styling ever.

Αυτή την φορά, είπαμε να ασχοληθούμε με τα petite εκείνα χαριτωμένα κορίτσια, που ανήκουν στην κατηγορία των μικροσκοπικών γυναικών και απολαμβάνουν την θέση της ίσως πιο easy going κατηγορίας, αφού έχουν την τύχη να τους ταιριάζουν τα περισσότερα ρούχα και τάσεις που υπάρχουν εκεί έξω. Στο παρακάτω βίντεο θα βρεις έξι ultra fashion καθημερινά outfits, που είναι ιδανικά για την εποχή και κολακεύουν τις petite γυναίκες.

Πρόσεξες όλα τα βασικά tips;

Για να σε βοηθήσω περισσότερο και να μπορέσεις να αποκωδικοποιήσεις τα όσα είδες, υπάρχουν δύο-τρία σημεία που πρέπει να δώσεις βάση. Ξεκινάμε αρχικά από τα παντελόνια. Προτίμησε παντελόνια σε wide leg γραμμή που φθάνουν ακριβώς πάνω από τον αστράγαλο ή ακόμη και culottes shapes. Το high waisted είναι αυτό που πρέπει να γίνει το απόλυτο must στις επόμενες αγορές σου, αφού ψηλώνει αυτόματα τα πόδια και τονίζει την μέση σου.

Tο ίδιο μήκος ισχύει για σένα, γενικότερα, για φορέματα και φούστες. Go for minis, άσε τα maxi. Ένα ακόμη styling trick για σένα είναι και το να φοράς τα tops σου μέσα από το παντελόνι. Αν πάλι δεν είσαι fan, τότε επένδυσε σε κάποια απλά cropped tops που θα δώσουν το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα. Γενικά η τονισμένη μέση κάνει την σιλουέτα αυτόματα ψηλόλιγνη.

Ακολούθησε αυτά τα outfits και ξέχνα τα τακούνια στα σπίτι. Δεν θα τα χρειαστείς ξανά!

Street style inspo: