Τα παπούτσια που λατρεύουν οι Γαλλίδες είναι ιδανικά για τα φθινοπωρινά outfits στην πόλη

Ναταλία Κατσακιώρη
Τα παπούτσια που λατρεύουν οι Γαλλίδες είναι ιδανικά για τα φθινοπωρινά  outfits στην πόλη

Με girly διάθεση ταιριάζουν τέλεια με το τζιν παντελόνι σου.

Μια ακόμη μακρινή ανάμνηση, από την εποχή που η μαμά μου αποφάσιζε τι θα φορέσω, με είχε στιγματίσει «τραυματικά», όταν τα μαύρα, δερμάτινα, flat Mary Janes μου αποδείχτηκαν ακόμη μία ατυχής επιλογή από πλευράς μας, για ένα επτάχρονο κοριτσάκι, που ήθελε να τρέχει στα χώματα στα γενέθλια της. Έκτοτε η άποψη μου για τα γοβάκια αυτά, που θυμίζουν μπαλαρίνα δεν ήταν και η καλύτερη, όπως καταλαβαίνεις.

Πέρασαν αρκετά χρόνια και μία μεταμόρφωση στο στυλ μου, για να καταλάβω την πραγματική τους αξία και να τα βάλω στη καθημερινότητα μου. Τα Mary Janes είναι το γνωστό αυτό παπούτσι, με τα χαρακτηριστικά λεπτεπίλεπτα λουράκια, που κλείνουν στο πλάι. Και έχουν εξελιχθεί και αυτά στο χρόνο, ανάλογα με τις εκάστοτε τάσεις της εποχής. Pointe και με τακούνι stiletto στην εποχή της τηλεοπτικής Carrie Bradshaw, στρογγυλά, λουστρίνι και με χοντρό, άνετο τακούνι στις μέρες μας.

https://www.instagram.com/p/CfzPB9LKP64
https://www.instagram.com/p/CexohjjgBnK

Mary Janes: Τα παπούτσια που μας εισάγουν στη νέα εποχή.

Διαβάζοντας ένα ακόμη άρθρο της Leandra Medine, συνειδητοποίησα πως για άλλη μια φορά έχει δίκιο: τα Mary Janes είναι το τέλειο παπούτσι, για να καθαρίσεις την παλέτα σου ανάμεσα στις δύο μεγάλες περιόδους, την καλοκαιρινή και τη χειμερινή. Είναι μία εύκολη και stylish λύση, κατάλληλη για ζεστό αλλά και βροχερό καιρό, που εξυπηρετεί ιδανικά την επίκαιρη preppy τάση της σεζόν. Οι αγαπημένες μας Γαλλίδες, λοιπόν, φαίνεται να έχουν καταλάβει πρώτες την αξία τους, αφού τα Mary Janes είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του french style εδώ και χρόνια.

unknown_300367381_1039070350019750_332695791760853948_n.jpg
unknown_237308584_358286935843762_8054215692733638646_n.jpg

Το brand, Carel Paris, έχει συμβάλλει με το χαρακτηριστικό του σχέδιο με τα τριπλά λουράκια, στο να γίνουν τα Mary Janes το πιο δημοφιλές παπούτσι αυτή τη στιγμή στο Instagram, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερες θαυμάστριες. Ταιριάζουν ιδανικά με τα τζιν παντελόνια μας, τα ρομαντικά φορέματα με όγκο, αλλά και τα girly mini. Βάλε και εσύ μία sophisticated νότα στα φθινοπωρινά σου outfits και επένδυσε σε ένα διαχρονικό ζευγάρι παπούτσια, που αξίζει μια θέση στη ντουλάπα σου.