Total white: 12 catwalk looks σου δείχνουν πώς να φορέσεις το λευκό το καλοκαίρι

Ναταλία Κατσακιώρη
Total white: 12 catwalk looks σου δείχνουν πώς να φορέσεις το λευκό το καλοκαίρι

Η αύρα του καλοκαιριού απαιτεί το πιο καθαρό χρώμα της παλέτας, το διαυγές λευκό.

Το λευκό είναι το κατεξοχήν καλοκαιρινό χρώμα. Αυτό και το μπλε της θάλασσας. Ειδικά για την Ελλάδα αυτά τα δύο χρώματα είναι η αναπαράσταση των υπέροχων νησιών μας και του φωτός που ντύνει όλο αυτό το μαγικό τοπίο. Ένα χρώμα που συμβολίζει την καθαρότητα, την αγνότητα αλλά και την απόλυτη κομψότητα. Από πρακτική άποψη όλα τα ανοιχτά χρώματα μας εξυπηρετούν κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, αφού μας κρατάνε δροσερές και άνετες, αντανακλώντας το φως του ήλιου.

Το λευκό έχει μετατραπεί, όμως, τις τελευταίες σεζόν σε ένα seasonless χρώμα, αφού τα fashion girls το φοράνε με μανία όλο το χρόνο, ακόμη και κατά την διάρκεια του χειμώνα. Και δεν μιλάμε μόνο για το κλασικό και αγαπημένο λευκό denim παντελόνι που μας σύστησαν τα French girls και έγινε ένα κλασικό ακόμη κομμάτι της ντουλάπας μας, αφού μπορείς πλέον να κάνεις ένα total white σύνολο και στην καρδιά του χειμώνα.

total-white-inspo-outfits-(2).jpg

Επιστρέφοντας στο καλοκαίρι, φέτος, το λευκό έχει γίνει ένα από τα πιο επίκαιρα χρώματα, παίρνοντας και πάλι πίσω την αίγλη του, καθώς έγινε ο βασικός πρωταγωνιστής στις συλλογές πολλών σχεδιαστών. Και αυτό γιατί βγαίνοντας από την μεγάλη αυτή δοκιμασία της πανδημίας, θέλαμε όλοι να φορέσουμε κάτι pure, αληθινό, διαυγές και διάφανο στα μάτια μας. Κάτι απλό και συνάμα εντυπωσιακό, κλασικό και μαζί μοντέρνο. Αυτό το στοίχημα μπορεί να το κερδίσει μόνο ένα total white σύνολο.

Η Isabek Marant παρουσίασε laced jumpsuits στο γνωστό bohemian chic στυλ της, ενώ η Stella McCartney και Hermes έβαλαν στις συλλογές τους λευκά σύνολα με παντελόνι και sporty jackets. Το λευκό ταιριάζει ιδανικά στις ρομαντικές, feminine δημιουργίες των Giambatista Valli και Alessandra Rich, αλλά και στα minimal looks της Bottega Veneta. Καυτά shorts μαζί με oversized σακάκια κατέκλυσαν τα catwalks των Jacquemus και Chanel, ενώ η Chloe και η Gabriella Hearst ενέταξαν το λευκό μέσα σε knitwears και ιδιαίτερα κομμάτια με maxi κρόσσια και μακραμέ.

Το ότι θες να δημιουργήσεις ένα total white σύνολο δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να παίξεις με τις λεπτομέρειες και να σπάσεις για λίγο την μονοχρωμία με κάποια bold αξεσουάρ. Επίσης, μπορείς να πειραματιστείς και με τα διαφορετικά options του ίδιου του λευκού, αφού ύφασμα με ύφασμα έχει χρωματικές διαφορές που κάνει ένα total white outfit πιο ενδιαφέρον στο μάτι.

Total white: Τα 12 καλύτερα catwalk inspo looks.